Groots kamperen op kleine campings

 • Wij kiezen onze campings zelf uit (al 15 jaar)
 • Slow Glamping – kleine campings en weg van de massa
 • Sfeervol ingerichte safaritenten en lodgetenten
 • Kleinschalige verhuur – niet te veel tenten en niet in een rijtje
 • Kindvriendelijk – ze kunnen lekker spelen in de natuur
 • Geen animatie- jezelf vermaken in plaats van vermaakt worden

Kindvriendelijk

Wat is kindvriendelijk? Veel faciliteiten, alles groot en massaal, de hele dag animatie? Wij denken van niet. Bij Greencamp selecteren wij niet op het aantal sterren maar juist op andere criteria. Zo zijn onze campings sfeervol, kleinschalig en fraai gelegen in een natuurlijke omgeving. Er is weinig tot geen (geprogrammeerde) animatie maar in het hoogseizoen worden er soms wel eenvoudige activiteiten georganiseerd.

De kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen!

Slow glamping

Glamping is een samenvoeging van de woorden glamerous en camping. Veel andere touroperators leggen daarbij de nadruk op het woord glamerous en het plekje maakt niet uit. Greencamp denkt daar anders over. Bij ons is het uitgangspunt juist wel het plekje waar je een week of meer verblijft. Wij kiezen heel bewust voor kleine campings weg van de massa. Slow glamping noemen we dat.

De sfeer op een kleine camping is niet te vergelijken met een camping met honderden plaatsen. Het is persoonlijker, rustiger en meer ontspannen en ondanks de beperkte grootte zijn de voorzieningen (zwembad, restaurant) prima op orde.

Het blijft dus echt kamperen maar dan luxe. Je huurtent staat al voor je klaar met comfortabele bedden, een verrijdbare buitenkeuken, een hangmat en lekkere stoelen.

Benieuwd naar onze huurtenten? Kik hier.

Kleinschalige verhuur

Greencamp verhuurt kleinschalig en heeft geen eigen mensen op de camping. Bij schade of wanneer u iets mist is de camping in eerste instantie het aanspreekpunt. Er is reserve inventaris op de camping maar beperkt dus bij vervanging vragen wij om wat flexibiliteit. Dus indien er iets onverhoopt niet aanwezig is en u hebt het wel nodig dan verzoeken wij u om zelf het artikel aan te schaffen bij een plaatselijk winkel. Het bonnetje met uw rekeningnummer kunt u mailen naar info@greencamp.nl en nog dezelfde dag zullen wij het aan jullie overmaken.

Wat zowel de campings als onze gasten erg aanspreekt is de kleinschalige verhuur. Wij hebben vaak maar 4 safaritenten per camping en onze huurtenten proberen wij over de camping te verspreiden zodat je dus niet in het welbekende rijtje staat. Je kampeert dus gewoon tussen de overige kampeerders in. Zo heb je de luxe van een ingerichte tent maar toch het gevoel dat je individueel kampeert.

Plekken op de camping – voorkeur

Wij bezoeken alle campings eerst zelf. Zo proeven wij ter plekke de sfeer en kunnen we vervolgens iedereen op een goede manier adviseren. De plekken voor onze safaritenten worden in overleg met de camping uitgekozen. Omdat wij bij voorkeur onze tenten verspreiden over de camping zal niet iedere plek exact hetzelfde zijn. Maar het is mogelijk om bij je reservering een voorkeur aan te geven voor een bepaalde plek of voor bijvoorbeeld zon/schaduw. Wij zullen ons best doen om hierin tegemoet te komen maar kunnen helaas geen garanties geven. Onze eigen planning, opeenvolgende reserveringen en voorkeuren van andere gasten spelen hierin ook een rol. Maar 9 van de 10x lukt het ons en zoals gezegd we doen ons best voor je!

Wat voor camping zoek je?

Geen camping is gelijk aan de andere. Greencamp heeft een bonte mix van prachtige landgoedcampings, natuurcampings, kleine familiecampings, agriturismo’s  en soms verrassend luxe boerencampings.

Wat de door ons geselecteerde campings gemeen hebben is:

 • De campings zijn rustiek en niet te groot
 • Een familiaire sfeer (zonder ingeslapen te zijn)
 • Voldoende leef- en speelruimte
 • Een natuurlijke ligging
 • Gastvrij en gemoedelijk
 • Weinig stacaravans maar juist veel tent kampeerders

Onze Inspiratie / thema pagina’s

Met meer dan 30 campings in 4 landen is het misschien best lastig je vakantie te kiezen. We hebben campings aan een riviertje, in de bergen en bij zee. Campings waar je kunt outdoor sporten of wandelen. Campings geschikt voor een vakantie met peuters of met tieners). Kortom keuze genoeg.

Voor vakantie-inspiratie (met mooie foto’s) klik je hier.

Onze bestemmingspagina’s

Frankrijk, Nederland of Italië? Toscane of de Marken of toch naar Umbrië. Keuze genoeg. Voor leuke weetjes, prachtige foto’s, informatie over (sportieve) activiteiten, mooie dorpjes van al onze bestemmingen klik je hier.

Bel gerust!

Wij wensen je heel veel plezier bij de voorbereiding van je vakantie en wij hopen je natuurlijk te mogen begroeten op een van de sfeervolle campings.

Heb je vragen of wil je misschien advies? Bel ons gewoon even (0513-744150). Wij bezoeken alle campings eerst zelf!

Met vriendelijke groet,

Niek Bruijstens