Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Oase van rust

Domaine la Chabanne

Frankrijk • Allier

Kinderen kunnen echt kind zijn op dit gemoedelijke plekje midden in de natuur van de Montagne Bourbonnaise op 800 km van Utrecht. Hier kom je om te onthaasten en voor de ruimte, kleinschaligheid en de natuur maar wel met de luxe van een sfeervol ingerichte safaritent waarvan enkele met privé-sanitair. Glamping bij Domaine La Chabanne is genieten voor het hele gezin, op een prachtige natuurcamping in de bossen van Montagne Bourbonnaisse.

Natuurcamping midden Frankrijk

Domaine la Chabanne ligt 800 km van Nederland, in de Allier een regio in de Auvergne. De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25°C en 35°C maar een verkoelende bries uit de bergen zorgt ervoor dat het aangenaam blijft. Zoek je een gebied in Frankrijk met afwisselende natuur en niet te ver weg dan is de Allier / Auvergne een heel goed idee. Camping Domaine La Chabanne ligt in een authentiek stukje Frankrijk met meertjes, bossen, kanalen, oude stadjes en de vulkanen van de Puy-de-Dome op maar 1 uur en 20 minuten rijden.

Uitjes in de Allier

De Montagne Bourbonnaise is een midden gebergte en biedt voldoende mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van Domaine La Chabanne) enkele prachtige klimrotsen. De bossen van de Montagne Bourbonnaise nodigen uit tot lange wandelingen en pittige mountainbike tochten. Meer informatie en foto's over de Allier vindt je op onze bestemmingspagina Allier.

Gemoedelijk plekje

La Chabanne ligt midden in de bossen van de Montagne Bourbonnaise, en kan het best omschreven worden als een gemoedelijke natuurcamping. Een kleine camping maar wel met alles voor een leuke vakantie. Het terrein is terrasvormig en de kampeerplekken zijn ruim (200-400 m 2) en van elkaar gescheiden door een natuurlijke begroeiing.

Door de kleinschaligheid is het contact met de andere gasten heel makkelijk en gezellig.

Om een veilige speelplek voor kinderen te bieden en het natuurlijke karakter te behouden wordt het op prijs gesteld als je zoveel mogelijk gebruik maakt van de nabij gelegen parkeerplaats.

Kinderen vermaken zich uitstekend

La Chabanne is een plek waar kinderen echt kind kunnen zijn. Het is er veilig, overzichtelijk en er is veel (speel) ruimte. Wees niet verbaast als je al lopende door het bos allerlei hutten aantreft. Door de kleinschaligheid is La Chabanne een plek waar kinderen van alle leeftijden met elkaar spelen.

Op de camping vind je een speeltuintje en een nieuw aangelegd zwembad met een afmeting van 12 x 6 meter. Is het eens wat minder weer dan is er een gerenoveerde schuur waar kinderen èn ouders bijvoorbeeld een spelletje kunnen spelen, een boekje kunnen lezen of waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Op 7 km van la Chabanne ligt een meertje. Het is ook voor kinderen, een leuke plek om bij het water, de dag door te brengen. Er is voldoende ruimte om in het gras te liggen en er is ook een klein speeltuintje. Verder zijn er nette toiletten en een kleine bar. Je kunt er ook kanoën, waterfietsen en boogschieten en er is ook een klimpark, met een spectaculaire tokkelbaan over de rivier.

Greencampen op Domaine La Chabanne

Op Domaine la Chabanne worden in totaal 7 safaritenten verhuurd. 5 zijn safaritenten en zijn van de camping zelf en 2 zijn Greenlodge safaritenten en zijn van Greencamp. Alle 7 tenten worden door Greencamp verhuurd. De inventaris van de eigen tenten kan iets afwijken van de standaard Greencamp inventaris. Een safaritent op Domaine La Chabanne geeft je het ultieme kampeergevoel, maar geeft je het genot van kamperen in luxe.

3 Safaritenten zonder privé-sanitair

Er worden 3 safaritenten L zonder privé-sanitair verhuurd. Als je deze tent huurt maak je dus gebruik van het sanitair van de camping zelf.

4 Safaritenten met privé-sanitair

In totaal worden er 4 tenten met privé-sanitair verhuurd. 2 daarvan zijn safaritenten L (van de camping zelf) en 2 zijn Greenlodge-safaritenten van de Greencamp. Bij alle 4 de tenten bevindt zich het privé-sanitair in een houten unit direct naast je tent (zie foto).

Extra

De kosten voor het gebruik van het privé-sanitair bedragen bedragen €20,- per nacht. Dit zit dus niet in de prijs inbegrepen en dit dient ter plaatse dus op de camping te worden betaald.

Sportieve activiteiten

De Montagne Bourbonnaise biedt eindeloos veel mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten, zowel zomers als in de winter. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van Domaine la Chabanne) enkele prachtige klimrotsen. In St. Clement bij het stuwmeer Plan d'Eau, kun je kanoën, waterfietsen en boogschieten. Er is ook een klimpark, met spectaculaire tokkelbaan over de rivier.

Wandelen

Maar de meest eenvoudige activiteit blijft wandelen. Of je nu liefhebber bent van korte of lange wandelingen, de bossen van de Montagne Bourbonnaise nodigen uit voor een flinke dosis frisse lucht. Er zijn vele uitgezette wandelroutes met bijhorende wandelkaarten. Eenvoudige routes van enkele kilometers tot dagtochten. Het gebied is zo uitgestrekt, dat je ook eenvoudig zelf routes kunt uitzetten. Al dan niet met behulp van een stafkaart van de regio en de tips van de camping.

Fietsen

Het gebied is nog redelijk onbekend bij de Nederlandse fietsers, maar het wordt tijd dat hier snel verandering in komt. De regio leent zich uitstekend voor zowel wegfietsers als VTT'ers. Pittige beklimmingen met flinke stijgingspercentages, of koersen over vlakke wegen met wat vals plat.

Het restaurant van Domaine La Chabanne heeft een gezellig overdekt terras en een kleine kaart. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit huisgemaakte pizza's, salades, quiche, en entrecotes. Verder kunt je hier terecht voor een ijsje of iets te drinken. 1 x per week is er een barbecue avond of overheerlijke jambon à la broche oftewel ham aan het spit.

Geert-Jan bakt iedere dag vers brood, pains au chocolade en croissants. Natuurlijk wel even van te voren bestellen!

Minder…
Lees meer…
 
 • Zwembad Nieuw aangelegd in 2017
 • Kindvriendelijk Hutten maken in het bos!
 • Zeer ruime plekken ca 250 m2
 • Klein restaurant Met gezellig terras
 • Bijzonder plekje 25 plekken
 • Privé sanitair Privé sanitair mogelijk
   

  Faciliteiten

  Camping

  Bijzonder plekje 25 Plaatsen
  Greencamp 3x Safaritent L
  Greencamp 2x Safaritent L met privé sanitair
  Greencamp 2x Greenlodge met privé sanitair
  Bijzettent Zelf gratis bijplaatsen
  Toeristen-/ milieubelasting Ter plaatse te betalen
  Borg Greencamp werkt niet met borg
  Privé-sanitair Te plaatse te betalen (20 euro per nacht)

  Eten en drinken

  Restaurant Aanwezig
  Bar Aanwezig, ook voor snacks en ijsjes
  Broodverkoop Aanwezig
  BBQ avonden Meerdere malen

  Waterpret

  Buitenzwembad Aanwezig
  Meer Op 8 kilometer

  Kinderen

  Speeltuin Aanwezig
  Tafeltennis Aanwezig
  Schuur Spelletjes en lezen

  Bijzonderheden

  Outdooractiviteiten In de omgeving
   
  Melding i.v.m. Coronavirus: Risicoloos reserveren voor 2021.Lees de informatie
  +