Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Natuurcampings in Tarn

De Zuid-Franse regio Tarn is een gebied rijk aan geschiedenis, cultuur en oogverblindende natuur. Uitgestrekte bossen, rotsachtige kloven en blauwe rivieren: het natuurschoon is eindeloos. Je kunt hier uitgebreid wandelen en fietsen, maar ook kanoën. Wie een actieve vakantie zoekt, zit hier dus goed! Ook is er in Tarn volop gelegenheid om cultuur te snuiven. Het gebied kent namelijk vele historische stadjes en dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd er sinds de middeleeuwen stil staat. Bezoek eeuwenoude kathedralen, oeroude dorpjes en andere middeleeuwse schatten.

Camp Redon, campingactiviteit
Camp Redon, mooi zwembad
Camp Redon, rustiek kamperen
Camp Redon, prima eten
Camp Redon, Safaritent plek 50
Mas de Midi, Slow Glamping in Zuid Frankrijk
Mas de Midi, Safaritent 2
Cevennen, Gorges du Tarn, imposant
natuur in tarn
Gorges du Aveyron, Via Ferrata, Tarn
natuurcampings in tarn
Gorges-du-Tarn-frankrijk
gorges du tarn
lire, lecture, calme, détente, visite, rue ruelle
Tarn, mooie mountainbikeroutes
Cordes sur Ciel, Tarn
Castelnau de Montmiral, Tarn
Het bastide dorpje Penne in de Tarn
Familieuitje op de Tarn
Albi. hoofstad van de Tarn
Gorges Aveyron, Tarn, Saint Antonin Noble Val
natuur in tarn
natuurcampings in tarn
gorges du tarn

Natuurcampings in Tarn

Een ruime camping midden in de natuur, in een rustige omgeving: dat is de luxe van natuurcampings in Tarn. Deze Zuid-Franse regio is rijk aan prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes. Kortom: de perfecte plek om te genieten van rust, ruimte en groen.

Ontdek natuurcampings in Tarn

Tarn is een zeer diverse regio. Of je nu mooie natuurgebieden zoekt om te wandelen of wilt genieten van kunst en cultuur, Tarn heeft voor ieder wat wils. Vanaf onze natuurcampings in Tarn ontdek je dit prachtige gebied. Het bergachtige gebied heeft een rijke geschiedenis, die overal terug te zien is in de middeleeuwse bouwwerken.

De natuur van Tarn

Tarn is rijk aan bijzondere natuurgebieden. Deze beboste, bergachtige regio is daarom de perfecte plek om te wandelen en te genieten van prachtige uitzichten op de vele uitkijkpunten. De droom van elke natuurliefhebber!

Gorges du Tarn

Een bijzondere bezienswaardigheid in dit gebied is de Gorges du Tarn. Dit is een dicht beboste kloof met indrukwekkende rotswanden. Een mooie plek om te wandelen en natuurschoon te bewonderen. Op 400 meter hoogte vind je het Point Sublime, een uitkijkpunt waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de kloof.

Montagne Noire

Het middelhoge gebergte Montagne Noire, met als hoogste punt de 1214 meter hoge Pic de Nore, is een prachtig groen berggebied. De uitgestrekte bossen van Montagne Noire zijn een prachtige plek om te wandelen – met een mooi uitzicht over de regio.

Steden en dorpen verkennen vanaf natuurcampings in Tarn

Tarn is rijk aan prachtige, historische bergdorpjes en -steden. Verken plaatsen als Albi en Cordes-sur-Ciel en geniet van de bijzondere middeleeuwse architectuur.

Albi

In Tarn ligt de middeleeuwse stad Albi, waar de sporen van het verleden nog overal zichtbaar zijn. Opgravingen laten zien dat het grondgebied van de stad al duizenden jaren bewoond is. In Albi zijn vele bijzondere bouwwerken te bewonderen, zoals de middeleeuwse kathedraal Sainte-Cécile en de elfde-eeuwse brug Pont Vieux.

Cordes-sur-Ciel

Ook het dorp Cordes-sur-Ciel is zeker een bezoek waard. Dit bergdorpje ontstond in de middeleeuwen uit een militair fort. Het historische karakter van de plaats is nog steeds zichtbaar in de pittoreske oude huizen en straatjes: je kijkt je ogen uit!

Dagjes uit

Voor de cultuurliefhebber is er in Tarn genoeg te doen. Dit gebied is rijk aan kunst, cultuur en geschiedenis. Neem een kijkje in de bijzondere musea van Tarn en geniet van de heerlijke lokale wijnen!

Museum Toulouse-Lautrec

In Albi is het beroemde museum Toulouse-Lautrec te vinden. Hier hangt ‘s werelds grootste collectie werken van de schilder Henri de Toulouse-Lautrec. Schilderijen, tekeningen en schetsen, de hoeveelheid kunst om van te genieten is eindeloos. De perfecte plek om cultuur te snuiven!

De wijngaard van Gaillac

Tarn is een goudmijn voor wijnliefhebbers. Hier ligt namelijk de wijngaard van Gaillac, de oudste van Frankrijk. Documenten uit de 13e eeuw prezen de kwaliteit van Gaillacwijnen al. Geniet hier van zeldzame lokale wijnsoorten als Mauzac en Duras, of leer meer over de geschiedenis van dit gebied tijdens een wandeling over de Wijnroute van Gaillac.