Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Campings met fietsverhuur

Campings met fietsverhuur

Neem je fiets mee op Glamping vakantie!

Nederlanders zijn gek op fietsen, en waarom zou je dit ook niet gaan doen tijdens je Glamping vakantie? Het is een heerlijke manier om te ontspannen en de mooiste plekjes te ontdekken. Stap op de fiets en ga lekker de natuur in tijdens een vakantie op een kleine camping van Greencamp in Frankrijk, Italië of Nederland.

De ideale manier om uw vakantiebestemming te ontdekken is per fiets. Dichterbij de natuur komt je niet! Na een actieve dag vol prachtige indrukken kun je heerlijk genieten van het luxe kampeergevoel vóór je lodge- of safaritent.

Kamperen en fietsen, de ideale combinatie!

Tasteria, sportief
Fietsen vanuit je safaritent op Tasteria
Fietsen in de Baronnies natuur
Fietsen in de Baronnies natuur
fietsen en mountainbiken
fietsen en mountainbiken
Fietsen in de Dordogne.
Fietsen in de Dordogne.
Fietsen in de natuur
Fietsen, Maremma (Toscane)
Monte Cucco, Umbrie
Le Paradou, mtb's te huur
Fietsen langs de Lot
Ardeche, mountainbiken
Ontdek het Gaasterland
Fietsen in het Gaasterland
Mountainbiken op Elba
Mountainbiken Op Elba
Mountainbiken vanaf de camping
Fietsen en Mountainbiken vanaf camping La Prugnola
Mountainbiken
Fietsen vanuit je safaritent op Tasteria
Fietsen in de Baronnies natuur
fietsen en mountainbiken
Fietsen in de Dordogne.
Fietsen in het Gaasterland
Mountainbiken Op Elba
Fietsen en Mountainbiken vanaf camping La Prugnola

Campings met fietsverhuur

Een campingvakantie is ideaal voor een verblijf in de natuur en om een bepaalde streek van Frankrijk te ontdekken. En waarom zou je de auto niet laten staan om de mountainbike of fiets te pakken?

Ook voor een sportieve fietsvakantie op een kleine camping in Frankrijk of Italië huur je een safaritent bij Greencamp. Op onderstaande campings zijn fietsen te huur.

 

Camping met de mountainbike

Wil je graag een campingvakantie met de fiets ervaren? Kies dan uit ons ruime aanbod van vriendelijke natuurcampings. Een regio kiezen: zee, bergen of platteland. Wij bieden meerdere bestemmingen voor een natuurvakantie, in het hart van diverse streken van Frankrijk. Frankrijk telt talloze verschillende landschappen die je graag uitnodigen om ze te komen ontdekken.

Een camping kiezen: je kunt een bepaalde streek van Frankrijk ontdekken door een appartement of een huisje te huren in een dorpje. Maar wanneer je kiest voor een camping die gespecialiseerd is in tochten met de mountainbike of de fiets weet je zeker dat je op een natuurlijke vakantieplek verblijft, met al het nodige comfort. Geniet op een milieuvriendelijke manier van het prachtige landschap door te kiezen voor een natuurlijk transportmiddel, zonder de uitlaatgassen en vervuiling van motorvoertuigen.

Een campingvakantie met de fiets

Laat dit jaar de auto thuis en kies voor een campingvakantie met de mountainbike of de fiets. In de buurt van elke camping liggen talloze fietspaden en via de bewegwijzerde routes kun je de rijkdommen uit de streek ontdekken. Ver van de stadsdrukte kun je tijdens een fietstocht met een milieuvriendelijk en goedkoop transportmiddel de rust ervaren.

Voor een sportieve familievakantie in de natuur is het belangrijk om de juiste camping te kiezen. Een campingvakantie met de fiets is ideaal voor gezinnen met kinderen en om in alle vrijheid eropuit te gaan. Als je je eigen fietsen niet mee wilt brengen kun je op bepaalde campings fietsen huren voor alle leeftijden. Op een aantal campings zijn er ook familiefietsen beschikbaar.

Mét of zonder bagagedrager, met een voor- of achterzitje: neem heel je gezin mee voor een mountainbiketocht.

Frankrijk heeft een meerjarig uitbreidingsplan voor het nationale fietsroutenetwerk, met als objectief een ononderbroken netwerk van langeafstandsfietspaden te ontwikkelen.

Dat houdt in, dat er voortdurend fietspaden, autovrije “voies vertes” of rustige, bewegwijzerde wegen worden aangelegd. Het doel is, zoals gezegd, om een netwerk van doorlopende, onderling verbonden fietsroutes te bieden.

In 2017 telde Frankrijk 15.120 km aangelegde fietsroutes. Het streven is om dat aantal in 2030 op te schroeven naar 22.780 km.

EuroVelo, het Europese fietsroutenetwerk

Het Franse fietsroutenetwerk maakt tevens deel uit van het Europese fietsnetwerk “EuroVelo”. Er zijn 15 EuroVelo routes in Europa en 9 daarvan doorkruisen Frankrijk..

Nationale fietsroutes

De Véloroutes (nationale fietspaden) beantwoorden aan de toenemende vraag naar fietstoerisme om het historisch en cultureel erfgoed én de diversiteit van de Franse regio’s te ontdekken. Frankrijk heeft een goed fietsroutenetwerk dat uitstekend geschikt is voor meerdaagse fietstochten en voor verbinding zorgt tussen de departementen en regio’s.

Piste cyclable EuroVelo

Fietspaden zijn uitsluitend bestemd voor fietsers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen: fietspaden die volledig afgescheiden zijn van de openbare weg en fietspaden die direct naast de openbare weg lopen. Niet te verwarren met “fietsstroken” die slechts van de openbare weg zijn afgescheiden door een markering op de grond.

Autovrije “voies vertes” voor voetgangers en fietsers

De “voies vertes” zijn exclusief bestemd voor niet-gemotoriseerde voertuigen, voetgangers, fietsers, skeelers, mindervaliden en soms ruiters. Ze maken gebruik van oude jaagpaden langs kanalen en rivieren, ongebruikte spoorlijnen, kustpromenades, bospaden en de lanen van stadsparken Deze fietspaden zijn uitermate geschikt voor een familiale fietstocht met kinderen.