Informatie voor vertrek

Nuttige informatie

Hieronder wat nuttige informatie voor een aangename vakantie.

Reis- en annuleringsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje daarom raden wij altijd een reis- en annuleringsverzekering aan. Deze kun je niet bij ons afsluiten maar wel bij bijvoorbeeld je zorgverzekeraar of bank. Hou er rekening mee dat dit vaak binnen een aantal dagen na de reservering moet gebeuren!

Geen camping is het zelfde

Wij staan op zo’n 50 campings en geen camping is hetzelfde. Ander land, andere omgeving, terrein, eigenaren, gewoonten en regels maar dat maakt iedere camping ook wel weer bijzonder.

Tentplekken

Bij de ene camping staan onze tenten verspreid over de camping, terwijl we bij een andere in een rij staan. Ook de grootte van de plekken en het uitzicht verschillen. Op de campingpagina vind je vaak foto’s van voorbeeldplekken en bij ‘’uw verblijf’’ geven we een beschrijving van de plekken op de door jullie geboekte camping(s).

Foto’s op onze website

Wij krijgen de foto’s toegestuurd van zowel de campings als van gasten en proberen hiermee een zo goed mogelijk beeld van de camping en de tentplekken te geven. Omdat er wel eens wat wijzigt en wij dit niet altijd (tijdig) weten raden we aan om ook even door te klikken naar de website van de camping zelf.

Onze samenwerking met de campings

In tegenstelling tot de grote touroperators hebben wij geen eigen mensen (koeriers) op de camping. De camping verzorgt voor ons het beheer van onze huurtenten. Zij doen de schoonmaak bij een wisseling en als er iets is met de tent en/of inventaris kun je bij hun terecht. Mocht het onverhoopt zo zijn dat er inventaris kapot is en de camping heeft dit niet op voorraad dan kun je het desgewenst zelf aanschaffen en het bonnetje aan de camping geven, zij zullen het aankoopbedrag direct aan jullie terugbetalen. Voor meer info over onze werkwijze en de inventaris zie veel gestelde vragen op onze website.

Ander land, andere gewoontes

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, houd er dan rekening mee dat het soms net wat anders werkt als in Nederland. Zo is in Italië bij wet vastgelegd dat in het zwembad vrouwen een badmuts moeten dragen. Volgens de Franse wet zijn shorts in de zwembaden verboden. Het is dus niet de campingeigenaar die dit op eigen houtje bepaald. Hij past slechts de regels van de wet toe. Je dient er dus rekening mee te houden dat, indien je gebruik maakt van het zwembad op een Franse locatie, je verplicht wordt een nauwsluitende zwembroek (geen boxer) te dragen.

Soms kun je niet overal pinnen, dus een beetje contant geld is aan te raden (dit kun je eventueel laten meeverzekeren in je reisverzekering).

Vakantie in het voor- en naseizoen

In het voor-en naseizoen is het vaak nog heerlijk rustig. Dit betekend wel dat soms nog niet alle faciliteiten en eventuele aangeboden activiteiten worden aangeboden. Je kunt altijd op de website van de camping kijken voor meer informatie of bel ons.

Vakantie in het hoogseizoen

In het hoogseizoen is de camping vaak vol. Dit betekend veel gezelligheid en vaak veel vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen. Vol betekend ook dat iedereen vaak een auto bij de tent heeft geparkeerd (op sommige campings mag en/of kan dat niet), dus houd dit in gedachten.

BBQ

Barbecueën is op de meeste locaties niet c.q. enkel op gas toegestaan. Overheidsregels in verband met brandgevaar liggen hier vaak aan ten grondslag. Een BBQ is niet bij elke safaritent standaard in de inventaris inbegrepen. Wil je BBQ-en overleg dit dan even met de campingeigenaar en houdt rekening met de buren.

Identificatieplicht

1 week voor vertrek ontvangen jullie van ons per mail een voucher. Neem je voucher mee naar de camping als boekingsbewijs. De campings zijn verplicht om te weten wie ze ‘in huis’ hebben. Daarom vragen ze ook vaak nog naar een identiteitsbewijs en/of ze er een kopie van mogen maken. Tip: neem altijd een kopie van je identiteitsbewijs mee!

Logees/ bezoek op de camping

Indien je tijdens je verblijf gasten ontvangt meld deze vooraf aan bij de camping. Het kan zijn dat toeristenbelasting en/of andere kosten berekend worden. Het kan voorkomen dat gasten geen gebruik mogen maken van zwembaden of dat zij hiervoor apart moeten betalen.

Auto parkeren

Maximaal 1 auto parkeren bij de tent is toegestaan! (op sommige campings is dit zelfs helemaal niet mogelijk).

Tenslotte

  • Luxe kamperen betekend niet dat er niet een beestje in uw tent kan komen.
  • Het rond laten slingeren van etenswaren is een bijna garantie op leuk bezoek van een leuk, klein veldmuisje.
  • Onze huurtenten proberen wij verspreid over de camping te plaatsen. In de meeste gevallen betekend dit dat je buren hebt. Houd daarom rekening met elkaar.
  • Dekbedden zijn niet bedoeld als speelkleden voor buiten. De volgende huurder wil ook graag gebruik maken van een schoon dekbed.
  • Een hangmat is (hoe leuk dan ook) voor 1 volwassene of 2 kleine kinderen.
  • Een hangmat is geen trampoline!
  • Sommige campings houden een siësta met als gevolg dat faciliteiten soms niet of beperkt beschikbaar zijn.
  • In Italië en Zuid-Frankrijk is water bijna een luxe. Als gevolg van droogte kan de druk weleens wegvallen of is er op sommige delen van de dag geen (warm) water.
  • Wil je s ’ochtends vroeg vertrekken denk dan aan de buren. Zij genieten ook van hun vakantie !
  • Onze huurtenten zijn rookvrij (ook de slaapcabines dus).

In samenwerking met de campings doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jullie een fijne vakantie hebben. Wij willen je er echter wel op wijzen dat dat luxe kamperen in een van onze huurtenten toch ook echt kamperen is en dat je de camping, het terrein, de faciliteiten en het sanitair deelt met de overige kampeerders. Het schoonhouden van het sanitair is, zeker met slecht weer erg moeilijk en je hebt hiervoor een gezamenlijke verantwoordelijkheid.