Groots kamperen op kleine campings

 • Wij verhuren sfeervol ingerichte Safaritenten en Lodgetenten
 • Wij kiezen kleine campings – weg van de massa
 • Niet te veel poespas maar alles is wel aanwezig voor een leuke vakantie
 • Kindvriendelijk – spelen in de natuur
 • Jezelf vermaken in plaats van vermaakt worden
 • Kleinschalige verhuur op ruime plekken
 • Persoonlijk en betrokken (al 15 jaar)
 • Wij bezoeken alle campings (eerst) zelf

Kindvriendelijk

Wat is kindvriendelijk? Veel faciliteiten, alles groot en massaal, de hele dag animatie? Wij denken van niet. Bij Greencamp selecteren wij niet op het aantal sterren maar juist op andere criteria. Zo zijn onze campings sfeervol, kleinschalig en fraai gelegen in een natuurlijke omgeving. Er is weinig tot geen (geprogrammeerde) animatie maar in het hoogseizoen worden er wel spontaan eenvoudige activiteiten georganiseerd. De kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen!

Slow glamping

Glamping is een samenvoeging van de woorden glamerous en camping. Veel andere touroperators leggen daarbij de nadruk op het woord glamerous en het plekje maakt niet uit. Greencamp denkt daar anders over. Bij ons is het uitgangspunt juist wel het plekje waar je een week of meer verblijft. Wij kiezen heel bewust voor kleine campings weg van de massa. Slow glamping noemen we dat.

De sfeer op een kleine camping is niet te vergelijken met een camping met honderden plaatsen. Het is persoonlijker, rustiger en meer ontspannen en ondanks de beperkte grootte zijn de voorzieningen (zwembad, restaurant) prima op orde.

Het blijft dus echt kamperen maar dan luxe. Je huurtent staat al voor je klaar met comfortabele bedden, een verrijdbare buitenkeuken, een hangmat en lekkere stoelen. Benieuwd naar onze huurtenten? Kik hier.

Wat zowel de campings als onze gasten erg aanspreekt is de kleinschalige verhuur. Wij hebben vaak maar 4 safaritenten per camping en onze huurtenten proberen wij over de camping te verspreiden zodat je dus niet in het welbekende rijtje staat. Je kampeert dus gewoon tussen de overige kampeerders in. Zo heb je de luxe van een ingerichte tent maar toch het gevoel dat je individueel kampeert.

Wat voor camping zoek je?

Geen camping is gelijk aan de andere. Greencamp heeft een bonte mix van prachtige landgoedcampings, natuurcampings, kleine familiecampings, agriturismo’s  en soms verrassend luxe boerencampings. Wat de door ons geselecteerde campings wel gemeen hebben is:

 • De camping is niet te groot
 • Een familiaire sfeer (zonder ingeslapen te zijn)
 • Voldoende leef- en speelruimte
 • Een natuurlijke ligging
 • Gastvrij en gemoedelijk
 • Weinig stacaravans maar juist veel tent kampeerders

Met 44 campings in 4 landen is het misschien best lastig je vakantie te kiezen. Om je daarbij wat te helpen kun je een s een kijkje nemen bij onderstaande pagina’s:

Onze Inspiratie / thema pagina’s

Campings aan een riviertje of in de bergen. Outdoorsporten, vakantie met peuters (of met tieners)  en nog veel meer. Voor vakantie-inspiratie met mooie foto’s klik je hier.

Onze bestemmingspagina’s

Frankrijk of Italië? Toscane, de Marken of toch naar Umbrië, het groene hart van Italië. Keuze genoeg. Voor leuke weetjes, info over (sportieve) activiteiten, natuurparken en mooie dorpjes van al onze bestemmingen klik hier.

Bel gerust!

Wij bezoeken alle campings persoonlijk dus heb je (specifieke) vragen of wensen of wil je een echt advies. Bel ons!

Wij wensen je heel veel plezier bij de voorbereiding van je vakantie en wij hopen je natuurlijk te mogen begroeten op een van de sfeervolle campings.

Met vriendelijke groet,

Niek en Suzanne