De ontwikkelingen gaan snel en ook voor ons is er nog onzekerheid. Op deze pagina plaatsen wij de actuele informatie over je  boekingen. Kijk er dus af en toe op. Voor actuele informatie over de situatie in Frankrijk, Italië, Kroatië en Nederland verwijzen we je graag door naar de site van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Volgende nieuwsbrief

Op 5 juni (of hopelijk eerder) sturen wij wederom en nieuwsbrief met de actuele informatie!

Hoe staan wij erin?

Om iedereen de rust te geven de situatie omtrent de zomervakantie af te wachten zonder nadelige financiële gevolgen, hebben wij de annuleringsvoorwaarden opgeschort tot vrijdag 5 juni 2020. Tot die datum ben je dus niet meer annuleringskosten verschuldigd dan je vanaf de uitbraak van het corona-virus ook al verschuldigd  was en tevens hoef je het restantbedrag ook nog niet te betalen.

Stel dat er vlak voor je vakantie wederom code rood of oranje wordt afgegeven voor je bestemming? Dan schuiven we je vakantie gewoon door naar 2021. Je (aan)betaling blijft staan en later kun je zowel de camping als de periode nog wijzigen.

Teruggave (aan)betaling

Dat is helaas niet mogelijk. We zijn geen booking.com of TUI maar een klein familiebedrijf. Vanaf 2006 hebben we ons bedrijf zorgvuldig opgebouwd, camping voor camping en tent voor tent. We werken samen met kleinschalige campings en dus ook kleine ondernemers. Zij zijn net als ons, afhankelijk van toerisme uit Nederland in de maanden juli en augustus. We vragen je vriendelijk hiermee rekening te houden bij het maken van je beslissing om wel/niet deze zomer op vakantie te gaan of voortijdig te annuleren.Een beetje coulance, meedenken wordt zeer gewaardeerd!

Desalniettemin heb je onoverkomelijke problemen bel ons gewoon en bespreek het. Ook wij zullen proberen flexibel te zijn maar moeten soms wel keuzes maken die niet in ieders voordeel zijn of waarmee iedereen gelukkig mee is.

Voortijdig doorschuiven naar 2021

Liever niet ook namens de campings! Maar kan het echt niet anders mail ons even. De voorwaarden van voortijdig omboeken vind je onderaan deze pagina.

Hoe is de situatie op de campings?

Uiteraard hebben wij zelf contact met de campings in  het buitenland. Je kunt er vanuit gaan dat alle faciliteiten( toiletten, douches, zwembad en restaurant) gewoon open zijn. Net als in Nederland zal het wel gepaard gaan met (voorzorg) maatregelen en kleine aanpassingen. Iets minder spontaan wellicht maar met een beetje aanpassingsvermogen kun je ontspannen vakantie vieren op een van onze campings.

Omboeken in Nederland 2020

Omboeken kan naar camping T’Hop in Friesland of natuurcamping De Lemeler Esch in Overijssel,

Onderstaande periodes zijn nog beschikbaar:

 • Van 6 tot 11 juli hebben we nog 2 tenten vrij op De Lemeler Esch.
 • Vanaf 22 augustus en de hele maand september zijn beide campings beschikbaar.

De voorwaarden voor het omboeken in het kort:

 • De wijzigingskosten bedragen 25 euro.
 • De duur van het verblijf dient hetzelfde te blijven.
 • Omboeken is alleen mogelijk wanneer de vakantie beschikbaar is in het reserveringssysteem van Greencamp op het moment van omboeken.
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is wordt het verschil niet terugbetaald.
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan moet u het verschil bijbetalen.
 • Omboeken kan alleen schriftelijk gedaan worden (vermeld wel je oude boekingsnummer)
 • De huidige annuleringsvoorwaarden blijven van toepassing dus bij opnieuw annuleren ben je de aanbetalingen verschuldigd.

Aankomsten tot 15 juni

Het is praktisch niet mogelijk voor die datum al af te reizen naar Frankrijk of Italië en daarom hebben wij besloten alle vakanties met een aankomstdatum voor 15 juni te annuleren. Het streven is iedereen voor 29 mei per mail nader informeren. Je kunt je geboekte vakantie omboeken naar iedere gewenste periode en camping in 2020 (voorwaarden zie hierboven) of we schuiven je vakantie door naar 2021 (voorwaarden zie hiernonder).

Aankomsten vanaf 15 juni – het gaat door!

We zijn blij, heel blij! Het gaat absoluut de goeie kant op. Je kunt deze zomer vellig op vakantie naar een  van onze kleinschalige campings.

Italië en Frankrijk

De situatie nu (21 mei) is dat Italië open is per 3 juni. Wij gaan er vanuit dat het vanaf 15 juni ook mogelijk is naar Italië te reizen. Vanaf 2 juni zijn alle campings in Frankrijk volledig open. Vanaf 15 juni zij ook toeristen uit het buitenland weer welkom. Stranden, musea, terrasjes zijn ook weer open vanaf 2 juni. Een vanaf 30 mei is België ook weer open. Het is nog even afwachten op groen licht van de Nederlands regering. De verwachting is dat we medio/eind volgende week horen dat iedereen deze zomer op vakantie kan  en mag naar het buitenland.

Annuleringsvoorwaarden 

Wij schorten daarom de annuleringsvoorwaarden en de betaling van het restantbedrag voorlopig op tot vrijdag 5 juni. Tot die datum ben je dus niet meer annuleringskosten verschuldigd dan je vanaf de uitbraak van het corona-virus ook al verschuldigd  was en tevens hoef je het restantbedrag ook nog niet te betalen.

2e golf?

Stel dat er vlak voor je vakantie wederom code rood of oranje wordt afgegeven voor je bestemming? Dan schuiven we je vakantie gewoon door naar 2021. Je (aan)betaling blijft staan en later kun je zowel de camping als de periode nog wijzigen.

Voortijdig doorschuiven van je vakantie naar 2021

In principe schuiven we je vakantie alleen door naar 2021 indien 14 dagen voor aankomst op de camping er een negatief reisadvies geldt voor het gebied waar jij naartoe reist. Oftewel code rood of oranje. Zijn er echter dringende (bijvoorbeeld medische reden) dan willen wij hiervan, in overleg, afwijken echter wel onder bepaalde voorwaarden. Stuur ons een mail met motivatie en dan hoor je z.s.m. van ons.

Dit zijn de voorwaarden voor het voortijdig doorschuiven:

 • We boeken je om naar dezelfde camping en een vergelijkbare periode.
 • Je aanbetaling wordt verwerkt in je nieuwe boeking.
 • De duur van het verblijf dient hetzelfde te blijven;
 • Schuif je zelf je vakantie voortijdig door naar 2021? Dan berekenen wij 25 euro wijzigingskosten.
 • Schuift Greencamp je vakantie door i.v.m. code rood of oranje? Dan berekenen wij geen wijzigingskosten.
 • Verder vragen we een nieuwe aanbetaling van 20% van de totale reissom en deze betaling dient direct bij omboeking/doorschuiven voldaan te worden.
 • Het restantbedrag betaal je 8 weken voor vertrek. Je ontvangt hiervoor een reminder / betaalverzoek per mail.
 • De huidige annuleringsvoorwaarden blijven van toepassing dus bij opnieuw annuleren ben je de aanbetalingen verschuldigd.
 • Indien een camping onverhoopt niet meer beschikbaar is op onze website bieden wij je een alternatief aan en kun je omboeken. Geld terug is in dit geval helaas niet mogelijk.
 • Prijzen 2021 zijn nog wel onder voorbehoud (zie info hieronder).

Je bent en blijft flexibel

 • Tot 1 januari kun je de camping en de periode nog kosteloos wijzigen.
 • Na 1 januari rekenen wij 25 euro wijzigingskosten.
 • Je kunt je vakantie desgewenst ook “doorgeven” aan iemand anders.

Prijzen 2021

Op dit moment zijn de prijzen van de campings voor het seizoen 2021 nog niet bekend. Door mogelijke gevolgen van de 1,5 meter maatregelen kan het zijn dat de campingprijzen en daarmee ook onze inkoopprijzen (ligt) omhoog gaan. Wij zullen er alles aan doen om dit zo min mogelijk door te berekenen in de reissom maar kunnen het helaas niet uitsluiten.

Is er een prijsverschil tussen de nieuwe en oorspronkelijke vakantie? Dan berekenen wij het verschil tussen de nieuwe- en de betaalde prijs en het verschil betaal je bij.

Zelf annuleren

We adviseren je om altijd eerst je eigen reis- en/of annuleringsverzekering te raadplegen voor meer informatie over het annuleren van jouw vakantie. Zelf vanwege het coronavirus is mogelijk, maar niet kosteloos. Kijk hiervoor bij onze onze algemene voorwaarden. 

Vakantie nog niet geboekt?

Dit klinkt misschien gek in een situatie als deze maar we denken positief en gaan er vanuit dat iedereen nog op vakantie kan gaan deze zomer. Daarom hebben wij, voor een ieder die nu een vakantie wil boeken voor de zomer van 2020 maar geen risico wil lopen, een extra garantie.

 • Wij bieden de optie om, onder voorwaarden, voor €4,99 je nog te boeken vakantie kosteloos te annuleren.
 • Wanneer vanaf 14 dagen voor aankomst code rood óf oranje wordt afgeroepen in het gebied van de door jouw geboekte camping, dan kun je rekenen op een volledige teruggave van de kosten van je boeking.
 • De code geldt op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken.
 • Deze extra dekking geldt alleen voor het Coronavirus (COVID-19).
 • Deze extra dekking is alleen geldig op boekingen die gemaakt zijn vanaf 21 maart tot 1 juni 2020
 • Deze extra dekking kun je aanvinken bij stap 2 tijdens het maken van je reservering.