Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Tarn

Glamping Tarn

Zonnig Zuid Frankrijk

Actieve vakantie

Grand Canyons

Outrdoor

Leuke markten

De Toscaanse sfeer van Albi, de glooiende landschappen rond Gaillac en Cordes-sur-Ciel en de ongerepte natuur maken de Tarn een ideale vakantiebestemming.
Het grote voordeel van de Tarn is dat dit een stuk minder toeristisch is als de Provence of Ardèche.

 

 • Cordes sur Ciel, Tarn
 • Kanovaren op de Tarn
 • Gezellige markten
 • Gorges du Aveyron, natuurpracht
  Gorges du Aveyron, natuurpracht
 • De Aveyron bij St. Antonin
 • Leuke plekjes langs de rivier
 • Markt in Villefranche de Rouerque
 • Schilderachtig Saint Antonin Noble Val
 • Acroparc bij Saint Antonin
 • Via Ferrate, Tarn
  Via Ferrate, Tarn
 • Leuk!!
 • Kayakken in Najac
 • Mooie mountainbikeroutes
 • Albi, Tarn
 • Najac, een plaatje
 • Chateau de Penne leuk!
 • Puycelci, Tarn
 • Saint Antonin Noble Val
 • De vallei van de Aveyron
 • Gorges de Aveyron
 • Prachtige uitzichtspunten, Tarn
  Prachtige uitzichtspunten, Tarn
 • Dwalen door Najac, tarn
 • Fietsroute Gorges du Aveyron, Tarn
 • Gorges du Aveyron, natuurpracht
 • Via Ferrate, Tarn
 • Prachtige uitzichtspunten, Tarn

Glamping Tarn

De regio Tarn ligt in Zuid Frankrijk. Met een overvloed aan authentieke middeleeuwse dorpen, verrassende landschappen, pittoreske wandel- en fietsroutes, vormt de regio Tarn een van de best bewaarde schatten van Frankrijk. Kortom, kom genieten van de ongerepte natuur in de Grand Canyon (Gorges de l’Aveyron), bezoek middeleeuwse dorpen zoals Cordes-sur-Ciel, Saint-Antonin-Noble-Val en Bruniquel.  Daarnaast is een citybreak naar Albi, Toulouse, Cahors en Montauban aan te bevelen.

Greencamp heeft een aantal kleine familiecampings in de Tarn. Op deze campings worden luxe ingerichte Safaritenten verhuurd voorzien van alle gemakken. Bijvoorbeeld La Prade, een rustieke groene camping aan een riviertje. Of het gezellige Camp Redon met zijn gastvrije Nederlandse eigenaren. Voor degene die van heel kleinschalig houden, kijk dan eens bij Mas du Midi of Les Savonniers. Hier heb je zeer ruime plekken en een oase van rust…

Dagtrips in de Tarn

Grotten ontdekken

Voor de liefhebbers van speleologie bevatten de kalkrotsen een grottennetwerk waarvan la Grotte du Bosc, La Dame Blanche en les Trois Cloches het bekendst zijn. De Grotte du Bosc is voor het publiek toegankelijk.

Klimbos

Nabij Saint Antonin is een klimbos. Hier vindt je 6 adventure trails en en heuse zipline.

Het kasteel van Cas

Tussen Caylus en St Antonin. Dit kasteel dateert uit de 9e eeuw en staat op een locatie die al gebruikt werd door de Gallo-Romeinen. Het kasteel is volledig gemeubileerd (in tegenstelling tot vele andere) en samen met de Franse tuinen is een leuk uitje.

Mooie uitzichtspunten

De 185 m hoge Anglars rots aan de oever van de Aveyron biedt een prachtig uitzicht op het dal van de Aveyron en op Saint Antonin Noble Val. Met de auto te bereiken via de D115 richting Vaour, of te voet vanuit Saint Antonin over de wandelpaden PR9 of 19.

Leuk!

Een bezoekje aan Phosphatières du Cloup d’Aural, phosphaatmijnen in het plaatsje Bach.

De militaire school L’Abbaye-école de Sorèze

De Abbaye-école de Sorèze ligt in het zuiden van de Tarn aan de voet van het uitgestrekte bergmassief van de Montagne Noire. Het karaktervolle dorp ontwikkelde zich rond een benedictijnenabdij. Onder Lodewijk XVI werd ze een militaire school. Men onderwees in de eerste plaats letteren, architectuur, wiskunde, wetenschappen, zang en theater. Tijdens een bezoek aan de Abbaye-école de Sorèze proef je de sfeer van het dagelijkse leven uit die tijd. Het museumparcours brengt je langs de verschillende klaslokalen, slaapzalen en het eeuwenoude park van deze prestigieuze abdijschool.

Sportieve activiteiten in de Tarn

Klimparcours bij Najac

Wil je echt je grenzen verleggen. Ga dan eens klimmen bij Aagac te Najac. Na een korte instructie ga je de bomen in, steeds wat hoger. Er zijn verschillende niveaus, letterlijk en figuurlijk. Daardoor kan iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden presteren. Als je avontuurlijk bent ingesteld, is dit echt iets voor jou en/of je kinderen.

Kanovaren

Vanaf Najac tot Montricoux zijn trektochten met de kano zeer populair. Zo is voor de doorsnee toerist is een tocht van een kleine halve dag van Saint-Antonin-Noble-Val tot Cazals het leukst. Je kunt kiezen uit een een flink aanbod kanoverhuurders die je nadien naar het startpunt terug brengen

Via Ferrata

Ga mee de steile wanden van de kloof de Aveyron beklimmen langs de ijzerenroute. Via klimhaken en smalle richels, geborgd uiteraard met veiligheidslijnen en haken wordt de steile wand bedwongen. Het uitzicht op Saint Antonin Noble Val en de vallei is letterlijk en figuurlijk adembenemend. Vanaf 14 jaar.

Paardrijden

Bij domaine équestre des Bastides kun je prima paardrijden. Verschillende ritten mogelijk voor beginners en gevorderden. Deze diensten worden alleen in de zomer aangeboden. Meer informatie.

Gorges du Aveyron in de Tarn

Les Gorges de l’Aveyron vormen een diep ingesneden kloof, van Najac tot Montricoux, door de rivier Aveyron uitgehold in de hoogvlakte van de Quercy. De 290 kilometer lange Aveyron ontspringt in het Centraal Massief in de buurt van Sévérac-le-Château en vloeit in de Tarn iets voorbij Montauban. In de winter bereikt de Aveyron een stroming tot boven de 100 m 3 per seconde wat goed is voor rafting. In de zomer blijft de stroming onder de 10 m 3 per seconde. Hierdoor uitstekend voor beginnende kanovaarders, groot en klein.

De Aveyron met zijn zijrivieren hebben in de zachtere kalkgrond diep ingesneden dalen en spectaculaire kliffen gevormd. De Romeinen noemden het “Nobilis Vallis”. Vooral de 20 kilometer tussen Saint-Antonin-Noble-Val en Bruniquel vormen een adembenemend decor met langs beide kanten van de rivier kalkkliffen en rotspunten tot 300 meter hoog (Le Roc d’Anglars).

De Gorges de l’Aveyron zijn door de Europese Unie aangewezen als een Natura 2000 natuurgebied met uitzonderlijke flora en landschappen. De Aveyron kent vele zijrivieren; de voornaamste zijn La Serène die in Najac de Aveyron vervoegt, Le Viaur (Laguépie) en La Bonnette (Saint-Antonin-Noble-Val), Le Cérou (Milhars) en La Vère (Bruniquel).

Dorpen en steden in de Tarn

Saint Antonin Noble Val

Door zijn ligging, historische monumenten en de architectuur is het een ware parel waar een groot aantal kunstenaars zich hebben gevestigd. Vroeger Nobilis Vallis geheten, heeft nog veel goed behouden overblijfselen uit zijn rijke verleden. Waaronder het Romeinse huis, het oudste burgerlijke gebouw in Frankrijk, de nauwe steegjes en de kunstenaars……..

‘s Zomers staan er een groot aantal traditionele feesten op het programma. Bijvoorbeeld het Oogstfeest (begin juli), het Dorstfeest (begin augustus), het Saint Antonins feest (middeleeuws feest het eerste weekend van september). Evenals de beroemde zondagmarkt, gastronomische markten en avondmarkten waar schilders, beeldhouwers en keramisten hun laten zien.

De oude bisschopsstad Albi

Een bezoek aan de hoofdstad Albi is zeer de moeite waard. Albi ligt aan de rivier de Tarn. Het oude centrum rond de imposante Kathedraal Sainte Cécile bestaat uit smalle straatjes, steegjes, winkeltjes, restaurants en karakteristieke huizen met bruinrode dakpannen. Vanaf de oude brug over de Tarn heb je mooi uitzicht op de Kathedraal. Bezoek het Palais de la Berbie met het Museum Toulouse-Lautrec, gewijd aan de beroemde schilder Lautrec.

Het legendarische dorp Cordes-sur-Ciel

Cordes-sur-Ciel in de Tarn ligt op een groene rotsheuvel op 25 km van Albi. Het dorp ligt op de scheidslijn van de wijngaarden van de AOC Gaillac en het immense woud van la Grésigne. In het dorp staat een van de oudste bastides van de regio. Tijdens een wandeling door de steile straatjes van Cordes-sur-Ciel krijg je een goede indruk van de welvaart uit de 13e en 14e eeuw. Zo zie je op de gevels draken, dieren en vreemde personages kijken naar de voorbijgangers. Tegenwoordig vind je in Cordes-sur-Ciel veel kunstenaars en ambachtslui in het stadje. Neem ook zeker een kijkje in het Museum voor Moderne Hedendaagse Kunst, het Museum van de Suikerkunst en de tuinen Jardins des Paradis.

Bruniquel

Het bovenop een klif gelegen Bruniquel. Het eerste wat je ziet zijn de kastelen van Bruniquel, indrukwekkend hoog boven de rivier de Aveyron. Maak een wandeling door dit prachtige dorp geclassificeerd is als eén van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Ville Franche de Rouergue

Ville Franche is een “bastide”, gekenmerkt door een patroon van rechte kleine straatjes, dat de huizenblokken verdeelt in carrés. Op het Place Notre Dame, een plein met arcades, is op donderdagmorgen een grote regionale markt waar kleine producenten hun zelf gekweekte waren aanbieden.

Cultuur in de Tarn

De oudste wijngaard van Frankrijk bij Gaillac

Gaillac is het belangrijkste wijngebied rond Toulouse. Het wijngebied van 3500 hectare ligt langs de rivier de Tarn en is bijzonder oud. Er zijn documenten uit de 13e eeuw gevonden die al spreken over de kwaliteitsrichtlijnen voor Gaillacwijnen. Gaillac is een interessant gebied voor liefhebbers van je zeldzame wijntypen en druivenrassen. De belangrijkste witte wijnen zijn Mauzac, Ondenc en Len de l’El, voor rode wijnen Braucol en Duras. Via de Wijnroute van Gaillac kan je het wijnerfgoed van Gaillac ontdekken.

Mooie tuinen

Jardin des Paradis (Cordes sur Ciel) en Jardins du Quercy (Verfeil) zijn een bezoekje waard.

Melding i.v.m. Coronavirus: Informatie over je vakantie in 2020.Lees de informatie
+