Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Casa & Glamping Sorriso

Italië • Umbrië

Klein geluk in Umbrië

Casa & Glamping Sorriso is een kleinschalig plekje in het zuiden van Umbrië. Hier zijn Rosalie, Jean-Paul en kinderen vorig jaar heen  verhuisd om een nieuw bestaan op te bouwen. Klein geluk in de heuvels van Umbrië vlakbij de prachtige stad Orvieto. 

Meer informatie en foto's over het groene hart van Italië vindt je op onze bestemmingspagina over Umbrië. 

Agriturismo met panorama uitzicht

Rust, natuur een prachtig panorama-uitzicht culinair genieten van het goede Italiaanse leven dat is denk ik in een notendop wat Casa & Glamping Sorriso te bieden heeft.

Blikvanger van het terrein is natuurlijk het zwembad! Verder zijn er verspreid over het terrein toestellen om actief bezig te zijn. Speelplekken, een volleybalveld, voetbalveld, kabelbaan en speelattributen, de grotten (met o.a. een bar/wijngrot), schaduwplekken en plekken om te genieten van rust en uitzicht. Her en der hangen er hangmatten om even weg te dommelen.

Kindvriendelijk

Maar ook aan de kinderen is gedacht. In het zwembad is er een apart gedeelte voor kleuters en peuters. Verder is er een klein voetbalveldje en een beachvolleybal terrein. Over het terrein verspreid zijn er avontuurlijke speelplekken voor kinderen zoals een kabelbaan . Ook is er een "kindergrot" . en natuurlijk ontbreken de bordspellen niet.

  • 1x per week spellenavond/middag. Denk aan touwtrekken, waterballonnen, volleyballen enz.
  • 1x per week marshmallow roast avond

Panorama

Bijna overal op het terrein heb je een prachtig uitzicht. S 'ochtends, s' middags en s' avonds!

Glamping bij Casa Sorriso

Vanaf dit seizoen staan er 2 Safaritenten XL met eigen sanitair op Casa & Glamping Sorriso. In samenwerking met Sorriso worden deze door Greencamp verhuurt. 2 ruime safaritenten dus met beiden vrij uitzicht en voorzien van alle gemakken en comfort waaronder een eigen badkamer in de tent.

Eten & drinken

's Ochtends is er de mogelijkheid voor een cappuccino en brioche in de bar. Een aperitivo is er iedere dag op het terras bij de grot en meerdere malen per week kun je deelnemen aan een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd! Er zijn ook verschillende lekkere belegde broodjes met de lunch.

En je kunt 7 dagen in de week pizza bij bestellen en deze wordt afgeleverd bij de tent!

Lokale producten proeven

Misschien is vakantie wel meest geschikte moment om op pad te gaan en producten te proeven uit de streek. De combinatie van groene en glooiende heuvels, rijke vruchtbare grond en een fantastisch klimaat zorgen voor perfecte omstandigheden voor het kweken van biologische producten van hoge kwaliteit. Het meeste komt Umbrië niet uit, zo hoog is de vraag uit deze regio.

Biologische wijnen
Dit is precies wat de familie Barberani maakt. je kunt hun wijngaard vinden op nog geen vijftien minuten rijden vanaf de camping. Barberani is een van de meest gerenommeerde wijnproducenten van Umbrië. De Orvieto Classico DOC is hun belangrijkste wijn. Barberani produceert haar wijnen volledig biologisch; ze gaan zelfs nog een stap verder: oogsten gaat volledig met de hand om kneuzen van de druiven te voorkomen. In de hele wijngaard wordt niet één motorisch gereedschap gebruikt. Daarmee gaat Barberani nog een stapje verder dan de gemiddelde biologische wijnproducent.

Olijfolie van hoge kwaliteit
Sorriso ligt in een gebied waar veel olijfolie wordt geproduceerd maar produceert ook zelf. Altijd leuk om flesje mee te nemen naar huis voor de sweet memories.

Omgeving

Er zijn een aantal prachtige dorpjes en kleine stadjes die zeer de moeite waard zijn. Orvieto ligt om 15 km en de Duomo is een van de mooiste in Italië. Todi (22 km) is een middeleeuws stadje evenals Civita di Bagnoreggio en beiden moet je echt naar toe. iets verder weg (50-70km) vind je beroemde bedevaartsplaats  Assisi en de hoofdstad Perugia.

Assissi, Umbrie

Tip: dagje Rome

Neem de trein vanaf Orvieto en een uur later sta je in Rome!

Zwemmen, picknicken of vissen

Het meer van Bolsena  is een kratermeer in midden-Italië (Lazio) en is ontstaan uit de ineenstorting van de Volsini vulkaan. Door erupties die onder water plaatsvonden zijn er twee eilandjes ontstaan; Isola Martana en Isola Bisentina. Het Bolsenameer is de ideale plek voor een rustige vakantie. Om het meer liggen een aantal leuke plaatsjes zoals Bolsena, Montefiascone en Marta. Ook zijn er op en rond het meer genoeg activiteiten te ondernemen zoals surfen, zeilen, mountainbiken of wandelen. Toeristen zijn er veel, maar in veel kleinere aantallen dan aan de bekende meren in noord-Italië.

Dé place to be voor een hemels visgerecht is Marta, een pittoresk vissersdorpje aan de zuidkant van het meer. Je vind hier de beste visrestaurants uit de regio. Vlakbij ligt ook Capodimonte met zijn leuke haven en fraaie, hoger gelegen historische centrum.

Markten

Zelfs als je niet echt iets nodig heeft is het altijd leuk even een marktje mee te pikken. Schoenen en kleding zijn echt goedkoop, of probeer streekproducten zoals groenten, kazen, worstjes of wijn, en neem een gegrild kippetje mee voor bij de tent 's avonds.

Olijfolie Museum

In het vlakbij gelegen Montecchio vindt u de Vecchia Frantoio, 'de oude fabriek'. Daar is een klein museum gevestigd over de productie van olijfolie in deze regio door de jaren heen. Van harte aanbevolen; u kunt ter plekke de olie proeven en kopen.

 

 

 

Minder…
Lees meer…