Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Tussen de wijnvelden en zee

Domaine de Laguneaussan

Frankrijk • West Kust

Domaine de Laguneaussan is een 18e eeuwse, voormalige wijnboerderij bestaande uit een eenvoudige boerencamping met een zwembad, veel leef- en speelruimte en 3 x per week lekker Table d'Hote.

En je als bonus, je zit hier lekker dicht bij het strand!

Boerencamping bij zee

De Médoc is een groot wijngebied op de linkeroever van de Gironde. Het is een langwerpige strook wijngaarden van de Atlantische Oceaan tot aan de stad Bordeaux. Het gebied is vlak: het hoogste punt ligt op 43 meter. Tussen de kust en het wijngebied liggen bossen. Je vindt hier ook de grootste riviermonding van Europa. Naast wijn (je vindt hier enkele van de beroemdste wijnchateau ’s van Frankrijk) is de mooie stad Bordeaux zeker een bezoek waard en ook de kust biedt mooie plekken zoals de Dune de Pyla en het meer van Arachon.

Uitjes/ activiteiten

Breng een bezoek aan Bordeaux, dé wijnhoofdstad van Frankrijk.
Erg leuk: Boca FoodCourt, de markthal voor culinaire specialiteiten uit Bordeaux. Hier vind je bars, restaurants en winkels. Haal je eten en schuif aan aan de lange tafels, gezellig tussen de locals.

Avonturenpark Mysterra, vlakbij Bordeaux. Geschikt voor alle leeftijden. Je kunt hier verdwalen door een doolhof, kunst bekijken midden in de natuur, of ga op zoek naar de schat d.m.v. mysterieuze, oude inscripties.
Ook kun je hier via je smartphone raadsels voorgelegd krijgen via virtual reality waarop de antwoorden je via virtual reality helpen om sneller door de labyrinten te lopen.

Meer foto's en informatie over wat er te doen en te zien is in de omgeving van Le Bois Coudrais vindt je op de bestemmingspagina's over de Franse Westkust.

Veel leef- en speelruimte

Domaine de Laguneaussan is een 18e eeuwse voormalige wijnboerderij bestaande uit een camping a la ferme en een klein agrarisch bedrijf. De eenvoudige boerencamping heeft niet veel toeters en bellen maar je hebt wel de luxe van een sfeervolle plekje met heel veel leef- en speelruimte, een lekker zwembad en 3 x per week lekker eten tijdens de Table d'Hote.

De stranden (20 min.rijden ) zijn vergelijkbaar met Nederland dus met duinen en lekker breed. Het strand bij Le Pin Sec is heel prettig maar je moet zeker ook naar Cap Ferret toe!

Kinderen

Voor de kinderen is er op Domaine de Laguneaussan natuurlijk een zwembad aanwezig waar het heerlijk vertoeven is. Dit komt onder andere door de hoge bomen die beschutting  bieden. Het zwembad heeft een afmeting van 6 x 12 m. De diepte varieert van 80 cm tot 240 cm. Het zwembad is open van 10.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 19.00.

In het hoogseizoen zijn er veelal Nederlandse gezinnen en doordat het een kleine camping is maken de kinderen snel en gemakkelijk contact. Er is geen animatie en er is ook geen speeltuin. Maar dankzij het terrein met het bos kan dit gezien worden als een groot speelterrein. Op het terrein zijn ook enkele 'huisdieren'. Zoals een aantal ezels en de 'huis' hond choco.

Sportieve activiteiten

De omgeving van Domaine de Laguneaussan is een prachtige fiets- en wandelomgeving.

Verder kun je hier van alles doen: watersporten waaronder strandzeilen, zeilen, stand up paddle, beach volleybal, kitesurfen, varen op een catamaran, windsurfen....

Greencampen bij Domaine de Laguneaussan

Het terrein (60 ha. bos en akkerland) ligt te midden van de wijngaarden van de Médoc aan de rand van het dorp Lesparre-Medoc. Alle kampeerplekken bevinden zich langs en in de bosrand, zodat je zelf de keuze voor zon of schaduw kunt maken. De plekken zijn echt megaruim en met een vrij uitzicht over het terrein.

Eten en drinken

De bakker komt dagelijks met vers brood en voor de boodschappen kunt u naar het 3 km verderop gelegen Lesparre. U kunt zich meerdere malen per week opgeven voor deelname aan de avondmaaltijd (table d'Hote) op het terras. Er wordt gebruik gemaakt van onbespoten groente uit eigen moestuin.

Tips van onze gasten

Erg leuk: Boca FoodCourt, de markthal voor culinaire specialiteiten uit Bordeaux. Hier vind je bars, restaurants en winkels. Haal je eten en schuif aan aan de lange tafels, gezellig tussen de locals.

Minder…
Lees meer…
 
 • Zwembad Tussen de middag gesloten
 • Kindvriendelijk Zeer ruime plekken
 • XXL plekken Speel- en leefruimte
 • Table d'Hôte 3x per week
 • Bij zee 20 minuten
 • Bijzonder plekje Boerencamping met zwembad
 • Honden Zijn niet toegestaan
   

  Faciliteiten

  Camping

  Bijzonder plekje Boerencamping
  Greencamp 5x Safaritent L
  Bijzettent Gratis zelf bijplaatsen
  Borg Greencamp werkt niet met borg
  Toeristen-/ milieubelasting Ter plaatse te betalen
  Oplaadpunt elektrische auto Aanwezig
  Huisdieren Niet toegestaan

  Eten en drinken

  Table d'Hote 3x Per week
  Broodverkoop Aanwezig

  Waterpret

  Buitenzwembad Afmeting 12 x 6
  Zee Op 20 minuten rijden

  Kinderen

  Speelveld Aanwezig
  Ruime tuin Om lekker in te spelen

  Bijzonderheden

  Wifi
  Outdooractiviteiten In de omgeving
  Park met eeuwenoude bomen Eigen bos 60 ha.
   
  Melding i.v.m. Coronavirus: Informatie over je vakantie in 2020.Lees de informatie
  +