Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Natuurcampings in Lot

Het departement Lot, vernoemd naar de rivier Lot, ligt in het zonnige zuiden van Frankrijk. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis, wat terug te zien is in de prachtige dorpjes en steden met middeleeuwse kerkjes en kastelen. Ook is dit gebied rijk aan natuurschoon: je kijkt je ogen uit tussen de schitterende groene heuvels, grotten en wateren. Benieuwd naar de prachtige cultuur en natuur van de Lot? Ontdek dan onze natuurcampings in de Lot.

Het prachtige Saint-Cirq-Lapopie in de Lot
Lot, Saint-Cirq-Lapopie
Rondvaart in een echte Gabarre
Het mooie Gourdon
Lot, Saint-Cirq-Lapopie

Natuurcampings in Lot

Natuurcampings in Lot

Greencamp biedt safaritenten aan op een aantal natuurcampings in Lot. Deze campings liggen bij de mooiste natuurgebieden, waardoor je optimaal kunt genieten van de mooie natuur van Lot. Je kunt zo de natuur in stappen om te wandelen of fietsen, maar ook genieten van rust en ruimte in het groen. Bekijk onze natuurcampings in de Lot – misschien zit jij hier straks ook te genieten!

Waarom kamperen op natuurcampings in Lot?

Op onze natuurcampings in Lot vind je rust, ruimte en groen – zowel op de campings zelf als in de directe omgeving. De natuurcampings liggen midden in de natuur van de Lot, waardoor je zo van de camping de prachtige natuur in loopt. Om je weg te vinden in de omgeving kun je op sommige campings ook wandel- en fietsroutes krijgen. Zo kun je van de natuur genieten zonder te verdwalen.
Met de kinderen op vakantie? Ook zij zullen zich prima kunnen vermaken op onze natuurcampings in Lot. De campings zijn kleinschalig, met veel ruimte tussen de tenten. Daardoor hebben kinderen volop ruimte om in de natuur te spelen en vrijuit over het terrein te rennen. Er is daarnaast van alles te beleven voor ze: de campings bieden activiteiten aan voor kinderen, zoals spelletjes en knutselmiddagen. Ook zijn er speeltuintjes en zwembaden aanwezig. Zo kunnen zowel jij als je kinderen een heerlijke vakantie beleven op onze natuurcampings in de Lot.

Luxe kamperen op natuurcampings in Lot

Onze natuurcampings in Lot bieden een heerlijk luxe kampeerervaring. Je verblijft er in ruime safaritenten, die al van tevoren zijn opgezet en volledig ingericht. Het enige dat je zelf nog hoeft te doen is je spullen naar binnen brengen, ontspannen en genieten! In de safaritenten vind je alle faciliteiten voor een ontspannen, luxe vakantie: comfortabele boxspringbedden, een keuken met alle gemakken, en een ruim privéterras buiten. Je hebt op sommige campings ook de optie om een tent met privésanitair op loopafstand te huren. Wil jij ook graag luxe kamperen in een safaritent? Bekijk dan de mogelijkheden van onze natuurcampings in de Lot.

Ontdek Lot

Lot is een veelzijdige regio, die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Er zijn prachtige natuurlandschappen om te verkennen, maar ook bijzondere stadjes en dorpen met historische gebouwen waar je volop cultuur kunt snuiven.

Natuur in Lot

In Lot kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen: deze streek is rijk aan schitterende natuur. Je vindt hier rotsachtige berg- en heuvellandschappen, uitgestrekte groene bossen en bijzondere grotten. Meer dan genoeg gelegenheid om lekker te gaan wandelen of fietsen dus! Ook een leuke ervaring: kanoën op rivier de Lot. Je beleeft een actief avontuur op het water mét uitzicht op de mooiste landschappen.

Cultuur in Lot

Een leuke plaats voor cultuurliefhebbers om te bezoeken in Lot is Cahors, de hoofdstad van het gebied. In deze stad, die mooi gelegen is tussen groene heuvels, vind je nog veel middeleeuwse en Romeinse gebouwen en kerken. In Cahors vind je ook de mooie middeleeuwse brug Pont Valentré.
Ook buiten de stad kun je nog cultuur snuiven: een bijzonder uitje is de Grotte du Pech-Merle. Hier zijn namelijk prachtige prehistorische muurschilderingen te bewonderen, die maar liefst 20.000 jaar oud zijn. Naast oeroude tekeningen van dieren vind je hier ook schitterende druipsteenformaties.

De regio Lot op de kaart