Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

't Hop is een gezellige familiecamping in Friesland met uitstekende faciliteiten. De camping beschikt over ruime plekken, een restaurant met terras, een leuke speeltuin, een knots van een sportveld en een groot overdekt zwembad.

Via een sloot is er een directe verbinding het Slotermeer. Je kunt een sloep of kano huren op de camping en zo de Friese meren ontdekken. Fietshuur is trouwens ook mogelijk.

Ontdek al fietsend en varend de Friese meren, het Gaasterland en IJsselmeerdorpen als Stavoren en Hindeloopen.

Huur een safaritent in Friesland

Camping 't Hop is gelegen in het midden van Zuidwest Friesland in het mooie Gaasterland. Vanaf een klif aan het IJsselmeer zie je prachtige vergezichten tot zover de horizon reikt. Door de heuvelachtige omgeving vergeet je bijna dat je in Friesland bent. Dwaal eens rond in het bekende Rijsterbos of bezoek het Mirnser Klif.

[caption id="attachment_16539" align="alignnone" width="300"]Camping t Hop in Friesland Varen vanaf de camping[/caption]

Het waterland van Friesland is onderdeel van een Nationaal Landschap. Wandelen over een oude zeedijk, fietsen over zachte glooiingen, (kano)varen door de bossen, genieten van weidse uitzichten, Friese meren en een uitgestrekte IJsselmeerkust.

De Friese IJsselmeerkust strekt zich helemaal uit van Makkum tot Lemmer. Het is niet zomaar een strand waar je heerlijk kunt uitwaaien of zonnen, want je vindt er ook oude Hanzesteden, watersportdorpen, beachclubs om op het leven te proosten én bijzondere natuur. Spectaculaire kustlijnen met drie kliffen en natuurgebieden als de 'Bocht van Molkwar' en de 'Warkumerwaard' trekken de mooiste vogels. Zin in actie? Kies dan bijvoorbeeld om te kiten op één van de 7 kitesurf hotspots.

Gezellige familiecamping in Gaasterland

Camping ‘t Hop is gelegen in het prachtige Zuid West Friesland. De camping heeft een perfecte omgeving om te fietsen, te wandelen, te vissen en te watersporten. De waterrijke omgeving zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie!

Camping ’t Hop is een gezellige familiecamping met uitstekende voorzieningen met onder andere een overdekt zwembad en een gezellig en betaalbaar eetcafé. De persoonlijke aandacht voor de gasten en de ontspannen sfeer dragen bij aan een aangename vakantie voor het hele gezin.

Sloep, kano of fiets huren

Via de camping is het mogelijk een boot/sloep te huren. Op slechts 300 meter afstand van de camping vind je het Slotermeer bereikbaar via een slootje. Daardoor kun je met gemak vanaf de gezellige familiecamping het Friese water verkennen. Via de camping kun je ook fietsen en e-bikes huren!

Kanovaren Friesland

Kinderen

Voor kinderen is camping 't Hop een heerlijke plek. Zo beschikt de camping over onder andere een royaal overdekt zwembad met een constante temperatuur van 30 graden. Voor de jongste jeugd is er bovendien een apart kleuter- en peuterbad aanwezig. Daarnaast vind je bij het zwembad elke middag een glijbaan, klimrol, klimmat, aqua-trampoline en een super attractie!

Overdekt zwembad van t Hop

Het zwembad heeft daarnaast grote schuifpuien naar een ruim zonneterras en een grasveld waar je heerlijk kan zonnen. Verder heeft de camping een eigen recreatieprogramma. Deze is echter alleen van ca 15 juli tot 16 augustus en tijdens Hemelvaart en in het Pinksterweekend te volgen. Bij de camping is het ook mogelijk om kano's, fietsen en skelters te huren.

Slecht weer? Of wil je wat te lezen hebben of te zien hebben? Op 't Hop is een bibliotheek aanwezig waar je gratis boeken en enkele dvd's kan lenen.

Kneuterige animatie

In de zomervakantie (± half juli – ± half augustus) en afhankelijk van de bezetting ook in de meivakantie en hemelvaart/pinksterweekend is er een gezellig (kleinschalig) recreatieprogramma. Zo is er bijvoorbeeld knutselen, bingo, vossenjacht, zeskamp, viswedstrijd, kabouterpicknick, speurtocht, schat zoeken en spijkerbroekhangen. Maar je ook gaan volleyballen, slagbal voor de hele familie, hutten bouwen, diverse activiteiten in het zwembad. Op de camping worden niet doorlopend activiteiten maar het is een combinatie van georganiseerde activiteiten en eigen vermaak.

Sport en spel

Daarnaast mag er gebruikt worden gemaakt van het sportveld (korfbalveld) in het bos. De kinderen kunnen hier bijvoorbeeld voetballen, korfballen en andere sporten beoefenen.

Verwarmd sanitair

Het visitekaartje van camping 't Hop zijn de sanitaire voorzieningen met separate wascabines en aparte faciliteiten voor mindervalide en gezinnen met kleine baby’s/kinderen. Dit alles is verwarmd en luxe ingericht. Uiteraard is er ook een wasserette met wasmachine en wasdroger.

Eten en drinken

Er is een gezellig eetcafé met heerlijk eten. Het eetcafé van 't Hop heeft bovendien een terras met uitzicht op het zwembad en speeltuin.

In Friesland is veel horeca maar aan het water eten is toch wel lekker hoor. Onze tips zijn Badmeester Keimpe in Balk op 10 minuten van de camping. Prachtig loungeterras met uitzicht over het Slotermeer. Een ander mooi plekje is Picknickers net buiten Terhorne. Een foodbar aan het Heegermeer. Doen!

Glamping in Friesland

Greencamp verhuurt op camping 't Hop 2 Greenlodge Safaritenten. Beide safaritenten staan bij elkaar op een open grasveld met veel ruimte om de tent heen. De Greenlodge Safaritenten hebben o.a. afgescheiden slaapcabines d.m.v. houten wanden, een verrijdbare keuken, een Nespresso en een hangmat.

Let op: Op het veldje waar onze safaritenten staan zijn honden niet toegestaan!

Weekeindje Friesland: Late check out

  • Aankomst vrijdag vanaf 12.00 en vertrek zondagavond 17.00, of maandag voor 10:00.
  • Met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen.

Leuke uitjes in Friesland

Kameleondorp

Stap dan in de voetsporen van Hielke en Sietse en kom naar Terherne. Help veldwachter Zwart een groot mysterie op te lossen of word net als Hielke en Sietse held van de boerensloot. Het dorp Lenten, levensgroot nagebouwd in de Kameleonboerderij, is in rep en roer! De burgemeester is zijn ambtsketen kwijt. Help jij de rust in het dorp terug te krijgen en los je het mysterie op? Het Kameleonverhaal gaat verder zodra je aan boord stapt van de boerenpraam, geduwd door de o-zo sterke Kameleon. Een burger van Lenten gidst je langs filmlocaties en vertelt je over de avonturen van Nederlands bekendste tweeling.

Wandelen langs de IJsselmeer kust

Maak kennis met twee Friese Hanzesteden aan de voormalige Zuiderzee: Hindeloopen en Stavoren. Over de IJsselmeerdijk wandel je tussen de schapen naar het schilderachtige dorpje Molkwerum, waar je ‘t Bakkerswinkeltsje kunt bezoeken. Tussen de weilanden voert de route verder naar Stavoren. Of loop het Nederlands Kustpad, traject Workum - Makkum, 16 km (LAW 5-3 (02). Het tweede traject loopt voor een deel over het Tillefonne, een 16e-eeuws Kerkenpad dat loopt tussen Workum en de dijk van het IJsselmeer.

Speelpark Sybrandy

In Oudemirdum (15 min.). Erg leuk en betaalbaar.

Orchideeën Hoeve

Ervaar verre werelddelen heel dichtbij. Beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 m² tropische tuinen.
Reis over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige kooikarpers.

Suppen in waterland

SUP, voor degene die niet weten waar deze 3 letters voor staan: Stand Up Paddling. Een prachtige manier om Zuidwest Friesland te verkennen. Op diverse plaatsen zijn  Sup's te huur.

Fietsen in Friesland

Meer dan 20 verhuurpunten, verspreid over de regio, verhuren e-bike Fryslân elektrische fietsen om zorgeloos het Friese Merengebied te verkennen. Moeiteloos genieten van de weidsheid van het Fries Merengebied.. Trappen langs meren, vaarten, bossen en kliffen. Rusten en opladen op een van de talloze mooie plekken in het gebied.

Om dit mogelijk te maken hebben vier rijwielhandelaren, de TRO Fries Merenland en Batavus de handen ineen geslagen. Het resultaat 150 elektrische fietsen op meer dan 30 verhuurpunten in de regio.

E-bikes van hoge kwaliteit en gemakkelijk te bedienen. Met dubbele fietstassen waarin de lader veilig ligt opgeborgen. De verhuurpunten zijn daar waar de bezoeker ook is:

Tips

Sloten is een échte vestingstad met nog steeds een actieve stadsomroeper, genaamd Pieter Haringsma. In het hoogseizoen roept Pieter iedere vrijdag avond de stad bijeen voor het traditionele kanonschieten op het molenerf van Korenmolen de Kaai. Vol enthousiasme vertelt hij hoe het allemaal werkt. Dit kanongebulder wordt in volledige klederdracht gedaan wordt door de schadschutterij. Kom het met je eigen ogen bekijken!

De Oersetters' is dè fantastische pontjes-fietstocht die voert door Nationaal Landschap Zuidwest- Friesland. 'De Oersetters' heeft vanwege de hoge culturele belevingswaarde het predicaat LCH 2018 SWF ('Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 Sudwest-Fryslan). 52 km start en eindpunt is Bolsward. Of fiets de culturele route rondom het Tjeukermeer. Start en eindpunt Sint Nicolaasga.

Het kleinste haventje van Europa

Een handvol vissershuisjes, een haventje en daarachter het diepgroene water van de voormalige Zuiderzee. Laaksum wordt wel eens het kleinste vissersdorpje van Europa genoemd, met een grootse schoonheid. Het buurtschap Laaksum is ook bekend van de zogenaamde Slag bij Warns. Wanneer je vanaf Laaksum richting Stavoren gaat, naar het Roode Klif, zie je bovenop de keileemheuvel een zwerfkei ter herinnering. In 1345 hielden de Friezen de indringers van graaf Willem IV tegen. 'Leaver dea as slaef' staat op het monument: 'Liever dood dan slaaf'.

Zwembad Joure

Groot, overdekt zwembad met glijbanen.

Stavoren

Het oudste en misschien wel de meest intrigerende van de Friese Elfsteden. Meer dan 1000 jaar geleden was het al een rijke, welvarende stad: in 991 werd ze geplunderd door de Noormannen. Als eerste van de Friese Elfsteden kreeg Stavoren omstreeks 1060 stadsrechten. Ook werd de stad lid van het Hanzeverbond, een groep steden die de handel rond de Noord- en Oostzee lange tijd domineerde.

Tegenwoordig is Stavoren een groot deel van het jaar een sluimerend, prachtig authentiek IJsselmeerstadje. In de zomer zorgt vooral de watersport voor een enorme levendigheid: voor de pleziervaart is Stavoren nog steeds een heel belangrijke toegangspoort en uitvalhaven.

Dagje winkelen Sneek

Een prachtige stadje met een ruim aanbod aan winkels en terrassen,. Tijdens de beroemde Sneekweek het is erg gezellig maar dat geldt eigenlijk voor de hele zomer wel. Kenmerkend gebouw is de Sneeker Poort.

De Bocht van Molkwar

Vanuit de vogelkijkhut De Swan ten hoogte van het dorpje Molkwar kun je de invloed van de wind goed zien. Waait er westenwind? Dat zorgt voor een hoge waterstand waardoor de zandplaten onderlopen, de eilanden kleiner worden en minder plaats bieden aan vogels. De aalscholvers, meeuwen en visdiefjes verdringen elkaar dan voor de plekjes. Zodra de wind naar het oosten draait, dan wordt de waterstand lager en komen de slik- en zandplaten boven water te liggen. De vogels genieten dan van alle ruimte.

Hindeloopen

Elfstedenstadje aan het IJsselmeer en staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, het voor Hindeloopen typerende schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht. In 1225 kreeg Hindeloopen stadsrechten. Zo’n drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad; de stad had destijds een vloot van meer dan 100 schepen.

Het pittoreske stadje, gelegen in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân, is het decor van verschillende evenementen en er is ook een populaire surf- en kitespot te vinden.

Skutsjesilen

Skûtsjesilen is het watersportevenement van Friesland. de grote strijd bij het skûtsjesilen gaat om het SKS kampioenschap. Het eindklassement wordt berekend na de serie van elf wedstrijden. Open rond de wedstrijddagen (eind juli, begin augustus)  is het zeer gezellig in de watersportdorpen.

Workum

Een prachtig dorp aan het Ijsselmeer met mooie monumentale panden, gezellige markten, winkels, cafés en terrassen. Bezoek hier zeker ook het Jopie Huisman museum!

Golfclub Gaasterland

Kom genieten op de prachtige natuurgolfbaan van Golfclub Gaasterland. De 9 holes hebben een lengte van ruim 2800 meter en zijn door baanarchitect Alan Rijks gesitueerd in een grotendeels beschermd natuurgebied van 42 hectare. Door de unieke samenhang van golfbaan en natuurgebied heft de club als eerste baan in Europa het zogenaamde Groenlabel verkregen.

Natuur

In Bezoekerscentrum Mar en Klif ontdek je de geschiedenis en natuur van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslan. De expositie is leuk voor kinderen en interessant voor volwassenen. Hier binnen leer je alles over wat je buiten kunt zien!

Bolsward

Bezoek het prachtige stadje en de bierbrouwerij Us Heit voor een echt Fries biertje.

 

 

Minder…
Lees meer…
 
  • Zwembad Overdekt zwembad
  • Kindvriendelijk Van alles te doen!
  • Zeer ruime plekken Met uitzicht over het veld
  • Charme camping 143 plekken
  • Diertjes op de camping Mini kinderboerderij
  • Ook geschikt voor tieners 'Hanghok' voor de jeugd
 

Beoordelingen van onze gasten

Prima ervaring voor een eerste keer in een safaritent!

Een mooie camping, ruime plaats, tent was van veel gemakken voorzien en stond stevig (het waaide hard).

Beoordeeld met een 8

Fijne safaritent met prima voorzieningen

Een fijne tent en daardoor heerlijk om op deze manier te kamperen.

 

Beoordeeld met een 8

Combineer deze camping met: