Reisdocumenten

Ja, zo’n drie weken voor vertrek  zult van ons een voucher krijgen. Deze moet u meenemen naar de camping als bewijs. Eveneens dient u zich te legitimeren.

Let op! De voucher wordt alleen toegestuurd als alles is betaald.

Drie weken voor vertrek ontvangt u een mail met verdere informatie voor vertrek en een voucher, mist alles volledig is betaald.
Deze voucher dient u uit te printen en mee te nemen naar de camping.

Schoonmaak en huisdieren

Op de meeste campings zijn huisdieren welkom echter hieraan zijn voorwaarden verbonden:
• U dient in het bezit te zijn van een geldig dierenpaspoort c.q. inentingsbewijs
• Uw huisdier dient u te alle tijde te hebben aangelijnd.
• Indien op de camping huisdieren zijn toegestaan dan is het maximum per tent ; één.
• Informeer altijd van te voren of een huisdier is toegestaan op de camping. Greencamp berekend een toeslag voor de hond. Ook de camping rekent hiervoor een toeslag, deze moet u ter plaatse hiervoor betalen!
Huisdieren die vallen in de categorie 1 en 2, zijnde aanvals, waak of verdedigingshonden en die wel dan niet staan ingeschreven in een erkend stamboek zijn uitdrukkelijk niet welkom.Voor overige informatie omtrent dit onderwerp verwijzen wij graag naar www.dogsincluded.nl .

Huisregels Greencamp m.b.t. huisdieren in de tent

• Huisdieren mogen nimmer alleen in de tent verblijven. Niet ’s nachts, noch overdag.
• Honden mogen niet in de slaapcabines slapen. Het liefst op het terras.
• U dient te zorgen voor een eigen bench of gelijkwaardig onderkomen.
• Vanuit hygiënisch oogpunt is het strikt verboden om huisdieren in de slaapcabines toe te laten.
• De huurder is te alle tijde aansprakelijk voor schade en/of verontreiniging die is veroorzaakt door zijn huisdier.

De bij uw reservering betaalde schoonmaakkosten zijn bedoelt voor de eindschoonmaak van de huurtent bij vertrek.. Van u als gast verwachten wij echter dat u uw huurtent als volgt achterlaat:

 • De vuilnisemmer en de toiletemmer leeg maken.
 • De koelkast leeg achter laten.
 • Gebruikt keukengerei, bestek en pannen schoon afwassen weer netjes is het keukenkastje.

Na vertrek wordt de tent + inventaris grondig schoon gemaakt door iemand van de camping en wordt al het bedlinnen gewassen.

Betaling

Bij ontvangst van de boekingsbevestiging dient u een aanbetaling te doen. Het exacte bedrag vindt u in de factuur/bevestiging.

Let op: De aanbetaling dient u binnen 5 dagen te voldoen!

Bij betaling vanuit het buitenland gebruikt u ook de pay.nl link in uw reserveringsbevestiging.

Wij vragen u vriendelijk om alle betalingen aan Greencamp met IDEAL te doen. IDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig via uw eigen bank. U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, Regio Bank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.

Meer informatie over betalen met IDEAL vindt u in de boekingsinformatie op de betreffende campingpagina.

Greencamp en haar werkwijze

Nee. Greencamp werkt nauw samen met de eigenaren van de campings. Bij aankomst kunt u zich melden bij de receptie. Zij brengen u naar uw tent en zij zorgen ervoor dat de accommodatie netjes en schoon is bij aankomst. Verder staan zij gedurende uw verblijf op de camping voor u klaar.

Greencamp huurt kampeerplaatsen op de betreffende camping en verhuurt deze aan u inclusief tent en inventaris. Greencamp is verantwoordelijk voor zowel de huurtent als de inventaris. De camping(eigenaar) is verantwoordelijk voor voorzieningen op de camping.

Wij bezoeken alle campings eerst zelf alvorens wij besluiten om onze tenten daar te plaatsen. Op de meeste campings staan wij inmiddels 5 jaar of langer. Hebt u daarom (specifieke) vragen of wensen of wilt u advies over welke camping of streek het beste bij uw wensen past bel ons dan even of stuur een mail. Wij zijn u graag van dienst!

Greencamp verhuurt sinds 2005 luxe ingerichte tenten. Onze kampeertenten, en safaritenten staan op meer dan 40 kleine campings in Nederland, Frankrijk en Italië. We zijn een klein familiebedrijf met een persoonlijke aanpak en hoge mate van betrokkenheid bij het ons product en wij doen ons werk met heel plezier!

Uw boeking wijzigen of annuleren

Wanneer u uw Greencamp vakantie onverhoopt moet annuleren, dient u dit altijd schriftelijk te doen mét opgaaf van reden. Dit kan per post of per e-mail. Kijk voor meer informatie bij de algemene voorwaarden.

Indien de reservering geheel wordt overgenomen door een andere familie kunnen wij de reservering wijzigen, indien de desbetreffende accommodatie deze wijziging toestaat. Er zijn accommodaties die deze wijziging beoordelen als een annulering. In dit geval zijn wij gebonden de annuleringskosten conform artikelnummer4.1 in rekening te brengen. Bij het overnemen van een reservering berekenen wij u geen wijzigingskosten. Indien u uw reservering wilt laten overnemen dan u dit schriftelijk of telefonisch aan Greencamp door te geven.

Wijzigen tijdens uw vakantie is alleen mogelijk op aanvraag. U dient hiervoor contact op te nemen met Greencamp. Speciale aanbiedingen en vooraf genoteerde verzoeken zijn in dat geval niet van toepassing.

Wij raden u aan uw reservering zo compleet mogelijk aan ons door te geven. Eventueel kan de reservering tot 28 dagen vóór vertrek éénmalig kosteloos worden gewijzigd. Kijk voor meer informatie bij de algemene voorwaarden.

Wisseldagen en minimale verblijfsduur

U kunt vanaf 16.00 uw tent in en u dient voor 10.00 de tent te verlaten.

 • Van 11 juli tot 22 augustus 2020, minimaal 7 nachten per camping.
 • Buiten deze periode is de minimale verblijfsduur 3 nachten.

In Nederland kun je in mei, juni en september ook een weekeinde en een midweek boeken. De vaste wisseldagen zijn de maandag en de vrijdag.

 • Van 4 juli t/m 28 augustus is de aankomst en vertrekdag de vrijdag.
 • T/m 3 juli en vanaf 29 augustus is de aankomst mogelijk op maandag t/m zaterdag. Vertrekken is mogelijk op iedere dag van de week.
 • De minimale verblijfsduur is 2 nachten.
 • Weekeinde is aankomst op vrijdag en vertrek op zondag.
 • Vanaf 13 juli t/m 23 augustus 2019 aankomst en vertrek alleen op zaterdag.
 • Buiten deze periode kunt u op iedere dag van de week aankomen.

De boekingsprocedure

U ontvangt 10 weken voor vertrek een herinnering voor de betaling van het restantbedrag met ook hierin een link naar IDEAL. Het restant van de reissom dient uiterlijk 10 weken voor de aankomstdatum te zijn voldaan.

Indien u boekt met vertrek binnen 10 weken, dient u het volledige bedrag binnen 14 dagen te voldoen. Indien u boekt met vertrek binnen 4 weken, dient u het volledige bedrag binnen drie dagen na ontvangst van de factuur te voldoen.

Nee, dat is niet mogelijk. Wij verwijzen u hiervoor door naar uw bank of verzekeringsmaatschappij.
houd er rekening mee dat dit vaak binnen een aantal dagen na reserveringsdatum afgesloten moet zijn.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom raden wij een reis- en annuleringsverzekering aan.

 

U kunt zowel online als telefonisch uw vakantie boeken. De procedure is als volgt:

 • Na ontvangst van uw boeking is deze definitief en ontvangt u van ons per mail een reserveringsbevestiging c.q. factuur. Controleer de boekingsbevestiging goed!
 • Er komt dus automatisch een overeenkomst tot stand tussen u en Greencamp indien u bij boeken akkoord gaat met de algemene verkoopvoorwaarden van Greencamp en wanneer u uw persoonlijke gegevens invult om de reservering te maken en vervolgens de reservering definitief maakt d.m.v. de knop “Bevestig boeking” (Reservering afronden).
 • Een herroepingsrecht (de zogeheten afkoelperiode) van 14 dagen is niet van toepassing op de diensten betreffende reisovereenkomsten als door Greencamp geleverd.

Na ontvangst van uw boeking ontvangt u van ons direct per mail een boekingsbevestiging. De boekingsbevestiging is tevens uw factuur en geldt ook als verzekeringsbewijs. Controleer deze bevestiging dus goed!

Op de boekingsbevestiging/factuur staan allereerst vermeld uw naam en adresgegevens, de door u geboekte camping(s) en vakantieperiodes en daarnaast de volgende kosten: de reissom, de verplichte bijkomende kosten (reserveringskosten, schoonmaakkosten) en indien van toepassing de optionele kosten.

De reissom, de bijkomende kosten en de optionele kosten vormen samen de totale reissom.

Ja de beschikbaarheid is altijd actueel!

Uw vakantie boeken

Hebt u voorkeur voor een plek dan raden wij u aan deze direct bij uw boeking aan ons door te geven. Wij kunnen helaas geen garantie afgeven voor uw preferentie, maar wij zullen ons best doen om aan uw wensen tegemoet te komen.

Reist u samen met andere families of vrienden, dan raden wij u aan uw boeking in één keer door te geven. Dat geldt ook wanneer een van u met een eigen kampeermiddel naar dezelfde camping wil. In dat geval kunnen we, in overleg met u en de camping, de plaatsen regelen.

Let wel, de reservering van de huurtent gaat via ons, de eventuele losse plek boekt u rechtstreeks bij de camping.

Op een aantal campings is het mogelijk twee plaatsen naast of tegenover elkaar te reserveren. Ideaal wanneer u samen met familie of een bevriend gezin op vakantie wilt gaan. Als u naast elkaar wilt staan neem dan contact op met Greencamp en vraag of dit ook voor uw camping mogelijk is.

Het is mogelijk om een optie te nemen echter alleen in overleg (bel of mail dus even) en na goedkeuring van één van onze medewerkers. De optie wordt schriftelijk aan u bevestigd.

Ja hoor u kunt meerdere campings met elkaar combineren. Minimaal verblijf per camping is 4 aaneengesloten nachten in het voor- en naseizoen en 7 aaneengesloten nachten in het hoofdseizoen.

Meer vragen

Prijzen, toeslagen en extra's

De toeristenbelasting, en/of de eventuele milieubelasting dient u zelf ter plaatse (op de camping) te voldoen.
Op sommige campings betaalt u de kosten voor de schoonmaak ter plekke, dit staat in dat geval op uw bevestiging en voucher aangegeven.

Neemt u een hond mee? Dan kan een camping nog een toeslag voor de hond berekenen (naast de toeslag van Greencamp). Ook de campingtoeslag voor een huisdier betaald u ter plekke.

De verplichte bijkomende kosten vind je terug op de bevestiging en factuur en zijn:

 • Reserveringskosten
 • Eindschoonmaak

Ter plaatse te betalen:

 • De toeristenbelasting en/of millieubelasting is exclusief. Deze dient u te betalen op de camping.
 • Indien u een hond meeneemt betaald u bij Greencamp een toeslag en eventueel ook op de camping.

Betaling schoonmaak ter plaatse

Bij sommige campings dienen de kosten voor de schoonmaak contant betaald te worden bij incheck op de camping. In dat geval staat dit aangegeven op uw bevestiging.

 • Voor de 5e en 6e persoon betaal je een toeslag.
 • Dit bedrag wordt automatisch meegerekend in de verblijfskosten wanneer het juiste aantal personen is ingevuld.
 • De 5e persoon in de Safaritent M, de Safaritent L en Safaritent XL en Lodgetent slaapt altijd op een comfortabel pocket-vering matras incl. alle beddengoed en bedlinnen. Let wel op! Bij een Safaritent M slaapt de 5e persoon op een uitschuif bed op de grond.
 • De 5de persoon in een luxe kampeertent slaapt op een selfinflating slaapmat en hiervoor moet je wel zelf een eigen slaapzak, hoofdkussen en kussensloop mee nemen.
 • Voor de 6de persoon altijd zelf een eigen luchtbed en beddengoed meenemen.

Veel kosten die u bij andere organisaties wel aantreft, kent Greencamp niet. Zo betaalt u bij ons geen borgsom en geen vergoeding als u per ongeluk iets breekt (dit geldt voor kleine schade).

De vermelde prijzen op de website van Greencamp (new.greencamp.pronamic-site.net) zijn per tent en zijn inclusief:

 • plaats huur
 • verblijf van 1 gezin / 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar)
 • tent huur
 • beddengoed en bedlinnen voor 5 personen
 • babybedje en kinderstoel
 • elektra en water
 • 1 auto per plek/tent
 • BTW

Nee dat is helaas niet mogelijk.

Meer vragen

Onze huurtenten en de inventaris

Wij kunnen natuurlijk niet van de complete inventaris een reservevoorraad aanhouden dus indien er iets onverhoopt niet aanwezig is in uw tent en het kan niet worden aangevuld vanuit de reserve inventaris en u wilt het wel graag hebben dan verzoeken wij u om zelf het artikel aan te schaffen bij een plaatselijk winkel. Het bonnetje kunt u inleveren bij de campingeigenaar en hij/zij zal het aankoopbedrag aan u vergoeden. Greencamp rekent dit na het seizoen af met de camping.

Ernstige schade aan tent en/of inventaris dient u direct te melden de eigenaar van de camping. Hij/zij zal een schadeformulier invullen en in overleg met Greencamp voor een passende oplossing zorgen. Onder ernstige schade verstaan we b.v. een scheur in de tent een kapotte hangmat of stoelen.
Uw reis- of aansprakelijkheidsverzekering dekt doorgaans schade aan verhuur-accomodaties dus meldt u de schade a.u.b. bij de campingeigenaar dan draait Greencamp er niet voor op! Greencamp houdt zich ten alle tijden het recht voor u aansprakelijk te stellen voor de door u veroorzaakte schade.

Natuurlijk valt er wel eens iets en gaat er wat kapot maar dat zit bij Greencamp in de prijs inbegrepen.

Meldt u het a.u.b. wel even bij de eigenaar want dit wordt u niet in rekening gebracht maar dan zijn zij wel op de hoogte en kunnen zij de inventaris aanvullen!
Op iedere camping is namelijk een reserve inventaris aanwezig en kunt u de kapotte en/of vermiste inventaris omruilen.

Voor vertrek (na betaling restantbedrag) krijgt u van ons mail met hierin nuttige informatie over wat u mee moet nemen en wat handig is zelf mee te nemen.

Wat moet je in ieder geval zelf meenemen?
Theedoeken, handdoeken en badlakens. En heb je een Luxe Kampeertent gehuurd dan ook alle bedlinnen (onderlakens, kussenslopen en dekbed overtrekken)

5e en 6e persoon
Luxe Kampeertent:
Voor de 5e persoon is een selfinflating matras aanwezig. De 5de persoon in een luxe kampeertent moet een onderlaken, slaapzak, hoofdkussen en kussensloop mee nemen.

Safaritent M, L, XL of Lodgetent:
In de Safaritenten en Lodgetenten is voor de 5e persoon alles aanwezig. De 6e persoon moet altijd een eigen luchtbed, slaapzak, hoofdkussen en kussensloop mee nemen.

Bijzettent
Neem je zelf een bijzettentje mee dan dien je ook zelf een matrasje, slaapzak en alle bedlinnen en beddengoed hiervoor mee te nemen!

Babypakket
Heb je een babypakket bijgeboekt dan moet je voor het babybedje altijd zelf eigen bedlinnen en een dekentje of slaapzakje meebrengen en eventueel; een dikker matrasje.

De elektriciteitsvoorziening op een camping is beperkt. In onze tenten is het stopcontact alleen geschikt voor items met een laag vermogen, zoals B.V. telefoonopladers. Afhankelijk van de stroomvoorziening op de camping is het gebruik van een eigen föhn in de stacaravan soms mogelijk. U kunt dit ter plaatse informeren.

Wij raden het gebruik van een Senseo-apparaat of tv in uw accommodatie sterk af.

Meer vragen

Op de camping

In onze tenten is het niet toegestaan om te roken.

Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, berokkend aan of door gebruikers van de via ons geboden accommodatie, hoe deze schade of dit letsel ook is ontstaan. Deelname aan activiteiten, georganiseerd op of door de camping, geschiedt geheel voor eigen risico.

Greencamp heeft een procedure met betrekking tot het achterhalen van de spullen die u hebt achtergelaten. Als u een voorwerp van hoge waarde hebt achtergelaten, neemt u dan in eerste instantie contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Zodra u dit gedaan heeft kunt u contact opnemen met Greencamp. Wij hebben de navolgende gegevens van u nodig: uw naam, reserveringsnummer, de camping waar u verbleef, plaatsnummer, vertrekdatum, een gedetailleerde beschrijving van het vergeten item en de plek waar u denkt dat het voorwerp achtergebleven is. Indien het voorwerp gevonden wordt, zal deze naar uw huisadres worden verstuurd. Hiervoor brengen wij u € 15, – excl. verzendkosten in rekening. De gehele procedure kan ongeveer vier weken in beslag nemen.

Schoonmaak

Onze ervaring leert dat het zelf schoonmaken van de huurtent bij vertrek niet leuk en handig is. Zeker als je nog 1200 km voor de boeg hebt en er een discussie volgt opdat er nu wel/niet goed schoongemaakt is. Daarom is het bij Greencamp zo geregeld dat je vooraf betaalt voor de eindschoonmaak. Je hoeft dan alleen maar de vuilnisemmer, de toiletemmer en de koelkast leeg achter laten. Gebruikt keukengerei, bestek en pannen schoon afwassen. De camping zet de puntjes op de i en doet de eindschoonmaak en wast het bedlinnen.

Op je boekingsbevestiging/factuur van Greencamp wordt daarom de eindschoonmaak en het bedlinnen apart vermeld en gefactureerd. Dit bedrag wordt vervolgens door Greencamp weer doorbetaald aan de betreffende camping zodat zij in staat worden gesteld de huurtent na je vertrek schoon en netjes te maken voor de volgende gast.

 

Wanneer u ’s ochtends heel vroeg wilt vertrekken en de slagboom is nog dicht, dan dient u uw auto de avond ervoor op de algemene parkeerplaats te zetten. Mocht u in de loop van de dag pas gaan reizen, dan dient u uw tent wel vóór 10.00 uur te verlaten. U zet uw auto op de algemene parkeerplaats, maar kunt nog gebruikmaken van de faciliteiten op de camping. U blijft zelf verantwoordelijk voor de bezittingen in uw auto.

Meer vragen