Frankrijk is bij uitstek een land voor sportieve activiteiten. De diversiteit in het landschap (bergen, zee, heuvels, gorges), de vele ongerepte natuur en de soms overweldigende ruimte maken het mogelijk dat bijna iedere denkbeeldige sport beoefend kan worden.

De campings van Greencamp bieden dan ook zeer veel sportieve mogelijkheden. Van fietsen en wandelen tot canyoning en een cursus kaart en kompas lezen. Op de ene camping vlak naast de deur op de andere camping misschien 20 km rijden, maar er is keuze genoeg voor u en uw kinderen.

Op deze pagina hebben wij een aantal (bijzondere) sportieve activiteiten voor u uitgelicht om zo de keuze voor u wellicht wat te vereenvoudigen. Het gaat te ver om per camping alle activiteiten op te noemen. Bij de omschrijving van de camping vindt u daarom een hoofdstukje “sportieve activiteiten” met alle informatie.

Voor specifieke vragen mag u ons uiteraard altijd bellen of mailen.

Onze sportieve selectie:

Wandelen

Bij o.a. Moulin de Chaules zijn diverse uitgestippelde wandelroutes verkrijgbaar die u geweldige vergezichten geven en op de mooiste plekjes brengen. Vraag ernaar bij de receptie!

La Nozilliere
In dit gebied heeft ieder dorp een aantal wandelroutes. De routes zijn afwisselend en staan goed aangegeven. Ze leiden u door bossen, langs weiden, akkers en riviertjes, en geven u even het gevoel dat u alleen op de wereld bent. Hier kunt u nog oog in oog komen te staan met een hert, wildzwijn, das of de otter.

Fietsen

Domaine de Laguneaussan
De Gironde zit in de kopgroep van de Franse fietsbestemmingen. Via een uitgebreid netwerk van aangelegde fietspaden (500 km) kan je hier ongestoord en veilig de streek verkennen. Soms fiets je op heuse ‘fietssnelwegen’ dan weer slingeren smalle verharde paden door bos en duin. U kunt vanaf de camping al wegfietsen en er zijn fietsen te huur in het nabijgelegen Lesparre (3km).

La Nozilliere
U kunt op de camping fietsen huren en er zijn diverse mooie routes voor u uitgestippeld.

Mountainbike

Chantegril
Camping Chantegril organiseert voor haar gasten twee mountainbikeweken; 14-28 Juli ‘08 en 18-22 Augustus ‘08. Iedere dag wordt er een route gefietst in lengte variërend van 20 tot 40 km (heuvelachtig bosgebied). Deelname kost € 30.00 pp hierbij is inbegrepen de routes, het avondborreltje en de zaterdagavond maaltijd.

Individueel mountainbiken kan ook. Vanuit Liginiac (500m) vertrekken vele mountainbike routes van 10 km tot 80 km lang en in verschillende moeilijkheidsgraden. De routes zijn in kleuren en nummers aangegeven al naar gelang de moeilijkheidsgraad. Mocht U zelf geen mountainbike hebben dan zijn deze op korte afstand van de camping te huur.

Domaine d’Essendiéras 
Op het domein zijn mountainbikes zijn beschikbaar en er zijn diverse routes uitgezet.

Paardrijden

Domaine d’Essendiéras
Op het domein bevindt zich een dressuurpiste en een unieke driving range

Moulin de Chaules
Paard- en ponyrijden (ook onder professionele leiding) is mogelijk in Maurs (6m).

La Nozilliere
In Champsac (18 km.) kunt u een buitenrit maken of les nemen onder Nederlandse leiding. Ook is er via La Nozillière de mogelijkheid voor u om een buitenrit met paard en koets te organiseren waarbij u zelfs de beginselen van het mennen geleerd kunnen worden.

Outdoor

Op de campings La Prade en Ascou la Forge kunt u via een externe outdoor school diverse buitenactiviteiten beoefenen. Voor meer info zie de desbetreffende campingpagina of belt of mailt u even met Greencamp.

Watersport

La Digue
Kanohuur op de camping!

Domaine D’ Essendieras
Op het domein liggen diverse meertjes en aan een van de meertjes ligt een klein strandje met gratis zeilbootjes, roeibootjes en waterfietsen.

Golf

Domaine d’Essendiéras
Op het domein zelf is een 9-holes golfbaan!

La Nozilliere
Voor de golfliefhebbers zijn er een aantal, zeer uitdagende banen in de buurt zoals o.a. de golfbaan ”La Prèze”, een 18 holes golfbaan met behoorlijke niveau verschillen. De baan staat onder Nederlands beheer. Info en reservering bij de receptie.