Greencamp verhuurt sinds 2006 sfeervol ingerichte safaritenten op kleinschalige campings in Frankrijk en Italië. Onze slogan is groots kamperen op kleine campings.

In tegenstelling tot de grote touroperators hebben wij geen eigen mensen (koeriers) op de campings. De camping verzorgt daarom voor ons het beheer en de schoonmaak van onze huurtenten.

Onze plekken op de camping

Wij bezoeken alle campings zelf zo proeven wij ter plekke de sfeer en kunnen we iedereen op een goede manier adviseren. De plekken voor onze safaritenten worden in overleg met de camping uitgekozen. Omdat wij bij voorkeur onze tenten verspreiden over de camping zal niet iedere plek exact hetzelfde zijn net zoals geen camping hetzelfde is. Het land, de omgeving, het terrein, de eigenaren, en de gewoonten en regels zijn op iedere camping verschillend. Wij krijgen ieder jaar foto’s toegestuurd van zowel campings als van gasten en wij proberen hiermee een zo goed mogelijk beeld van de camping en de tentplekken te geven. De foto’s staan op de campingpagina op onze website en geven een goed beeld van de camping en onze tentplekken. We raden je ook aan voor vertrek de website van de camping zelf te bezoeken!

Voorkeursplek

  • Tot 5 dagen voor aankomst kunt bij ons een voorkeursplek reserveren.
  • Bijvoorbeeld voor een specifiek pleknummer of voor een zonnige of juist schaduwrijke plek.
  • De kosten hiervoor bedragen 50 euro per reservering.
  • De extra kosten evenals de voorkeursplek worden vermeld op uw reserveringsbevestiging en aankomstvoucher.

Toewijzing huurtent

Greencamp is verantwoordelijk voor de tentindeling en bepaald dus wie er in welke huurtent geplaatst wordt. 10 weken voor aankomst ontvangt u van ons een aankomstvoucher met vermelding van uw tent / pleknummer. Dit nummer is echter niet definitief. Het kan zijn dat, door bijvoorbeeld annuleringen of voorkeursboekingen, wij genoodzaakt zijn tussentijds wijzigingen door te voeren. Het is niet mogelijk om bij aankomst een andere huurtent te kiezen dan welke wordt aangeboden. Uitsluitend in overleg met Greencamp kan van de tentindeling worden afgeweken.

Wat te doen als er iets mist of kapot is?

De camping is in eerste instantie uw aanspreekpunt. Er is een beperkte reserve inventaris maar het is onmogelijk om alle inventaris als reserve aan te bieden  dus vragen we wat flexibiliteit in deze. Indien de camping u niet kan helpen maar u hebt het wel nodig tijdens uw vakantie dan kunt u op onze kosten het artikel aan te schaffen bij een plaatselijk winkel. Het bonnetje met uw rekeningnummer kunt u of mailen naar info@greencamp.nl en binnen 2 werkdagen zullen wij het aankoopbedrag aan u overmaken.

Heeft u tijdens uw vakantie vragen hierover? bel of mail ons gerust!

Schade door u zelf veroorzaakt

Natuurlijk valt er wel eens iets en gaat er wat kapot maar dat zit bij Greencamp in de prijs inbegrepen. Meldt u het a.u.b. wel even bij de eigenaar want dit wordt u niet in rekening gebracht maar dan zijn zij wel op de hoogte en kunnen zij de inventaris aanvullen!

Ernstige schade aan tent en/of inventaris dient u direct te melden de eigenaar van de camping. Hij/zij zal een schadeformulier invullen en in overleg met Greencamp voor een passende oplossing zorgen. Onder ernstige schade verstaan we bijvoorbeeld een scheur in de tent een kapotte hangmat of stoelen. Uw reis- of aansprakelijkheidsverzekering dekt doorgaans schade aan verhuur accommodaties dus meldt u de schade a.u.b. bij de campingeigenaar dan draait Greencamp er niet voor op!

Greencamp houdt zich te allen tijde het recht voor u aansprakelijk te stellen voor de door u veroorzaakte schade.