Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Domaine La Chabanne

Frankrijk • Auvergne

La Chabanne is een kleine natuurcamping (35 plekken) in midden Frankrijk. Kinderen kunnen hier vrij en veilig spelen. Houd je dus van een relaxte sfeer, ruime plekken, rust en natuur, gezelligheid en niet van massatoerisme? Dan raden wij deze camping zeker aan.

Niké, Geert Jan en kinderen verwelkomen je graag op Domaine La Chabanne!

Genieten in de natuur

De Montagne Bourbonnaise ligt op zo’n 800 km van Nederland, namelijk in de Auvergne net boven Clermonnt-Ferrand. De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25°C en 35°C. Een verkoelende bries uit de bergen zorgt ervoor dat het aangenaam blijft. De Montagne Bourbonnaise is een middengebergte en biedt voldoende mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van Domaine La Chabanne) enkele prachtige klimrotsen. De bossen van de Montagne Bourbonnaisenodigen uit tot lange wandelingen en pittige mountainbike tochten.

Natuurcamping Auvergne

La Chabanne ligt midden in de bossen van de Montagne Bourbonnaise, en kan het best omschreven worden als een natuurcamping. Een kleine camping maar wel met alles voor een leuke vakantie. Er is bovendien een  'slecht weer ruimte' in een mooi opgeknapte oude schuur en een zwembad. Het terrein is terrasvormig en de plekken zijn ruim (200-400 m2) en worden van elkaar gescheiden door een natuurlijke begroeiing. De kampeerplaats is met auto/motor bereikbaar. Door de kleinschaligheid is het contact met de andere gasten heel makkelijk en gezellig.

Om een veilige speelplek voor kinderen te bieden en het natuurlijke karakter te behouden wordt het op prijs gesteld als je zoveel mogelijk gebruik maakt van de nabij gelegen parkeerplaats.

Kinderen

La Chabanne is een plek waar kinderen echt kind kunnen zijn. Het is er namelijk veilig, overzichtelijk en er is heel veel (speel) ruimte. Wees niet verbaast als je al lopende door het bos allerlei hutten aantreft. Door de kleinschaligheid  is La Chabanne een plek waar kinderen van alle leeftijden met elkaar spelen.

Op de camping vind je een speeltuintje en een nieuw aangelegd zwembad met een afmeting van 12 x 6 meter. Daarnaast hebben de kinderen heel veel speelruimte. Is het eens wat minder weer dan is er een gerenoveerde schuur waar kinderen èn ouders bijvoorbeeld een spelletje kunnen spelen, een boekje kunnen lezen of waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Safaritenten met privé-sanitair

Greencamp verhuurt de safaritenten van de camping. De inventaris kan daarom iets afwijken van de standaard Greencamp inventaris. In totaal staan er 5 safaritenten L (7 x 5 m) waarvan 2 met privé-sanitair. Het privé-sanitair bevind zich in een unit direct naast je tent. De kosten voor het gebruik van het privé-sanitair bedragen bedragen €20,- per nacht en dit dient ter plaatse dus op de camping te worden betaald.

Eten en drinken

Het restaurant van Domaine La Chabanne heeft een gezellig overdekt terras. Het terras heeft een kleine kaart. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit huisgemaakte pizza's, salades, quiche, en entrecotes. Verder kunt je hier terecht voor een ijsje of iets te drinken. 1 x per week is er een barbecue avond of overheerlijke jambon à la broche oftewel ham aan het spit.

Geert-Jan bakt iedere dag vers brood, pains au chocolade en croissants. Natuurlijk wel even van te voren bestellen!

Minder…
Lees meer…
 • Zwembad Nieuw aangelegd in 2017
 • Kindvriendelijk Hutten maken in het bos!
 • Zeer ruime plekken ca 250 m2
 • Klein restaurant Met gezellig terras
 • Bijzonder plekje 25 plekken
 • Privé sanitair Privé sanitair mogelijk

Beschikbaarheid

Safaritent L

 • 5-persoons safaritent
 • Boxspringbedden
 • Inclusief bedlinnen
 • Ruime veranda
 • Hangmat
 • Sfeervol ingericht
Privé sanitair op camping Pian di Boccio

Safaritent L met privé sanitair

 • Eigen douche, wastafel en toilet
 • Naast de tent (privé-sanitair)
 • Of in sanitairgebouw (privé-badkamer)
 • Handdoeken meenemen
 • Zelf schoonmaken tijdens je verblijf

Faciliteiten

Camping

Bijzonder plekje 25 Plaatsen
Greencamp 3x Safaritent L
Greencamp 2x Safaritent L met privé sanitair
Bijzettent Zelf gratis bijplaatsen
Toeristen-/ milieubelasting Ter plaatse te betalen
Borg Greencamp werkt niet met borg
Privé-sanitair Te plaatse te betalen (20 euro per nacht)

Eten en drinken

Restaurant Aanwezig
Bar Aanwezig, ook voor snacks en ijsjes
Broodverkoop Aanwezig
BBQ avonden Meerdere malen

Waterpret

Buitenzwembad Aanwezig
Meer Op 8 kilometer

Kinderen

Speeltuin Aanwezig
Tafeltennis Aanwezig
Schuur Spelletjes en lezen

Bijzonderheden

Outdooractiviteiten In de omgeving