Greencamp verhuurt sinds 2005 op kleinschalige wijze volledig ingerichte safaritenten op kleine campings. Al 12 jaar is onze slogan “Groots kamperen op kleine campings”. Onze luxe ingerichte safaritenten staan op meer dan 40 rustieke en sfeervolle familiecampings in Nederland, Frankrijk en Italië. We doen ons werk met erg veel plezier en betrokkenheid en we zijn trots op dat er in middels al meer dan 1500 families jaarlijks een vakantie bij ons boeken!

Zelf kijken en proeven

Wij selecteren onze campings  door er zelf naar toe te gaan en ter plaatse gaan te kijken. We letten daarbij vooral op kindvriendelijkheid, gastvrijheid, sfeer en charme, (speel) ruimte en natuurlijk de basisvoorzieningen zoals een restaurant en het sanitair. Gevoel speelt hierin een belangrijke rol. We hebben zelf 3 kinderen en bij iedere nieuwe camping vragen wij ons af; willen we hier zelf kamperen? Is het antwoord ja dan is het goed.

Geen camping hetzelfde

Wij staan op zo’n 40 campings en geen camping is hetzelfde. Ander land, andere omgeving, terrein, eigenaren, gewoonten en regels. Dat maakt iedere camping ook wel weer bijzonder.

Tentplekken

Bij de ene camping staan onze tenten verspreid over de camping, terwijl we bij een andere in een rij staan. Ook de grootte van de plekken en het uitzicht verschillen. Op de campingpagina vind je vaak foto’s van voorbeeldplekken en bij ‘’uw verblijf’’ geven we een beschrijving van de plekken op de door jullie geboekte camping(s).

Foto’s op onze website

Wij krijgen de foto’s toegestuurd van zowel de campings als van gasten en proberen hiermee een zo goed mogelijk beeld van de camping en de tentplekken te geven. Omdat er wel eens wat wijzigt en wij dit niet altijd (tijdig) weten raden we aan om ook even door te klikken naar de website van de camping zelf. Dit kan op de betreffende campingpagina.

Waarom Greencamp?

Als je belang hecht aan een persoonlijke sfeer, ruime plaatsen (verschilt wel per camping) en je houdt er van om samen met het gezin de vakantie te “maken” in plaats van vermaakt worden dan ben je  voor een luxe kampeervakantie bij Greencamp aan het juiste adres.

Luxe kamperen

Luxe kamperen betekend de luxe van een al opgezette tent bij aankomst en een uitgebreide en comfortabele inventaris (o.a. een koelkast, goeie bedden en stoelen) maar….. het blijft wel echt kamperen!

Kleinschalige verhuur

Wat zowel de campings als onze gasten erg aanspreekt is de kleinschalige verhuur. Wij hebben vaak maar 4 huurtenten per camping en onze huurtenten proberen wij over de camping te verspreiden zodat je dus niet in het welbekende rijtje staat. Let op dit verschilt wel per camping.  Je kampeert dus gewoon tussen de overige kampeerders in. Zo heb je de luxe van een ingerichte tent maar toch het gevoel dat je individueel kampeert.

Onze samenwerking met de campings

In tegenstelling tot de grote touroperators hebben wij geen eigen mensen (koeriers) op de camping. De camping verzorgt voor ons het beheer van onze huurtenten. Zij doen de schoonmaak bij een wisseling en als er iets is met de tent en/of inventaris kun je bij hun terecht. Mocht het onverhoopt zo zijn dat er inventaris kapot is en de camping heeft dit niet op voorraad dan kun je het desgewenst zelf aanschaffen en het bonnetje aan de camping geven zij zullen het aankoopbedrag direct aan jullie terugbetalen. Voor meer info over onze werkwijze en de inventaris zie veel gestelde vragen op onze website.

Kindvriendelijk

Wat is kindvriendelijk? Veel faciliteiten, alles groot en massaal de hele dag animatie? Wij denken van niet. Bij Greencamp selecteren wij niet op het aantal sterren maar juist op andere criteria. Zo zijn onze campings sfeervol, kleinschalig en fraai gelegen in een natuurlijke omgeving. Er is weinig tot geen (geprogrammeerde) animatie maar in het hoogseizoen worden er wel spontaan eenvoudige activiteiten georganiseerd. De kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen!

Wat voor camping zoek je?

Geen camping is gelijk aan de andere. Je zult prachtige landgoedcampings, rustieke en kleine familiecampings en verrassend luxe boerencampings op onze site aantreffen. De sfeer op een kleine camping is niet te vergelijken met een camping met honderden plaatsen. Het is persoonlijker, rustiger en meer ontspannen en ondanks de beperkte grootte zijn de voorzieningen prima op orde.

Wat de door ons geselecteerde campings wel gemeen hebben is:

 • De camping is niet te groot
 • Een familiaire sfeer (zonder ingeslapen te zijn)
 • Voldoende leef- en speelruimte
 • Een natuurlijke ligging
 • Gastvrij en gemoedelijk
 • Weinig stacaravans maar  juist veel tentkampeerders

Uiteraard verschilt dit per camping. We raden je daarom aan om de beschrijving van de betreffende camping goed door te lezen. Om de keuze te vergemakkelijken maken we onderscheid in het type camping.

Type campings

Bijzondere plekjes (tot +/- 25 plaatsen)

Dit zijn geen echte campings met genummerde en afgebakende plaatsen maar veelal een combinatie van een chambre D’Hote en een (mini) camping of bijvoorbeeld een landgoed met een kleine camping. Het terrein is ruim met veel groen en er is vaak een (klein) zwembad en er zijn meerdere malen per week gezamenlijke maaltijden (Table D’Hote).

 • Geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar.
 • Onze huurtenten staan op zeer ruime plekken

Rustieke campings (25 tot +/- 80 plekken)

Een rustieke camping is niet te groot en niet te klein en heeft een rustige en persoonlijke sfeer. Er is leef- en speelruimte en het terrein heeft karakter en uitstraling en er is moeite gedaan om het natuurlijke kader te bewaren. Soms zijn de plekken heel vrij en natuurlijk soms zijn ze afgebakend door bijvoorbeeld een heg. De faciliteiten zijn vaak beperkt tot een zwembad, petit-restaurant, een speelveld en/of speeltuintje en alles is goed verzorgt. Er worden (spontaan) leuke, kneuterige activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

 • Geschikt voor kinderen van 0 tot circa 10/12 jaar.
 • Onze huurtenten staan op ruime plekken van zo’n 80-125 m 2 (verschilt per camping).

Charme campings (80 tot 175 plekken)

Onze kleine familiecampings zijn levendig en sfeervol en liggen net als de bovengenoemde campings in de natuur. Vaak zijn de kampeerplekken wat meer afgebakend en daardoor iets minder natuurlijk liggend/ogend. Er zijn wat meer faciliteiten dan bij de rustieke familiecampings en de sfeer is familiaal. Voor de kinderen is er een (kleinschalig) animatieprogramma (verschilt per camping) en s’avonds is er wel eens een kinderdisco of een leuk optreden van een plaatselijk bandje.

 • Geschikt voor kinderen van 6 tot 14 jaar.
 • Onze huurtenten staan op kleinere plekken van zo’n 50-100 m 2  (verschilt per camping).

Wat voor huurtenten heeft Greencamp?

Bij Greencamp kun je kiezen uit 2 type luxe huurtenten te weten:

Luxe kampeertent

De luxe ingerichte kampeertent is een echte kwaliteitstent gemaakt in Nederland of Frankrijk en zeer ruim met een afmeting van circa 7.00 m lang x 4.65 m breed x 2.10 m hoog. U slaapt van de grond op een houten constructie met goede matrassen en voor je gemak zijn er comfortabele en verstelbare stoelen, een hangmat en een houten picknickset.

Safaritent

Onze “huistent’ en te huur op bijna al onze campings. De safaritent is comfortabel en van alle gemakken voorzien (o.a. boxspringsbedden en beddengoed) en ook nog eens sfeervol ingericht met o.a. houten meubelen en een hangmat. De safaritent wordt geplaatst op een houten vlonder en heeft een ruime veranda.

De tenten zijn te huren in 3 uitvoeringen, namelijk Safaritent-M (voorheen Greenlodge), Safaritent-L en Safaritent XL (voorheen lodgetent). Er zijn ook safaritenten met privé-sanitair.

Vakantie inspiratie

Neem ook eens een kijkje bij onze leuke ideeën. Hier hebben wij een aantal selecties gemaakt, waaronder campings met XXL plekken, geschikt voor tieners, op vakantie met peuters en kleuters, culinair kamperen, rondreizen en nog veel meer.

Advies?

Wij bezoeken alle campings persoonlijk dus je mag ons natuurlijk altijd bellen voor een advies of om een antwoord op een specifieke vraag.

Ten slotte

In samenwerking met de campings doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat jullie een fijne vakantie hebben. Wij willen je er echter wel op wijzen dat luxe kamperen in een van onze huurtenten toch ook echt kamperen is en dat je de camping, het terrein, de faciliteiten en het sanitair deelt met de overige kampeerders. Het schoonhouden van het sanitair is, zeker met slecht weer erg moeilijk en je hebt hiervoor een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

En verder:

 • Luxe kamperen betekend niet dat er niet een beestje in je tent kan komen. Het rond laten slingeren van etenswaren is een bijna garantie op leuk bezoek van een leuk, klein veldmuisje.
 • Onze huurtenten proberen wij verspreid over de camping te plaatsen. In de meeste gevallen betekend dit dat je buren hebt. Houd daarom rekening met elkaar.
 • Sommige campings houden een siësta met als gevolg dat faciliteiten soms niet of beperkt beschikbaar zijn.
 • In Italië en Zuid-Frankrijk is water bijna een luxe. Als gevolg van droogte kan de druk weleens wegvallen of is er op sommige delen van de dag geen (warm) water.
 • Onze huurtenten zijn rookvrij (ook de slaapcabines dus).

Wij wensen je heel veel plezier bij de voorbereiding van je vakantie en wij hopen je natuurlijk te mogen begroeten in een luxe huurtent op een van de sfeervolle campings.

Met vriendelijke groet,

Greencamp