Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Dordogne

Glamping Dordogne

Al eens gedacht aan luxe kamperen in de Dordogne?

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het is er groen en heuvelachtig met karakteristieke, sfeervolle dorpjes, grotten en kastelen en natuurlijk de rivier de Dordogne om te kanovaren. Kortom, een echte Franse vakantiebestemming!

Greencamp heeft voor een ieder die naar de Dordogne wil een passende kleine camping. Zo verhuren wij volledig ingerichte safaritenten op gezellige familiecampings, een camping bij een kasteel en een camping op een sfeervol landgoed. Zo staan we onder andere op:

Dordogne, Beynac
Uitzicht over de vallei
Les Terrasses de Dordogne, plek 1
Les Terrasses de Dordogne, zwembad
Dordogne op zijn mooist
La Castillonderie, plek 60 en 61
La Castillonderie, plek 60 en 61
La Castillonderie, zwembad
kleine campings in dordogne
Chateau Castelnaud, Dordogne
Sfeervol kamperen
Domaine Essendieras, landgoed in de Perigord
Hoe leuk is dat
Lestaubiere, zwembad
Zwemmeertje Lestaubiere
Camping Lestaubiere plekken Greencamp
Le Gouffre de Proumeyssac, Dordogne
Boomklimpark - doen!
Brantome, Dordogne
Chateau de Biron, Dordogne
La velle, ponyritjes
La Velle kamperen in het groen
Domaine de la Velle, natuurcamping
Safaritent, Domaine de la Velle, natuurcamping Lot
De abdij van Cadouin (Unesco), zeke een bezoek waard
Dordogne, gezellige markten
Dordogne, Kanovaren
Dordogne, karakteristiek
Dordogne, marche nocture
Dordogne, middeleeuwse feesten
Dordogne, rivierdal
Dordogne, sfeervol
Dordogne, tuinen van Marquezzac
Dordogne, wandelroutes
Dordogne, wielrennen
Dordogne, zo maar om de hoek
Fietsen Dordogne
Kanovaren op de Vezere
Lekker pielen in de Vezere
Les Eyzies, hoofdstad van de prehistorie
Vélo-rail à Dunières.
Montpazier, Dordogne
Rocamadour
Sarlat, Dordogne
Schilderachtige dorpjes, Dordogne
Sfeervolle restaurants
Waterpret in de Dordogne
La Castillonderie, plek 60 en 61
kleine campings in dordogne
Safaritent, Domaine de la Velle, natuurcamping Lot

Glamping Dordogne

Glamping in de Dordogne

Wil je sfeervol kamperen in Frankrijk? Heb je dan al eens gedacht aan de Dordogne? Deze streek ligt in het Zuidwesten van Frankrijk en valt onder het departement Aquitaine. De Dordogne is groen, rustig en sfeervol, met karakteristieke dorpjes, kastelen, rivieren (de Dordogne en de Vezere), prehistorische grotten  en een prachtige natuur.

Het is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en er is ontzettend veel te zien en te doen!

Luxe kamperen in de Dordogne

Dat kan bij Greencamp op maar liefst 6 kleinschalige, sfeervolle campings. Hieronder een korte beschrijving voor van alle glampings in de Dordogne. Wij noemen dit Greencampen. 

Glamping bij een kasteel

Domaine D’Essendiéras is een kasteel-landgoed van 360 HA aan de rand van de Dordogne. Weidse uitzichten, heuvels, besloten bospaden maar ook een golfbaan zorgen voor een sfeervol decor. De kleinschalige camping ligt verscholen in het groen tussen 2 kleine meertjes in. Voor de kinderen is er een speeleiland en natuurlijk het zwemmeertje. Op Domaine D’Essendiéras zul je genieten van een ontspannende vakantie in een romantische omgeving!

Glamping met uitzicht

De kleine familiecamping les terrasses de Dordogne ligt net buiten de toeristische drukte van de Dordogne, op een heuvel met een prachtig en weids uitzicht over de vallei. Onze safaritenten hier hebben privé sanitair in de tent. Een vakantie op deze charmecamping geeft je een heerlijk gevoel vrijheid en ruimte. De gemoedelijke camping ligt centraal in de Dordogne ideaal om beroemde plekjes als Les Eyzies, Sarlat en de rivier de Vezere te bezoeken.

Glamping op een rustieke familiecamping

De rustieke familiecamping La Castillonderie is een gezellige, levendige camping met 72 ruime kampeerplaatsen. De camping is klein maar heeft alles. Zo is er onder andere een verwarmd zwembad, een speelweide, een vismeer en kun je er een hapje eten. Kinderen kunnen zelf lekker hun gang gaan, hebben alle ruimte om met elkaar te spelen en er worden ook nog allerlei activiteiten voor ze georganiseerd van sport en spel tot fossielen zoeken!

Glamping op een boerencamping

Als je aan komt rijden valt gelijk de prachtige ligging op van dit kleinschalige vakantieplekje. Domaine de La Velle ligt tussen de heuvels midden in de natuur. Het is hier heerlijk rustig (reeën tot op 50 m van je safaritent) en voor kinderen een eldorado waar ze veilig kunnen spelen en ravotten. 3x per week wordt er lekker gekookt en kun je, als je wilt, aanschuiven bij de Table d’hote.

Doordat je maar 30 km van zowel de Lot als de Dordogne zit valt er ook veel te zien, te doen en… te genieten.

Leuke uitjes en activiteiten in de Dordogne

Er is zoveel te zien en te doen in de Dordogne dat we hier niet alles zullen opnoemen maar ons zullen beperken tot de highlights.

Waterpret

Overal in de Dordogne stroomt water. Stroomt het op sommige plaatsen te hard – een kilometer verderop stroomt het dan weer op de juiste snelheid. Langs de wat grotere rivieren zoals de Dordogne, de Vezere, de Isle vindt je een ruim aanbod van kano- en kajakverhuurbedrijfjes: meestal net even buiten de dorpsgrenzen. Men brengt je een paar kilometer stroomopwaarts en een paar uur later stap je uit de kano, levert de spullen in en heb je een mooie dag gehad. Onderweg uitstappen en picknicken is geen probleem.

Kinderen

Hele grote pretparken zijn er niet in de Dordogne maar er zijn wel parken die voor vakantieplezier zorgen. De laatste jaren zijn de klimparken in opkomst. Bossen waarin je naar de boomtoppen klimt en met allerhande staalkabels oversteekt van de ene boom naar de andere, soms over valleien heen. Verder zijn er dierenparken (parc animalier, vaak niet meer dan een kinderboerderij), prehistorische parken (leven en doen als in de prehistorie) en van alles wat. Hieronder een overzicht.

Foret des Ecureuils bij Sarlat

Het grootste klimpark van de Dordogne met parcours voor vanaf 4 jaar. Je kunt hier zelfs 40 meter boven de grond klimmen. Het park is verder zo opgezet dat je eerst wat kunt oefenen en daarna geleidelijk naar steeds moeilijker trajecten gaat.

Airparc Perigord

Het Airparc Perigord ligt op een eilandje in de Dordogne en biedt naast het klimmen in bomen ook waterpret. Dit is zeker leuk voor een dagje uit want er is namelijk water, je kan er picknicken en lekker klimmen. Je vindt het airparc in Port d’Enveaux bij St Vincent de Cosse.

Appel de la foret (de roep van het bos)

Biedt een tiental trajecten variërend van klimmen, kabeloversteken en afzwaaien aan lianen (op z´n Tarzans). U kunt er van 5 tot 150 meter lange oversteken maken en bent er gegarandeerd twee uur mee zoet.

Rocamadour

Op Lourdes na is dit de meest bezochte bedevaartplaats van Frankrijk. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende kerken en andere heiligdommen die allemaal op een bijzondere wijze tegen de rotsen zijn aangebouwd. Dit geeft het geheel een prachtig gezicht.

Prehistologia

In de plaats Lacave ligt dit park wat gewijd is de prehistorie. Menig kinderhart gaat hier sneller kloppen. Er zijn namelijk veel prehistorische wezens te ontdekken die miljarden jaren geleden hier leefden. Daarnaast zijn er veel educatieve dingen te doen en te ontdekken. Ook de evolutie van de mens komt aan de orde.

Musée National de la Préhistoire

Dat er in de Dordogne veel geschiedenis te vinden is, zal voor vele geen verrassing zijn. Het Musée National de Préhistorie neemt je mee terug in de tijd tot zeker 400.000 jaar v. Chr.

De vallei van de Vézère

De vallei van de Vézère ligt een twintigtal kilometers van Sarlat. De Vézère is een rivier die zijn oorsprong vindt in het Centraal Massief en die uitloopt in de Dordogne in de plaats Limeuil, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Zij doorkruist verschllende steden; Terrasson, Montignac (Lascaux) en Les Eyzies, wereldhoofdstad van de prehistorie..De kleur van de Vézère is afkomstig van het slib dat in de rivier aanwezig is en de vruchtbaarheid van de vallei verklaart.

Dordogne, Kanovaren

De vallei van de Vézère is vooral bekend door de enorme concentratie van prehistorische bezienswaardigheden. Veertien onder hen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vallei kent beroemde prehistorische plaatsen die getuigen van 400.000 jaar menselijke bewoning. De regio omvat 147 nederzettingen uit het Paleolithicum, maar liefst 25 versierde grotten waaronder de grot van Lascaux, bijgenaamd de Sixtijnse kapel van de prehistorie.

Grotten in de Dordogne

Behalve prehistorische grotten, kent de Dordogne ook nog grotten met prachtige druipstenen zoals

Le Grand Roc in Les Eyzies

Alleen al het uitzicht over de vallei is een bezoek aan deze grot waard. Een meesterwerk van de natuur, zo prijst de Grand Roc zichzelf aan.

Gouffre de Proumeyssac

Een van de meest bijzondere druipsteengrotten van de dordogne. Een grote ondergrondse kathedraal, met verschillende druipsteenformaties die in een lichtshow getoond worden.

Sportieve activiteiten in de Dordogne

Voor de sportieve fietser is de Dordgne erg mooi. Bij Dordogne cyclehire kun je diverse soorten fietsen ook met kinderzitje huren en deze worden bij de tent afgeleverd.

Wandelen

Wandeltochten te over in de Dordogne. Je vindt in de meeste VVV-kantoren wel een hoekje met wat A4-tjes waarop de lokale wandeltochten beschreven staan.

Paardrijden

Paardrijden in de Dordogne is leuk en mooi. Het prachtige landschap met tal van paden door bossen, open valleien en heuveltoppen is zeer geschikt voor tochten.

Dordogne en de prehistorie

De Dordogne is voor velen synoniem aan de prehistorie. Les Eyzies wordt ook wel de hoofdstad van de prehistorie genoemd. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen bij de grot Lascaux, ook wel de sixtijnse kapel van de prehistorie genoemd. Maar deze regio is ook bekend van de gevonden Neanderthaler. Men gaat ervan uit dat de mens zich ergens tussen 700.000 jaar geleden en 100.000 jaar geleden in dit gebied heeft gevestigd.

Het Parc Loisirs prehistorique is vol met prehistorische vrolijkheid. Zo is er een deel met nagemaakte dinosauriërs, een museum met fossielen en prehistorische werktuigen en mineralen. Maar je kan ook langs grotwoningen wandelen en je uitleven op het uitgezette klimparcour. Deze klimroute is uitgezet door de bomen. In het hoogseizoen zijn er vaak ook nog extra activiteiten en demonstraties zoals prehistorisch schilderen met natuurlijke verstoffen, vuur maken etc.

Cultuur in de Dordogne

Markten

Het traditionele feestje tijdens de vakantie: marktdag. Wat leuks kopen maar ook muziek, terrasje pakken, mooie dingen kijken,. De markten van de Perigord zijn sfeervol en iedere dag is er wel ergens een markt.

Kastelen

De Dordogne wordt ook wel het land van de 1000 kastelen genoemd. Samen met het Loiredal is dit deel van Frankrijk namelijk het gebied met de meeste kastelen. Iedere dorp of plaats is wel in het bezit van een kasteel, van groot tot klein. De mooiste en bekendste kastelen zijn:

Château de Beynac

Dit kasteel uit de 12e eeuw is één van Frankrijks mooiste middeleeuwse bouwwerken. Het is prachtig bewaard gebleven en is te vinden op de prachtige kliffen van de oevers van de rivier Dordogne.

Dordogne, sfeervolle vakantiebestemming

Château de Jumilhac

Het kasteel van Jumilhac stamt uit de middeleeuwen maar de huidige vorm dateert uit de 17e eeuw. Vooral de frontzijde en de kenmerkende spitse torens maken dit kasteel tot een juweel. Er is ook een goudmuseum in gevestigd.

Château de Castelnaud

Dit middeleeuwse fort is prachtig gelegen aan de steile oevers van de rivier Dordogne. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de vallei. Castelnaud is bij uitstek een zeer geschikt kasteel voor kinderen. Zo wordt er bijvoorbeeld een duidelijke uitleg gegeven over het leven op een kasteel en over de strijd tussen de Engelsen en de Fransen tijdens de Honderdjarige oorlog. Vooral de omvang van de enorme verdedigingswallen en torens zijn geweldig.

Château de Biron

Dit kasteel is aantrekkelijk door de vele bouwstijlen die in de loop van de eeuwen zijn toegepast. Daardoor heeft het een uitzonderlijke uitstraling. Het kasteel is daarnaast het decor geweest van meerdere films.

Château des Milandes

Het stamt uit de 15e eeuw en is voornamelijk bekend als het huis van de beroemde actrice en danseres Josephine Baker. Het kasteel beschikt naast tuinen en stallen ook een tentoonstelling over Josephine Baker.

Tuinen

Eyrignac

De tuinen van de heerlijkheid van Eyrignac zijn echte Franse tuinen. De tuinen hebben namelijk een mooie indeling en strakke geometrische vormen. De tuin, eigenlijk een park, wordt beschouwd als één van de mooiste tuinen van Frankrijk.

Les Jardins de l’Imaginaire

Uitkijkend over de vallei van de Vézère vind je Les Jardins de l’Imaginaire: de tuinen van verbeelding. Een wandeling door dit park neemt je mee door de eeuwen van beschaving heen. Tijdens deze wandeling ontdek en begrijp je onder andere waarom de mensen tuinen maakt. Kortom, je gaat op zoek naar het verloren paradijs!

Dordogne, tuinen van Marquezzac

Marqueyssac

De kasteeltuin van Marqueyssac is een heel bijzondere plaats. Het park bij het kasteel is een tuin op z’n Italiaans, en geclassificeerd als historisch monument. Je kan er dan ook over meer dan zes kilometer wandelen in de schaduw van tal van kunstig geknipte struikjes en afgewisseld met watervalletjes, uitzichten en groen-theaters.

Dorpen en steden in De Dordogne

De Dordogne is erg toeristisch en dat heeft een reden. In de omgeving zijn namelijk vele mooie, middeleeuwse dorpjes te vinden die zeker een bezoekje waard zijn.

Sarlat is de onbetwiste parel van de Perigord en daarom zeker de moeite waard. Zo kun je er bijvoorbeeld heerlijk eten. Net achter Sarlat ligt het vestingdorp Domme. Het vestingdorp ligt bovenop een rots waar je uitkijkt op de rivier de Dordogne. Zo zie je de rivier van ver aan komen kronkelen met een fraaie bocht voor de rots. Kortom, een prachtig uitzicht!

Dordogne, karakteristiek

Belvès is een pareltje van een middeleeuwse ommuurde stad met 7 torens. In het centrum vind je een overdekte markt van meer dan 500 jaar oud. Daarnaast vind je prachtige straten met tal van oude huizen die aan een glorieus verleden herinneren.

Le Bugue biedt een aantal attracties zoals het aquarium du Perigord, het village du Bournat, een sport- en spelterrein, een aantal vertrekpunten voor kanotochten en het musée de la paleontologie. Dit is een aardig museum waar je een groot aantal fossielen kan bekijken.

In Montignac vind je een leuk marktpleintje, wat leuke straatjes om de Vézère, her en der wat exposities en leuke winkeltjes. Maar je vindt hier ook de beroemde grotten van Lascaux.

Les Eyzies is de hoofdstad van de prehistorie. In Eyzies en omgeving kun je prima kanoën, mountainbiken, tennissen en wandelen. Zo heb je wandelroutes van 120 km. Maar je kan ook heerlijk zwemmen en vissen. De talloze cultuurhistorische attracties trekken vanzelfsprekend veel toeristen aan. Voeg daaraan de schitterende ligging aan één van Frankrijks mooiste rivieren toe en je begrijpt dat het hier zomers erg druk is.

Bergerac is beroemd om zijn Cyrano, de wijn die zijn naam draagt. Maar ook die andere wijn, Monbazillac, komt hier vandaan. Een deel van het oude Bergerac is gerestaureerd en is daarom een fijne stad geworden om in te flaneren. In het hoogseizoen is er iedere avond wel wat te beleven in Bergerac. Zo zijn er jazz concerten in de openlucht, folklorevoorstellingen, straattheater en andere concerten.

Een bijzonder goed geconserveerd middeleeuws stadje en verkozen tot een van de mooiste (Plus Beaux Villages de France) dorpjes van Frankrijk is Monpazier. In de maanden juli en augustus is hier bijna iedere dag en avond wel iets te doen. Dit varieert van een gemeenschappelijke maaltijd, muziek en dans op het dorpsplein tot concerten, bals, vuurwerk, excursies langs megalieten en tochten langs de 12e eeuwse Romaanse kerkjes in de omgeving.

Perigueux is een chique provinciestad. Het oude stadscentrum wordt gedomineerd door middeleeuwse straten met her en der heuse stadspaleizen. In Perigueux kun je lekker rondstruinen door de straatjes en steegjes van de Puy Saint Front, de roemruchte kathedraal van de stad. Ook de rue de Limogeanne moet je even bekijken – vol met prachtige renaissancegebouwen en stadspaleizen: de adel trok zich hier graag terug.

Brantome is een mooi klein plaatsje aan de rivier de Dromme. Brantome is een toeristentrekker dankzij de Benedictijner abdij (gesticht door Karel de grote in de 9e eeuw), de bijhorende gotische kerk, de omringende stad en de prachtige ligging in het groen en aan de rivier.

Nontron is de hoofdstad van de Perigord Vert. Nontron kent een zacht klimaat, mooie tuinen en parken, fonteinen, traditionele huizen, markten en is het hele jaar door levendig. In het zuiden van de stad bevindt zich een oud kasteel, Peytavis. Vanuit en in Nontron kun je bovendien goed wandelen. De stad heeft een mooi zwembad maar de meertjes in de buurt zijn ook uitnodigend. Verder kun je er klimmen in een klimpark, karten, paardrijden, vissen, tennissen en naar de dierentuin.

Saint Pardoux la Rivière is gebouwd om een oude brug over de rivier de Dronne. Bezoek zeker het eeuwenoude klooster. Vanuit het dorpje kunt u leuk wandelen, zeker langs de oevers van de Dronne.

Klimaat in de Dordogne

Het klimaat in de Dordogne is een landklimaat welke beïnvloed wordt door de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Kortom, een zacht klimaat en bijna altijd aangenaam door de afwezigheid van de wind. De zomers zijn warm met af en toe een verkoelende bui maar na de bui komt de zon weer tevoorschijn. In juni en juli wil in de avond en vroege ochtend nog wel eens een buitje vallen maar in overdag is het vaak prachtig weer.De maand augustus is, naast de mooiste, echter ook de meest droge maand. Maar de koelte in de morgen en de zwoele avonden maken veel goed. In de maand september is het vaak nog heerlijk verblijven. Zo is het vaak nog heerlijk warm en mooi weer. De avonden zijn echter wat koeler in vergelijk met de andere zomermaanden.