Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Onontdekt Dordogne

Onontdekt Dordogne

Als we het over de Dordogne hebben, hebben we het vaak over het zuiden. De grot van Lascaux, Rocamadour, Sarlat: hoogtepunten van toeristisch Frankrijk zoals we het zo goed kennen. Maar ken jij de andere kant van de beroemde rivier al? Vanaf Rotterdam Airport vlieg je in een klein uurtje naar Bergerac, een lieflijk plaatsje nét boven de Dordogne en het startpunt van je reis. Rij vanaf hier in 50 minuten naar het pittoreske Périgueux, het hart van de streek die wordt gedomineerd door wijnbouw.

Een andere plek die je niet mag missen als je in dit deel van de Dordogne bent is Brantôme. De bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ is te danken aan het feit dat het historische centrum op een eilandje ligt en volledig omringd wordt door water. De beste manier om het stadje te ontdekken? Met een traditionele rondvaartboot of kano. Langs de rivier zitten Guinguette’s, restaurants die alleen in de zomer open zijn. Vaak niet meer dan wat stoeltjes in het gras waar ze heerlijkheden uit de rivier serveren. Houd je fototoestel in de aanslag als je van afgebladderde luiken en felgekleurde bloemen houdt.

Vanuit Brantôme rijd je de Charente in. Een bezoek aan één van de vele cognac huizen in de gelijknamige plaats is een aanrader. Bezoek ook zeker Angouleme een prachtige, oude stad.

 • De charente rivier bij Cognac
 • Chateau de la Rochefoucauld erg leuk
 • Luxe kamperen op Domaine Essendieras
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • Boomklimpark - doen!
 • Brantome in de Dordogne
  Brantome in de Dordogne
 • Dwalen door de cognac velden
 • Brantome, prachtig dorpje
 • Dorpje Bourdeilles aan de Dronne
 • Zwembad Gorges de Chambon
 • Château Hautefort in de Dordogne
  Château Hautefort in de Dordogne
 • Indsrukwekkend, ondergrondse kerk in Aubeterre
 • Angouleme, prachtge oude stad
 • Heerlijk wandelen
 • Aubeterre-sur-Dronne
 • Kanovaren op de Dronne
 • Kasteel Villebois Lavalette
 • Vélo-rail à Dunières.
 • Mooi kastelen in de omgeving
 • Brantome in de Dordogne
 • Château Hautefort in de Dordogne

Onontdekt Dordogne

Hier op vakantie? Greencamp verhuurt volledig ingerichte safaritenten op onderstaande 2 campings. Prachtige landgoedcampings in een heerlijke echt Franse streek op maar 9 uurtjes rijden of 50 minuten vliegen (Bergerac)

De stad Perigueux

Hoewel het platteland met slaperige dorpjes lonkt, is Perigueux een stad die je niet mag overslaan. Scheve huizen met blauwe luiken zijn tegen de heuvel aan geplakt. Maar vooral de statige kathedraal springt in het oog. Op het kerkplein is er op zaterdagmorgen een warenmarkt. De Rue Limogeanne loopt als een culinaire ader door de stad. Hier vind je alles wat de perigord te bieden heeft chocolade wijn, truffels en foie gras. Geniet op het kleurrijke terras van café Velo en huur een (elektrische) fiets en vervolg je reis langs de rivier. Picknick langs het water of strijk neer op het terras van Barnabé.

Leuk om te doen!

Een leuke uitje voor het hele gezin is de Charente GPS travel hunt. Met deze app kun je de geheimen van de streek ontrafelen en onderweg de mooiste plekjes ontdekken. Nog leuker wordt het als je dat doet met een ‘lelijke’ eend van Tour de Canard, Franser wordt het niet! De 2CV haal je op in het kunstenaarsdorpje Aubeterre sur Dronne. Dit is gelukkig niet alleen het start- maar ook het eindpunt. Want hier wil je zijn! Een helder meer om in te zwemmen, smalle straatjes en prachtige vergezichten over de rode daken. Vergeet zeker de indrukwekkende ondergrondse kerk niet.

Ook heel leuk is Le parc accro Périgord Vert Aventures aan de oevers van l’étang des Nouailles een boomklimpark met 7 parcours.

Perigord Vert

Deze streek staat voor rust, natuur en water en wordt gekenmerkt door bossen met meertjes en rivieren, met her en der kleine dorpjes en is beduidend minder toeristisch dan de rest van de Dordogne. De regio Périgord Vert is een populair vakantiegebied ook vanwege de vele lokale specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van foie gras, truffels, walnoten, slakken, gans, appels en kastanjes? Niet te vergeten in combinatie met een heerlijk wijntje!

De noordelijk gelegen Périgord Vert staat nog onder invloed van de Atlantische Oceaan, waarbij vooral in het voorjaar en in het najaar neerslag valt. Dit geeft deze streek de frisse en groene uitstraling. In de zomer is het over het algemeen droog en zonnig. De warmste maanden zijn juli en augustus met gemiddelde temperaturen van ca. 28 °C en pieken van boven de 30°C.

Nontron is de hoofdstad van de Perigord Vert. Zonder een keertje hier te stoppen, kunt u geen volledig beeld van de Dordogne opbouwen. Deze stad is werkelijk anders dan Bergerac en omgeving, anders dan Sarlat en de bossen. Nontron is wit en groen, echt groen en kent mooie tuinen en parken, fonteinen, traditionele huizen, markten en is het hele jaar door levendig.

Thiviers staat op het hoogste punt van het heuvellandschap van de riviertjes de Côle en de Isle. De stad ligt sinds oudsher op een kruispunt van wegen: van de oceaan naar het zuiden, oost naar west. Van de Pyrénéen naar Parijs. Tegenwoordig presenteert het zichzelf als de hoofdstad van de Foie Gras. Thivers werd gesticht door de Galliers en ontwikkelde zich in de middeleeuwen tot een belangrijke stad. Zoals iedere doorgangsstad werd Thiviers goed beschermd. Behalve de stevige muren eromheen, stond binnen in de stad ook een kasteel le château de Vaucocourt.

In het land van de Isle en de Auvézère, midden in het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin, vindt u Jumilhac – een vredig dorp in het groen van de vallei van de Isle. Het meest in het oog springt natuurlijk het imposante kasteel van Jumilhac, maar ook bijzonder zijn de romaanse kerk en de romeinse weg die eindigt bij de romeinse brug over de Isle.

Lanouaille is voor de natuurliefhebbers: heuvellandschap met bossen afgewisseld met weiden wordt gedomineerd door drie rivieren: de Isle, de Loue en de Auvézère. Daartussen stromen tal van beekjes. Het landschap is bij uitstek geschikt om te wandelen en te fietsen.