Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Vendee

Glamping Vendee

De Vendée is een prachtig departement in de regio Pays de la Loire in het westen van Frankrijk. Je vind heerlijke stranden en badplaatsjes waar je kunt genieten van de zon, maar er is veel meer te zien en te doen.  Mooie moerasgebieden, het beroemde attractiepark le Puy de Fou, een dierenpark, kastelen waar ridders rondlopen en je je even waant in de middeleeuwen, fietsen op een oude spoorlijn et cetera. De Vendee is een echte familiebestemming!

Bovendien heeft de Vendee meer dan 1100 km fietspaden!

_MG_2173
Meer dan 1100 km fietspaden in de Vendee
Vendee, zee en strand
Vendee, surfles bij Bretignolles va 6 jaar oud
Vendee, O'Gliss waterpark op 45 min. rijden van la Bretonniere
Vendee, strandleven
Vendee, Lac du Jaunay op 3km van de camping
Vendee, marais de Potevin
Vélorail in Commequiers, Vendee
Strandleven, Vendee
Strand van Saint-Jean-de-Monts, Vendee
Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Vendee
Planete Sauvage, dierenpark in de Vendee
Puy de Fou, historisch spektakel in de Vendee
Plage du Midi, Noimoitier
Ontdek de zoutmoerassen van de Vendee, Marais salants de la Vie
Parc des Dunes in Brem sur Mer, Vendee
Lac du Jaunay (3 km) , bootje huren in de Vendee
Le Sanctuaire de la Salette in La Rabateliere, Vendee
La Rochelle, Vendee
Kustlijn, vendee
Het eiland Noirmoutier
Ile de Yeu, Vendee leuke dagtrip
Fontenay-le-Comte, Vendee
Haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Vendee
Fietsen langs zee, Vendee
Chateau des Aventuriers, Vendee
Château de Talmont, Vendee
Bretignolles sur Mer, Vendee
Bootjevaren in het Marais Poitevin, Vendee
Les Sables d'Olonne, Vendee

Glamping Vendee

Zon, zee en strand in de Vendee

In de Vendee is het strand nooit ver weg. De ligging vlakbij de kust van de camping La Bretonniere is ideaal voor gezinnen op zoek zijn naar rust en stilte, maar die ook willen genieten van de geneugten van de badplaatsen.

Bretignolles sur Mer

Ligt op 10 minuten rijden. Brétignolles sur Mer strekt zich uit over 12 km rots- en zandkust en heeft 6 stranden met verschillende kenmerken.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het grote strand van Saint Gilles Croix op 20 minuten rijden van de camping. Saint Gilles is de oudste havenstad van de Vendée (sardienen vangst). Maak een wandeling langs de kades in het prachtige drukbezochte stadscentrum.

Les Sables d’ Olonne

Is de bekendste en populairste badplaats in de Vendée. Meteen voor de stad vind je een 2 kilometer lang strand, waar je dus heerlijk kunt zonnen maar ook alle restaurantjes en terrasjes in de buurt hebt. Langs het strand ligt een mooie promenade waar je leuke kraampjes kunt vinden. Achter de promenade vind je de haven en de Eglise St-Nicolas.

Het strand van Saint-Jean-de-Monts

Favoriet bij vele kinderen. Het strand is zo’n 8 kilometer lang is voorzien van fijn zand. De kinderen kunnen hier pootjebaden en op zoek gaan naar schelpen.

La Rochelle

De oude havenstad La Rochelle is zeker een bezoek waard. De oude haven met zijn torens die dateren uit de 14e en 15e eeuw, de oude klokkentoren, het station, de kathedraal en het oude centrum met leuke winkels, restaurants en terrasjes.

Eilanden in de Vendee

Vanaf Saint Gilles Croix de Vie, na een boottocht van een uur bereik je het eiland Ile de Yeu. Ter plaatse kun je een fiets huren en een fietstocht maken door de adembenemende landschappen! Op het prachtige eiland tref je een totaal andere omgeving aan: een bos met zeedennen, duinen, talrijke kreken en steile rotskliffen.

Noirmoutier is ook prachtig en ligt op maar 50 minuten van de camping.  Het eiland is met het vaste land verbonden door een brug maar de tweede toegangsweg is zeer origineel. De passage du gois, een route van 4 km die je alleen te voet bij eb kunt nemen. Onze tip huur hier een fiets en ga het ontdekken! Je kunt er dan ook heerlijk zonnen, waarbij de stranden van Barbâtre zoals Plage du Midi, vooral populair zijn. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is de Château de Noirmoutier. Dit 12e eeuws kasteel is mooi bewaard gebleven en je kunt er een museum bezoeken en de stadsmuur beklimmen. Vanaf de stadsmuur heb je een prachtig uitzicht op de rest van het eiland.

Themaparken in de Vendee

In departement Vendée is er van alles te beleven en er zijn ook verschillende themaparken zoals:

Puy de Fou

Op en uurtje rijden met de auto van de camping vind je het bekendste pretpark van de Vendee, Puy de Fou. Ontdek het internationaal beroemde park met haar extreem realistische en indrukwekkende shows. Dit themapark neemt je mee door verschillende historische tijdperken, specifiek gefocust op de Vendee, met diverse shows en spektakel. De bekendste zijn: Het Geheim van het Zwaard, De Vikingen en De Musketiers van Rihelieu .

O’Gliss Park, Vendee

op 45 minuten van La Bretonniere. Dit waterpark bestaat uit 4 delen: Ludo’Park voor de kinderen, Sunset Playa om te ontspannen in de schaduw van palmbomen, Exploral’O met 400 meter lange wilde rivieren en Délir’Space met zijn 12 knotsgekke glijbanen.

Planete Sauvage (Safaripark)

Dit park ligt op slechts een uur rijden van de camping en bestaat uit vijf geweldige biotopen: De Piste Safari, een parcours van 10 kilometer met wilde dieren uit de savanne die vrij rondlopen, de Cité Marine met een dolfijnenshow, het Chemin de Brousse met het Kirikou-dorp, het pad “Sentier des Incas” met apen die in vrijheid leven, en de Temple de la Jungle met een hangbrug.

Dierentuin Zoo des Sables

De dierentuin in Les Sables d’Olonne is een leuk uitstapje voor het hele gezin. In de dierentuin kunt u 360 verschillende fascinerende dieren bekijken in een natuurlijke omgeving. De dierentuin is 4 hectare groot, dus er is genoeg te ontdekken!

Andere leuke familieuitjes in de Vendee

 • De Grand Defi in Saint Julien des Landes (2 km)  biedt een breed scala aan activiteiten : boomklimmen, Paintball, Galactic Laser, Quickjump, ExplorGame, enz.

 • Op minder dan 20 minuten van de camping, kun je met je gezin een dag doorbrengen in het Parc des Dunes in Brem sur Mer. Groot ballenbad, trampoline, waterglijbanen, opblaasbare structuren, waterfietsen, apenbrug, rodelbaan…

 • Ontdek het kasteel des Aventuriers in Avrillé (op 40 minuten ). In het kasteel, bij de piraten of bij de omheining met dinosaurussen, moeten ouders en kinderen raadsels oplossen. Een leuke middag is garandeert!

 • Aquarium Sealand op Noirmoitier. Maak je kennis met de onderwaterwereld en er zijn ook zeehondenshows!
 • De Vélorail in Commequiers, op 25 minutes van de camping, moet je zeker doen! Je kunt op een leuke manier het achterland van St Gilles Croix de Vie ontdekken terwijl je over het oude stoomtreinspoor fietst.

Historische locaties

Naast verschillende themaparken kun je ook een bezoekje brengen aan enkele mooie locatie met een rijke historie. Zo kun je bijvoorbeeld naar de abdijen Maillezais Abbaye en Nieul-sur-l’Autise Abbaye. Wat ook zeer indrukwekkend is, is Blockhaus d’Éperlecques. Dit is een door de Duitsers gebruikte bunker in de Tweede Wereldoorlog welke nu een onderdeel is van een museum.

In de Vendee zijn een verschillende historische kastelen te vinden die zeker een bezoekje waard zijn:

 • Château d’Apremont. Uit de 13e eeuw,  gebouwd op een rots.
 • Château de Talmont. Een middeleeuws kasteel uit de tijd van koning Richard Leeuwenhart. ’s Zomers worden hier demonstraties gegeven die het middeleeuwse leven weergeven.
 • Château de Tiffauges. Het prachtige kasteel kun je met het hele gezin ontdekken, waarbij er overal verklede ridders en jonkvrouwen te vinden zijn. Daarnaast zijn er riddershows te bezoeken of kun je binnen in het kasteel de geschiedenis ontdekken. Ook vind je hier één van de grootste collecties van middeleeuwse wapens.

Fietsen in de Vendee

De Vendée heeft grootste netwerk van fietspaden in Frankrijk. De meer dan 1100 km aan fietspaden in de Vendée zijn een aangename verrassing voor fietsliefhebbers. Ontdek de Vendée op de fiets: de landschappen met mooie wallen, de kust en het moeras tussen Bretagne en de Vendée. De website vendeevelo.vendee.fr geeft nauwkeurige informatie over de fietspaden in het departement Vendee.

Natuur van de Vendee

Het natuurgebied Marais Poitevin wordt ook wel het Groene Venetië genoemd. Je hebt nog nooit eerder zoveel verschillende kleuren groen gezien als in het Marais Poitevin. Het is een moerasgebied, waarvan een deel is ingepolderd waar je uitstekend wandelen en fietsen. Een echte aanrader is om de kanalen met de boot te verkennen.

Het Marais Breton ligt in het noorden van de Vendée en is net als het Marais Poitevin een moerasgebied. Dit is wederom een groen gebied met veel kanalen, weilanden en polders. De combinatie van zoet- en zoutwaterkanalen zorgen voor een rijke flora en fauna. Zo kun je er otters, bevers, palingen en roofvogels vinden. In de plaatsjes Bouin en Beauvoir-sur-Mer wordt veel aan oesterteelt gedaan. In deze stadjes kun je de pittoreske huisjes van oesterkwekers bewonderen of zelf een lekkere oester uitproberen. Naast stadjes zijn er ook mooie haventjes zoals Port du Bec, waar het vol staat met oude vissersbootjes. In het hele gebied kun je uitstekend wandelen en fietsen en er is dan ook een uitgebreid netwerk van paden.

Marais salants de la Vie. Gelegen tussen Saint Gilles Croix de Vie en Saint Hilaire de Riez. Deze zoutmoerassen worden al sinds de 7e eeuw geëxploiteerd. Op verschillende plekken wordt uitleg gegeven over de zoutwinning van toen tot nu. Ook mooi om op de fiets te doen!

Musea in de Vendee

In de Vendee zijn behoorlijk veel musea en voor ieder wat wils. Zo heb je in Bretignolles Sur Mer miniaturenmuseum Vendée Miniature. In Musée Le Daviaud, in La Barre-des-Monts, ontdek je hoe er in het verleden werd geleefd in deze streek. Cairn, centre de la Préhistoire in Saint Hilaire la foret is een aanrader om met je kinderen te beleven.

Tips van onze gasten

 • Bekijk eens de prachtige religieuze architectuur van Le Sanctuaire de la Salette in La Rabateliere. Dit heiligdom is in 1887 gebouwd in opdracht van Abbe Hillairet, destijds priester van La Rabatelliere. Op het terrein vind je drie gebouwen namelijk het monument van Onze Lieve Vrouwe van La Sallette, een rozenkrans en het monument aan het kruis van Jeruzalem.

 • Fontenay-le-Comte de vroegere hoofdstad van de Vendée waar je nog veel gebouwen uit de 16e eeuw vindt. Het is het dan zeker waard om door het oude stadscentrum te wandelen en alle mooie straatjes te bekijken. Het hoogtepunt is de Eglise Notre-Dame.

 • Een strandrit te paard is een aanrader voor zowel gevorderden als beginners. Vertrek vanaf manege Sauveterre in Olonne sur Mer door de duinen richting het strand.