Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Domaine de Laguneaussan

Frankrijk • West Kust

Domaine de Laguneaussan is een 18e eeuwse, voormalige wijnboerderij bestaande uit een eenvoudige boerencamping met een zwembad, heel veel leef- en speelruimte en 3 x per week lekker Table d'Hote. En je als bonus, je zit hier lekker dicht bij het strand!

Pim en Laban heten jullie van harte welkom!

Boerencamping bij zee

De Médoc is een groot wijngebied op de linkeroever van de Gironde. Het is een langwerpige strook wijngaarden van de Atlantische Oceaan tot aan de stad Bordeaux. Het gebied is vlak: het hoogste punt ligt op 43 meter. Tussen de kust en het wijngebied liggen bossen. Je vindt hier ook de grootste riviermonding van Europa. Naast wijn (je vindt hier enkele van de beroemdste wijnchateau ’s van Frankrijk) is de mooie stad Bordeaux zeker een bezoek waard en ook de kust biedt mooie plekken zoals de Dune de Pyla en het meer van Arachon.

Domaine de Laguneaussan is een 18e eeuwse voormalige wijnboerderij bestaande uit een camping a la ferme en een klein agrarisch bedrijf. De eenvoudige boerencamping heeft niet veel toeters en bellen maar je hebt wel de luxe van een sfeervolle plekje met heel veel leef- en speelruimte, een lekker zwembad en 3 x per week lekker eten tijdens de Table d'Hote.

Lekker veel leef- en speelruimte

Het terrein (60 ha. bos en akkerland) ligt te midden van de wijngaarden van de Médoc aan de rand van het dorp Lesparre-Medoc. Alle kampeerplekken bevinden zich langs en in de bosrand, zodat je zelf de keuze voor zon of schaduw kunt maken. De plekken zijn echt megaruim en met een vrij uitzicht over het terrein.

Strand

De stranden (20 min.rijden ) zijn vergelijkbaar met Nederland dus met duinen en lekker breed. Het strand bij Le Pin Sec is heel prettig maar je moet zeker ook naar Cap Ferret toe!

Kinderen

Voor de kinderen is er op Domaine de Laguneaussan natuurlijk een zwembad aanwezig waar het heerlijk vertoeven is. Dit komt onder andere door de hoge bomen die beschutting  bieden. Het zwembad heeft een afmeting van 6 x 12 m. De diepte varieert van 80 cm tot 240 cm. Het zwembad is open van 10.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 19.00.

In het hoogseizoen zijn er veelal Nederlandse gezinnen en doordat het een kleine camping is maken de kinderen snel en gemakkelijk contact. Er is geen animatie en er is ook geen speeltuin. Maar dankzij het terrein met het bos kan dit gezien worden als een groot speelterrein. Op het terrein zijn ook enkele 'huisdieren'. Zoals een aantal ezels en de 'huis' hond choco.

Eten en drinken

De bakker komt dagelijks met vers brood en voor de boodschappen kunt u naar het 3 km verderop gelegen Lesparre. U kunt zich meerdere malen per week opgeven voor deelname aan de avondmaaltijd (table d'Hote) op het terras. Er wordt gebruik gemaakt van onbespoten groente uit eigen moestuin.

Minder…
Lees meer…
 • Zwembad Tussen de middag gesloten
 • Kindvriendelijk Zeer ruime plekken
 • XXL plekken Speel- en leefruimte
 • Table d'Hôte 3x per week
 • Bij zee 20 minuten
 • Bijzonder plekje Boerencamping met zwembad
 • Honden Zijn niet toegestaan

Beschikbaarheid

Safaritent L

 • 5-persoons safaritent
 • Boxspringbedden
 • Inclusief bedlinnen
 • Ruime veranda
 • Hangmat
 • Sfeervol ingericht

Faciliteiten

Camping

Bijzonder plekje Boerencamping
Greencamp 5x Safaritent L
Bijzettent Gratis zelf bijplaatsen
Borg Greencamp werkt niet met borg
Toeristen-/ milieubelasting Ter plaatse te betalen
Huisdieren Niet toegestaan

Eten en drinken

Table d'Hote 3x Per week
Broodverkoop Aanwezig

Waterpret

Buitenzwembad Afmeting 12 x 6
Zee Op 20 minuten rijden

Kinderen

Speelveld Aanwezig
Ruime tuin Om lekker in te spelen

Bijzonderheden

Wifi
Outdooractiviteiten In de omgeving
Park met eeuwenoude bomen Eigen bos 60 ha.