Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Kindvriendelijke natuurcamping

L’Étang de la Fougeraie

Frankrijk • Bourgondië

L’Étang de la Fougeraie is een kleine, zeer ruim opgezette familiecamping op 417 m hoogte in het hart van het Parc du Morvan in Bourgondië. De natuurlijke plaatsen en het vismeertje zorgen voor een heerlijk gevoel van vrijheid en dat is toch wat vakantie moet zijn.

Wil je een ontspannen vakantie in de natuur waar kinderen nog kind kunnen zijn en niet te ver rijden dan is dit plekje een absolute aanrader!

Kindvriendelijke natuurcamping

Bourgondië ligt in midden Frankrijk en is bekend door zijn rijke cultuur en prachtige steden en kastelen. Maar Bourgondië staat ook bekend om zijn uitstekende wijn en culinaire specialiteiten. In het hart van de Bourgondië ligt het Parc Naturel du Morvan. 180.000 ha vol uitgestrekte wouden en meren. Fietsers en wandelaars zullen daarom zeker hun hart ophalen en via talrijke weggetjes door bossen en heuvels verrassende dorpjes en gehuchten ontdekken. Met zijn vele fiets- en wandelroutes een waar paradijs.

Uitjes/activiteiten

Op ca 30 km afstand wordt een oude Keltische stad ''Bibracte'' opgegraven. Hier kun je een bezoek aan brengen. Je kunt hier de archeologen aan het werk zien, het museum bezoeken en heerlijk wandelen.

Leuke dorpjes om te bezoeken

Autun is een leuk stadje op zo'n 35 km vanaf de camping. Vezelay (45 km), een bedevaartsoord met een mooie basiliek. Nevers (60 km) een mooie stad om te bezoeken met kust, geschiedenis, pottenbakkerskunst. Voor de meeste activiteiten buiten de camping moet je wel net even iets verder rijden, maar je rijd dan wel door een prachtige natuurlijke omgeving...

Meer foto's en informatie over wat er te doen en te zien is in de directe omgeving van Etang de la Fougeraie vindt je op de bestemmingspagina over Bourgondië.

Kleine familiecamping midden in de natuur

L’Étang de la Fougeraie is een kleine, ruim opgezette familiecamping gelegen op 417 m hoogte in het hart van het Parc du Morvan. De camping ligt te midden van de natuur en heeft 70 plaatsen op 10 hectare en prima faciliteiten.

Kinderen

Voor kinderen is L’Étang de la Fougeraie een heerlijke plek. Bij de receptie verhuren ze skelters en fietsjes waarmee ze de camping onveilig kunnen maken.
Ook is hier een speeltafel met speelgoed voor de kleintjes, handig als je zelf even wilt genieten van een drankje op het terras of als je gaat afwassen.

Verder beschikt de camping over een zwembadje met kinderbad en verschillende speeltuintjes. Hier kunnen kinderen naar hartenlust dus schommelen, trampolinespringen en tafeltennissen. Ook kunnen ze zich, met de andere kinderen, uitleven in het springkasteel.

Doordat de camping midden in de natuur ligt zijn er verschillende stroompjes met water, bomen, veel groen en heel veel ruimte. Kortom, een kind kan echt kind zijn!

Voor de grotere kinderen is er ook een uitdagender bezigheid: Paintball. Achter de camping is een terrein hier speciaal voor ingericht,

Sportieve activiteiten

Op de camping is er het Carpodrome, een meertje waar helaas niet meer in gezwommen mag worden maar waar je wel op karpers kunt vissen (terugwerpen na het vangen). In 2010 heeft de camping het label « Plan d ‘eau Promopêche », ontvangen, wat een bewijs is van de kwaliteit van de Carpodrome. In juli en augustus kun je ook op forel vissen.

Paintball liefhebber? Dan hoef je de camping niet af! Er is een mooi terrein achter de camping speciaal voor paintballen ingericht.

Kayakken en hydrospeed op 55 min.

Eten en drinken

’S morgens kun je voor het ontbijt verse broodjes en croissants halen of gezellig ontbijten in de kleine bar. Daarnaast heeft de camping een klein winkeltje waar je naast de eerste levensbehoeften ook enkele streekproducten kan krijgen. Op L’Étang de la Fougeraie is bovendien een restaurant ('Bistrot Parc') waar je dagelijks kunt eten.

Bij de omliggende boerderijen kun je echte ‘products de la ferme’ kopen als honing, geitenkaas en wijn halen.

Tips van onze gasten

Ga naar Autun. Schitterende stad. Ook Nevers is een bezoekje waard.

Minder…
Lees meer…
 
 • Zwembad Apart peuterbad
 • Kindvriendelijk Ontdek de natuur!
 • Aan een meer Alleen voor vissen
 • Zeer ruime plekken Natuurlijke ligging
 • Rustieke familiecamping 60 Plekken
 • Fiets- en wandelroutes Vanaf en rondom de camping
   

  Faciliteiten

  Camping

  Rustieke familiecamping 60 Plaatsen
  Greencamp 2x Lodgetent
  Greencamp 2x Greenlodge
  Greencamp 1x Safaritent
  Bijzettent Zelf gratis bijplaatsen
  Borg Greencamp werkt niet met borg
  Toeristen-/ milieubelasting Ter plaatse te betalen
  Wasmachine Aanwezig
  Wasdroger Aanwezig

  Eten en drinken

  Restaurant Aanwezig
  Broodverkoop Aanwezig
  Bar Aanwezig
  Winkeltje Met beperkt aanbod
  Thema avonden Meerdere malen per week

  Waterpret

  Buitenzwembad Verwarmd en omheind
  Peuterbad Verwarmd en omheind

  Kinderen

  Voetbalveld Aanwezig
  Trampoline Aanwezig
  Tafeltennis Aanwezig
  Speeltuin Meerdere aanwezig
  Springkasteel Aanwezig
  Jeu de boules Aanwezig
  Spelletjes Aanwezig
  Visvijfer Aanwezig

  Bijzonderheden

  Wifi Beperkt aanwezig
  Fietsverhuur In de omgeving
  Outdooractiviteiten In de omgeving
  Bibliotheek Op de camping
  Melding i.v.m. Coronavirus: Risicoloos reserveren voor 2021.Lees de informatie
  +