Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Kindvriendelijke natuurcamping met een zwemmeertje

Le Paradou

Frankrijk • Auvergne

Kindvriendelijke natuurcamping met een meertje

Camping Le Paradou ligt te midden van de natuur in de regio Auvergne, Midden Frankrijk. Prima aan te rijden en op zo'n 850 km van Utrecht. De camping ligt in een dal in de Loire, langs het riviertje de Besbre. De streek is een middelgebergte met schitterende vergezichten en vele riviertjes en grenzend aan het natuurgebied Parc Naturel Regional du Livradois – Forez.

Een rustieke familiecamping in de natuur is denk ik de omschrijving die het best past. Ruime kampeerplekken aan of met uitzicht op het zwemmeer waar met mooi weer gesupt, gevaren en gezwommen en gespeeld wordt.

Leuke georganiseerde activiteiten voor alle kinderen, zoals vlot bouwen of laser gamen in het bos. ‘s Avonds mag er kampvuur gemaakt worden of gitaar gespeeld. Geschikt voor alle leeftijden!

De sfeer is gemoedelijke, gezellig en persoonlijk. De Nederlandse eigenaren zijn heel gastvrij en alles voor een fijne gezinsvakantie is aanwezig inclusief zwembad, terras en restaurant.

Met recht dus groots kamperen op een kleine camping!

Glamping in de Auvergne

De Auvergne is een authentieke streek in midden Frankrijk met bergen, meren, bossen, kleine dorpjes, kastelen Geen grootschalig toerisme, geen topdrukte maar eigenlijk alles voor een een "uitrust" vakantie in de natuur.

Wil je meer weten over activiteiten en mooie plekjes in de Auvergne inclusief veel prachtige foto's? neem dan is een kijkje op de pagina Glamping in de Auvergne.

Le Paradou Camping, Gites & Bistro

Le Paradou is omgeven door een prachtige natuur op het grensgebied van de Rhone-Alpes (Loire) en de Auvergne (Allier en Puy de Dôme).

Een rustieke familiecamping in de natuur. Heel ruim opgezet (9Ha) met veel leef- en speelruimte. De camping is gelegen op 700 meter hoogte, wat betekent dat de nachten lekker afkoelen.

Er is een zwembad, een restaurant, een zwemmeer en een riviertje dus niemand hoeft zich hier te vervelen.

Voor kinderen van alle leeftijden is het hier leuk en ze kunnen hier echt kind zijn. Voor zowel jonge als oudere kinderen worden er leuke (watersport) activiteiten georganiseerd.

Le Paradou is ongedwongen familiecamping. De plekken zijn ruim en op elk kampeerveld is er een centrale stookplek waar iedereen een kampvuur mag maken. De omgeving leent zicht voor prachtige wandelingen en sportieve fietsers (mountainbikes zijn te huur). Op 20 mintuten rijden  is een outdoor-parc, er zijn  diverse grote recreatiemeren, er zijn kastelen te bezoeken, Je kunt kanovaren en er zijn mooie, authentiek dorpjes en stadjes zoals het bekende Vichy (van het bronwater).

Waterpret

Het zwembad is geopend van mei tot september. De afmeting is 14 bij 7 meter, en ongeveer 1,50m diep. Het terras is voorzien van veel ligstoelen en stoelen. Er is ook een peuterbadje van ongeveer 40 centimeter diep. Tijdens het hoogseizoen is het zwembad elke dag geopend van 10.30 tot 20.00 uur.

Zwemmeer

Het zwemmeer is natuurlijk fantastisch en het middelpunt van de camping. Sups en kano's zijn te huur en er zijn 2 zandstrandjes. Heerlijke plekjes waar kinderen urenlang kunnen spelen!

Erg leuk is de aquabubble (zie foto's) een doorzichtige bal van ruim twee meter in doorsnede. Via een opening kun je in de waterbal stappen waarna deze wordt afgesloten door een duikersrits. Deze rits is waterdicht waardoor je droog blijft tijdens het lopen over water. Te huur op de camping.

Kindvriendelijk

Kinderen spelen in de natuur op camping Le Paradou. Crossen met de fiets van de heuvel, spelen op de strandjes, hutten bouwen, hout zoeken voor kampvuur in de bossen, vissen, het kan allemaal.

Voor alle leeftijden

Voor kleine kinderen valt er genoeg te spelen in de speeltuin en op de strandjes. De grotere kinderen trekken er meer op uit. Ze bouwen bijvoorbeeld hutten, fietsen, spelen in de rivier of zoeken hout voor het kampvuur.

Animatie

Daarnaast organiseert de camping dagelijks activiteiten (animatie) die ook voor deze ‘grote kinderen’ aantrekkelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, vlotten bouwen, boogschieten of lasergamen in het bos. Je kunt je voor deze activiteiten opgeven bij de receptie. Er zijn kosten aan deze activiteiten verbonden. Ook is er een overkapping met tafeltennistafel.

Daarnaast kunnen er elke week ‘spontane’ of extra activiteiten georganiseerd worden door het animatieteam.

Greencampen op Le Paradou

Le Paradou is een nieuwe camping voor Greencamp. Vanaf de zomer van 2022 verhuren wij hier Greenlodge Safaritenten. We hebben onlangs 2 hele mooie plekken uitgezocht. 1 plek iets boven de camping en met vrij zicht op het zwemmeer. Je waant je Zweden. De andere plek bevind zich iets meer op de camping en ligt aan een klein vennetje. Een heel natuurlijke plekje.

Vissen op de camping

Er zijn 2 meertjes waar gevist kan/mag worden. Een dagpas voor vissen kun je halen bij de receptie.

Eten en drinken

De bistro op de camping bevindt zich in het hoofdgebouw bij de entree. Hier kun je overdag terecht voor een heerlijk kopje koffie, een lekker drankje en ‘s avonds voor een heerlijke maaltijd met het gezin zodat je een keertje niet hoeft te koken. Een afwisselende kaart (ook vegetarisch) en met lekkere kindermenu’s.

7 dagen in de week is er broodservice met vers brood wat u de dag ervoor kunt bestellen.

Voor verse producten zoals groenten, fruit en vleeswaren kun je  terecht bij de super in het dorp (op 1 km.).

Ontdek de omgeving

Le Paradou is omgeven door een prachtige natuur in een dal in de Loire, langs de rivier de Besbre. Deze streek is een middelgebergte (Le massif des Monts de la Madeleine) met schitterende vergezichten en vele riviertjes. Tevens grenst het aan het natuurgebied Parc Naturel Regional du Livradois – Forez.

Mountainbiken

Op de camping zijn mountainbikes te huur om zo de prachtige omgeving per MTB te ontdekken. Rondom de camping is ruim 1000 km. aan uitgezette mountainbikeroutes.

Wandelen

Ook om te wandelen is het gebied heel geschikt. Bij de receptie ligt een map met 34 prachtige uitgezette wandelroutes. Deze routes zijn duidelijk aangegeven met genummerde bordjes langs de wegen. Het landschap is zeer divers; mooie vergezichten, langs beekjes en door bossen. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus voor iedereen is er een passende route te kiezen.

Actieve uitjes

Puy de Montoncel; is de hoogste berg in de nabije omgeving; de top is 1287 meter hoog. Hier starten diverse wandelingen en mountainbike tochten, o.a. een wandeling naar het ontspringen van de Besbre, het riviertje dat langs de camping loopt. La loge des Gardes; klein skigebied waar je in de zomer op allerlei manieren de berg af kunt glijden/ rijden. Fun!!

Villerest; een 33 kilometer lang stuwmeer dat intensief wordt gebruikt voor de waterrecreatie, met strandjes en eettentjes. Aventure Extreme; een groot klim park met tokkelbanen bij een groot meer. Parc le Pal; combinatie van pretpark en dierentuin op 1h20 vanaf Le Paradou.

Kastelen

Er zijn er veel. De bekendste zijn; Chateau de Montgilbert (16 km.); ruïne van een middeleeuwse versterking waar elk jaar nog door vrijwilligers wordt gewerkt om het op te knappen in originele staat. Chateau de Busset (30km.); in de omgeving van Vichy. In juli en augustus te bezoeken tussen 15h00 en 16h30, met rondleiding (betaald) en bezichtiging van de tuin. Chateau de la Roche (45 km.); gelegen in de rivier de Loire.

Leuke dorpjes en stadjes

Thiers is een stadje in terrassen gebouwd, met een prachtig historisch centrum. Bekend vanwege de messenindustrie. Er zijn vele winkeltjes en ateliers waar messen gemaakt en/of verkocht worden. Tevens is er een museum over de messenfabricage. Vichy is natuurlijk bekend om het bronwater en de diverse kuuroorden.
Een mondaine stad met diverse prachtige gebouwen waar ook op zondag veel winkels open zijn. Roanne is een ideale stad om een dagje te gaan winkelen. Behalve de gezellige binnenstad kun je ook rondom te stad vele grote winkels en hypermarkten bezoeken.

St. Jean – St. Maurice sur Loire is een middeleeuwse dorpje hoog gelegen op een heuvel langs de rivier de Loire. De toren in het dorp kun je beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de rivier.

Champoly een dorpje op 18 km. van Le Paradou, waar vlakbij de ruïne van een kasteel ligt. Er is een wandeling vanuit het dorp, maar je kunt er ook met de auto naar toe. De ruïne heeft een strategische ligging met een fantastisch uitzicht van bijna 360°. Bekijk in Lavoine het Musée de la Maison du Bois et de la Forêt en de door water aangedreven klok. Tevens kun je vlakbij Rocher St. Vincent beklimmen; een hoog gelegen uitzichtpunt met oriëntatietafel.

Wil je meer weten over activiteiten en mooie plekjes in de Auvergne inclusief veel prachtige foto's? neem dan is een kijkje op de pagina Glamping in de Auvergne.

 

Minder…
Lees meer…
 
 • Natuurcamping Rust en ruimte
 • Kindvriendelijk 2 meertjes en een zwembad
 • Actieve vakantie Op en rond de camping
 • Ook voor tieners sport en spel
 • 860 km (v.a. Utrecht)

  Le Paradou Camping, Gites & Bistro
  Le Moulin Poyet
  42830 Saint-Priest-la-Prugne
  Frankrijk

  Camping website bezoeken
 

Combineer deze camping met: