Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Natuurcampings in de Vendée

In West-Frankrijk, aan kust van de Atlantische oceaan, ligt de Vendée. Deze streek wordt gekenmerkt door eindeloze zandstranden, bruisende steden en prachtige natuurgebieden. Je kunt er heerlijk slenteren langs de vele promenades, die geflankeerd worden door de leukste winkeltjes en kraampjes. Ook liggen er voor de kust verschillende eilandjes die leuk zijn om te bezoeken. Of ga naar één van de mooie steden, waar vanalles te beleven is voor jong en oud! Een leuk gezinsuitje naar de dierentuin of één van de prachtige oude kerken bezoeken, alles is mogelijk. Wie een dagje wil nietsdoen kan terecht op de zonnige stranden om te zwemmen en lekker in de zon te liggen. Juist zin in een actief avontuur? Trek dan verder het binnenland in om de ruige moerassen wandelend, fietsend of zelfs varend te verkennen!

Natuurcampings in de Vendée

Wie een zonnige strandvakantie zoekt, zit bij de natuurcampings in de Vendée goed! Waar je ook komt, de zee is nooit ver weg. Naast de prachtige zandstranden is er nog veel meer natuurschoon om te verkennen: de Vendée kent vele eilandjes en uitgebreide moerasgebieden waar je je ogen uit kunt kijken. De campings zelf zijn groen en ruim, met de luxe van een volledig ingerichte tent, eigen sanitaire voorzieningen en voldoende privacy. Dit biedt een heerlijk rustige omgeving om bij te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Wie met het gezin op vakantie gaat, heeft geluk. Op natuurcampings in de Vendée is plek genoeg voor kinderen om heerlijk rond te rennen en te spelen.

Ontdek natuurcampings in de Vendée

Natuurcampings in de Vendée zijn een heerlijk rustige vakantieplek, maar ook een goede uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Shoppen in één van de vele leuke steden van de Vendée of een gezellig uitstapje maken met de kinderen? Een actief avontuur in de natuur of een dagje luieren op het strand? Vanaf natuurcampings in de Vendée kan het allemaal!

De natuur van de Vendée

De Vendée is een gebied dat rijk is aan prachtige natuurgebieden. Heerlijke stranden, kleine eilandjes, groene moerassen: natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Of je nu ontspannen op het strand wil liggen of liever op wandel- of fietstochten gaat: er is voor ieder wat wils!

Île de Noirmoutier

Voor de kust van de Vendée liggen prachtige eilandjes die je kunt verkennen. Zoals het Île de Noirmoutier, een eiland met 50 kilometer aan zandstranden om heerlijk op te zonnen en te wandelen. Ook staat er een 12e eeuws kasteel, het Château de Noirmoutier, dat leuk is om te bezoeken en bovendien een schitterend uitzicht over het eiland en de zee biedt. Het eiland is lopend bereikbaar, omdat het met een brug aan het vasteland vastzit. Let wel: deze brug loopt onder water als het vloed is! Een uitstapje naar Île de Noirmoutier moet je dus goed plannen.

Marais Poitevin

In deze regio zijn ook uitgestrekte moerasgebieden te vinden. De meest bekende is het Marais Poitevin, een mooi groen gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het moeras is deels ingepolderd met aangelegde kanalen. Het is mogelijk om hier met een bootje te varen en het moeras over het water te verkennen.

Steden verkennen vanaf natuurcampings in de Vendée

De Vendée kent vele prachtige kustplaatsjes, waar je heerlijk terrasjes kunt pakken, kunt winkelen of slenteren langs eindeloze promenades. Vanaf onze natuurcampings in de Vendée ben je er zo! Bezoek eens de regiohoofdstad La Roche-sur-Yon of de gezellige badplaats Sables d’Olonne. Hier is volop gelegenheid om cultuur te snuiven, maar ook voor kinderen is er genoeg te doen.

La Roche-sur-Yon

La Roche-sur-Yon is de hoofdstad van de Vendée. Deze mooie stad, niet ver van de zee, zit vol bezienswaardigheden. Zo zijn er Les Animaux de la Place, oftewel de dieren van het plein. Deze mechanische dieren staan in de waterbassins van het centrale Place Napoléon. Met bedieningspanelen langs de kant van het water kun je de dieren laten bewegen. De dieren, van kikkers en flamingo’s tot nijlpaarden en kamelen, lijken net echt. Deze interactieve attractie is zeker voor kinderen erg leuk! Ook vind je in de stad een chocolademuseum (met proeverijen!) en de prachtige Église St-Louis, de grootste en bekendste kerk uit La Roche-sur-Yon.

Sables d’Olonne

Slechts een paar kilometer verderop vind je Sables d’Olonne, een gezellig badplaatsje. Niet alleen zijn hier prachtige zandstranden te vinden, maar ook leuke restaurants en terrasjes om lekker in de zon te genieten. Ook is er de Promenade du Remblai, waar je heerlijk kunt wandelen langs de kust. Voor kinderen zijn er ook volop activiteiten. Zo is er de Zoo des Sables-dierentuin, waar maar liefst 260 diersoorten te bewonderen zijn.

Dagjes uit

Naast stranden, natuurgebieden en steden zijn er nog veel meer gelegenheden voor een leuk dagje uit in de Vendée. Zin om op een vermakelijke manier je geschiedeniskennis bij te spijkeren? Dan is attractiepark Puy du Fou echt iets voor jou! In een meer aquatische stemming? Bezoek dan het aquarium in La Rochelle om de wonderlijkste zeedieren te bekijken.

Puy du Fou

Een leuk dagje uit in de Vendée is een bezoek aan de Puy du Fou. Dit is een historisch attractiepark vol bezienswaardigheden. Zo worden er Romeinse gladiatorengevechten en middeleeuwse lansduels te paard nagespeeld. Ook is er een nagebouwd Vikingdorp en zijn er shows met echte roofvogels die vlak over het publiek heen vliegen.

Het aquarium van La Rochelle

In de Vendéense stad La Rochelle is één van de grootste privé-aquariums van Europa te vinden. In dit aquarium, dat bijna een miljoen bezoekers per jaar trekt, zijn wel 600 soorten zeedieren te bewonderen. Bezoekers kunnen via een audiotour extra informatie krijgen over alle dieren en de biodiversiteit van de oceanen. Een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud!

De regio Vendee op de kaart