Vanaf 15 juni staan alle seinen op groen en er zijn geen belemmeringen meer om op vakantie te gaan. Op Nederlandwereldwijd.nl wordt een en ander duidelijk uitgelegd.

Hoe is de situatie op je bestemming en op de campings?

Wij spreken dagelijks met de campings en in het kort komt het er op neer dat alles op de camping en daarbuiten gewoon open is. Kinderen kunnen zwemmen wanneer ze willen en spelen met elkaar is ook geen probleem. Ze kunnen gewoon lekker kind zijn. Restaurants zijn open maar binnen houd je 1 tot 1,5 m afstand.

Heb je een vraag? Bel of nog liever mail ons. Als we kunnen helpen doen we dat graag!

Code rood/oranje voor vertrek? 

Het RIVM past wekelijks en indien noodzakelijk, het reisadvies aan. Indien 7 dagen voor je vertrek (of 6 of 5 dagen etc.) code rood of oranje wordt afgegeven in het gebied van de door jouw geboekte camping, dan geldt dat wij je vakantie annuleren. Wij bieden je dan een voucher aan ter waarde van het reeds (aan)betaalde bedrag.

Code rood/oranje geldt op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Restituties niet mogelijk
We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing.

Omboeken in 2020

Je mag je vakantie altijd omboeken in 2020.  Hier zijn uiteraard wel een paar ‘spelregels’ aan verbonden:

  • Omboeken kan tot maximaal 2 dagen voor de aankomstdatum.
  • Wij vragen 25 euro wijzigingskosten.
  • De omboekgarantie geldt voor de gehele reservering.
  • Omboeking is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid op het moment van omboeken.
  • Omboeken kan alléén voor hetzelfde seizoen (2020); Omboeken naar 2021 is dus niet mogelijk.
  • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele reservering wordt het verschil niet terugbetaald.
  • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan originele reservering dan worden de meerkosten is rekening gebracht.
  • Omboeken kan telefonisch of via info@greencamp.nl. Geef hierbij aan wat je gewenste aankomstdatum zal zijn, dan checken wij de beschikbaarheid.
  • Wij bevestigen de omboeking per mail.

Annuleren vanwege het coronavirus

Wil je de vakantie toch annuleren dan kan dat niet kosteloos maar gelden onze Algemene Voorwaarden. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden bij je annuleringsverzekering. Of dat lukt ligt aan de voorwaarden van je verzekering en de reden van annuleren. De annuleringskosten en voorwaarden vind je in onze algemene voorwaarden. 

Tips:
(Ernstige) ziekte, zoals corona, of ernstige gezondheidsklachten zijn wel geldige annuleringsredenen. Voor een uitkering kan de verzekeraar wel een doktersverklaring verlangen.

Ontslag vanwege corona-maatregelen (of vanwege een andere reden) is meestal een geldige reden voor verzekeraars om een reis te annuleren mits je een vast contract hebt, bij een tijdelijk contract is er maar dekking bij de helft van de annuleringsverzekeringen.