Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Provence

De Provence wordt geassocieerd met geurige lavendel, overweldigende natuur en de zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht. Het is dus niet verwonderlijk dat vele kunstenaars en schilders hun inspiratie hebben opgedaan in dit zuidoostelijke deel van Frankrijk.

Natuurliefhebbers komen hier ook uitstekend aan hun trekken. De Gorges de Verdon en de directe omgeving is een brok ruige natuur waar je kunt wandelen, biken, raften en ga zo maar door.

 

  • Kanovaren Gorges de Verdon

Provence

De Provence wordt geassocieerd met geurige lavendel, overweldigende natuur en de zachte kleuren van het ochtend- en avondlicht. Het is dus niet verwonderlijk dat vele kunstenaars en schilders hun inspiratie hebben opgedaan in dit zuidoostelijke deel van Frankrijk. Natuurliefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken.

De Provence heeft een middellands zeeklimaat met warme zomers en milde winters. De zomers van deze regio zijn befaamd vanwege de vele zonuren en relatief weinig regen. Daarnaast zijn de strakblauwe lucht, goede temperatuur en de mooie stranden ideaal voor een glampingvakantie in de Provence. De Provence-Alpes is altijd al een toeristisch gebied geweest.

Alpes de Haut Provence

Alpes de Haute-Provence bestaat uit twee heel verschillende soorten landschapstypes. Het noordelijke deel is echt Alpenland, het zuidelijke deel volbloed Provence. De hoofdstad Digne-le-Bains ligt precies in het centrum. Het departement grenst ten noorden aan de Hautes-Alpes, in het oosten aan Italië. De Alpes-Maritimes grenst in het zuiden aan de Var en in het westen aan de Vaucluse en de Drôme.

Populaire plaatsen

  • Castellane
  • Esparron-de-Verdon
  • Gréoux-les-Bains
  • Digne-les-Bains
  • Moustiers-Sainte-Marie
  • Sisteron
  • Digne Les Bains
  • Aix en Provence

Leuke uitjes

Er is veel te zien en te doen in de Provence. Het meest bekend zijn onder andere:

Lac de Sainte-Croix

Dit is een stuwmeer met glashelder water en zeer geschikt voor allerlei vormen van waterrecreatie. Bovendien vind je langs het meer diverse stranden. In 1973 is een dam geplaatst in de rivier de ‘Verdon’, waardoor het meer is ontstaan. Toen de dam gebouwd werd kwam een deel van de dorpjes in het dal onder water te staan. 40 meter onder het wateroppervlak is het oude dorpje ‘Les Salles-sur-Verdon’ te vinden. Daarom is het dorp naar een hoger gelegen gebied verplaatst. Oude gebouwen zijn echter nog steeds onder water te bewonderen. Het meer is zo’n 10 kilometer lang en op het breedste punt 3 kilometer breed.

Het plateau van Valensole

Gelegen op 500 meter hoogte. Dit gebied is “het koninkrijk” van de geurige Provençaalse plant en hoe kan het ook anders, bedekt met lavendel- en korenvelden. De liefhebbers van typische landschappen zullen het daarom zeker niet nalaten dit te bezoeken. Doorkruis het plateau in de maand juli wanneer de lavendel in volle bloei is te bewonderen. Als ook de lucht helderblauw is geeft dit een prachtig gezicht. Het plaatsje Valensole is bekend om haar Lavendelhoning met een subtiele en delicate smaak. Bezoek hier ook eens de diverse Lavendel feesten in de maanden juli en augustus.

De Gorges du Verdon

De Grand Canyon du Verdon is een indrukwekkende kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence. Het is de op één na grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m (!) hoog en zeer imposant. De kloof eindigt in het Lac de Sainte-Croix.

Geologisch reservaat van de Haute Provence

De plek waar de Alpen overgaan in de Provence is het geologisch natuurreservaat van de Haute-Provence, tevens de grootste van Europa. Het reservaat van 2300 km2 wordt gekenmerkt door een gevarieerd en spectaculair landschap. Het reservaat kan bezocht worden als een openluchtmuseum dankzij de uitgezette routes met informatiepunten om de streek en zijn geschiedenis te ontdekken. De vertrekpunten bevinden zich in één van de drie parkmuseums: Digne-les-Bains, Castellane en Sisteron.

Andere regio's

Greencamp verhuurt ook in andere Franse regio’s luxe ingerichte safaritenten. Onder andere in: