Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Vogezen

Glamping Vogezen

Bosrijke omgeving

Hutten bouwen!

Kindvriendelijk

Lekker vrij in de natuur

Veel meren en rivieren

Twee op ca 15 minuten afstand

Uitgestrekte bossen, ontelbare meertjes, beken en rivieren maken de Vogezen tot de ideale vakantiebestemming. Het gebergte de Vogezen strekt zich deels uit in de Elzas. Maar ook op cultureel gebied is er veel te beleven. Dit is echter voornamelijk in de Elzas.  Zo zijn er bijvoorbeeld vele streekmusea, lokale markten en historische gebouwen. Op sportief gebied kun je hier echter ook terecht. Je kan bijvoorbeeld gaan wandelen, fietsen, mountainbiken en klimmen. Maar voor de echte durfal is parapenten een echte aanrader. Kortom, sport- en liefhebbers kunnen terecht in de Vogezen terwijl cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen in de naastgelegen Elzas.

 • Mooie natuur Vogezen

Glamping Vogezen

Bergen, bossen en meren dat is de Vogezen. Maar ga ook eens naar de Elzas. Hier kun je namelijk wijnkastelen, glooiende heuvels en mooie vakwerkhuizen bewonderen.

Bezienswaardigheden in de Vogezen

De indrukwekkende Vogezen nemen een groot gedeelte van de Elzas in. De Route des Crêtes is bijvoorbeeld een ideale route om de cols, ballons en meren van de Vogezen te bewonderen. De route gaat over de Grand Ballon op (1.424 m), de Markstein, de Hohneck en de Col de la Schlucht. De Vogezen is bovendien erg afwisselend. Een glooiend cultuurlandschap in het westen, bergtoppen tot 1400 m in het oosten en wijnranken op de hellingen van de Elzas. Daarnaast vind je in het zuiden wel 1000 meren.

De uitgestrekte bossen, ontelbare meertjes, beken en rivieren maken de Vogezen tot de ideale vakantiebestemming. Ook op cultureel gebied is er veel te beleven. Zo vind je hier onder andere vele streekmusea, lokale markten en historische gebouwen.

Als je op zoek bent naar rust en natuur of juist een sportieve vakantie ben je in de Vogezen aan het juiste adres. Want de regio is geschikt voor alle doelgroepen.

Prachtige plaatsen in de Vogezen

 • Gerardmer (10 km)
 • Colmar
 • Mirecourt
 • Meer van Xonrupt Longuemer (10 km)
 • Chateau Haut Koenigsbourg (Elzas)
 • St. Die

Elzas – wijn

Maak kennis met de beroemde wijnen uit de Elzas zoals Riesling, Gewurztraminer, Pinot gris, Pinot blanc, Pinot Noir, Sylvaner en Muscat. Rij bijvoorbeeld eens de prachtige Route des Vins d’Alsace van Thann tot Marlenheim met bijna 400 wijnbouwers. In de zomer worden langs de hele Route des Vins d’Alsace wijnfeesten gehouden met optochten, ook wel bekend als “les Fêtes du Vin”.

Colmar

De charme van Colmar is wereldberoemd. Dit komt onder andere door de vakwerkhuizen, de grachten en het centrum vol bloemen. Kortom, de hoofdstad van de wijnen in de Elzas moet je komen ontdekken!

Kasteel Haut-Kœnigsbourg

Deze burcht vindt je bij Orschwiller. Het kasteel is gelegen op een rotskam op 755 m hoogte boven het Rijndal. Bovendien geldt het kasteel als één van de best bewaarde burchten. Daarnaast is het een geliefde toeristische attractie.

Natuur

Het landschap en de natuur rondom le Val d’Ajol zijn bijzonder afwisselend. Het is namelijk een mooie mix van groene bossen en weilanden met overal kleine beekjes. In de zomer is er bovendien iedere vrijdagavond een boerenmarkt van 18:00 tot 21:00 bij de kerk van Girmont Val d’Ajol.

 

Leuke uitjes

Kinderuitjes in de Vogezen

 • Avonturenpark Acrosphere bij Gérardmer. Klimpark met verschillende parcoursen en moeilijkheidsgraden.
 • Attractiepark la ferme aventure. Blotenvoetenpark met o.a. doolhoven, themapaden en een leuke kinderboerderij.
 • Openluchtmuseum Château Lambert. Een openluchtmuseum over de ambachten en gebruiken van het plattelandsleven begin 20ste eeuw.
 • La Confiserie Bressaude. In deze snoepjesfabriek in La Bresse wordt uitgelegd hoe de snoepjes gemaakt worden en daarna mag je…. Ja proeven!
 • Musée Faune. Klein museum in Xonrupt-Longemer met roofvogels, lynxen, wolven.

Mountainbikeroutes

In de gehele Vogezen liggen zo’n 4000 km aan routes, variërend van relatief vlakke MTB routes door de landbouwgebieden in het westen tot de routes aan de oostkant met veel meer hoogteverschil. De Mountainbikeroutes variëren in lengte van 5 tot 70 kilometer en veel routes lopen “rond”. Daardoor kunnen ze ook gecombineerd worden.

Wandelen

De Vogezen in het noordoosten van Frankrijk is een wandelgebied voor zowel korte wandelingen als meerdaagse tochten. Je vindt hier onder andere ongerepte natuur, uitgestrekte bossen, beekjes en meren. Daardoor heb je een wisselend panorama. Ten oosten van Epinal voelt de omgeving meer Alpine-achtig aan met hoge bergen tot zo’n 1400 m en diepe dalen. De uitzichten zijn erg mooi en vanaf de hoogste pieken (Ballons) kun je (bij helder weer) zelfs de Alpen zien liggen.

Tip: Le Sentier des Roches is een spectaculaire wandelroute in de buurt van de Col de la Schlucht en loopt richting de Hohneck.  en is een van mooiste wandelingen in de hoge Vogezen.

Parapenten

Voor de echte durfal kun je in deze regio parapenten. Zo kun je op de grens van de Vogezen en Elzas terecht. In het oostelijke deel vind je namelijk een aantal prima plekken om te vliegen.

Kanovaren in de Vogezen

Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden om met de kano of kajak te varen in de Vogezen. Voor wie het rustig aan wil doen zijn er de kanalen en de vele meren zoals het Lac de Gérardmer of Longemer geschikt.

Cultuur in de Vogezen

Les Jardins en Terrasses. Terrastuinen met grote diversiteit aan bloemen, groentes en fruit met een mooi uitzicht. Rondom de tuinen zijn ook een aantal mooie wandelroutes.

Les Hautes Mynes. Rondleiding door de oude kopermijnen van Le Thillot met mijnwerkershelm en lamp. Draag wel stevige schoenen.

Hartmannswillerkopf. Loopgraven uit de eerste wereldoorlog met een militaire begraafplaats, een informatiecentrum en er zijn twee wandelingen uitgezet (van 30 min of van 2,5 uur) door de loopgraven en het omringende gebied.

Geologiemuseum in Le Syndicat. Permanente expositie van ruim 1500 mineralen, een collectie van fossielen en wisselende exposities.