Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Natuurcampings in de Dordogne

Natuurcampings in de Dordogne

De Dordogne is een prachtige groene regio in het zonnige zuidwesten van Frankrijk. Het gebied is vernoemd naar de rivier de Dordogne die erdoorheen stroomt. De Dordogne is rijk aan natuur, met prachtige bossen en grotten. In het bijzonder vind je hier de beroemde grotten van Lascaux, waar unieke, duizenden jaren oude wandschilderingen uit de prehistorie te vinden zijn. Ook zijn in deze regio mooie oude kerken en kastelen te bewonderen. De sporen van Romeinse en middeleeuwse geschiedenis zijn hier nog overal zichtbaar. Of bezoek één van de pittoreske dorpjes en historische steden van de Dordogne en kijk je ogen uit!

La Castillonderie, zwembad
kleine campings in dordogne
La Castillonderie, Safaritent plek 60 en 61
La Castillonderie, plek 60 en 61
Sfeervol kamperen
Domaine Essendieras, landgoed in de Perigord
Boomklimpark - doen!
kleine campings in dordogne
La Castillonderie, plek 60 en 61

Natuurcampings in de Dordogne

Heerlijk tot rust komen op het Zuid-Franse platteland? Zoek niet verder! Natuurcampings in de Dordogne zijn de perfecte plek om te ontspannen, met volledig ingerichte tenten en voldoende ruimte om je heen. Rust, ruimte en groen: ideaal voor de natuurliefhebber.

De luxe tenten staan ver uit elkaar en hebben soms ook eigen sanitaire voorzieningen, wat zorgt voor privacy.

Geniet van luxe en comfort in de natuur in je vakantie op een natuurcamping in de Dordogne!

Ontdek natuurcampings in de Dordogne

Natuurcampings in de Dordogne zijn de perfecte plek om de Dordogne te verkennen. De Dordogne is een prachtige groene landstreek in het zonnige Zuid-Frankrijk, waar natuurliefhebbers naar hartelust kunnen wandelen, fietsen en zelfs kanoën op de rivier de Dordogne. De ideale plek voor een actieve vakantie!

Wie het liever rustiger aan doet, kan heerlijk slenteren door één van de mooie steden en dorpen in het gebied. Ook cultuurliefhebbers zullen in de Dordogne aan hun trekken komen: deze regio heeft een rijke geschiedenis, met sporen uit de middeleeuwen, Romeinse tijd en zelfs de middeleeuwen.

De natuur van de Dordogne

Door de Dordogne stroomt de gelijknamige rivier, die tussen de mooiste bossen en bergen door kronkelt. Je kunt urenlang rondtrekken door dit prachtige gebied om helemaal tot rust te komen in de natuur. Neem tussendoor vooral de tijd om heerlijk te picknicken tussen het groen!

Périgord

De Périgord is een divers natuurgebied binnen de Dordogne. Het bestaat uit verschillende delen: de Périgord Blanc is vernoemd naar de witte kalkplateaus die hier liggen. De Périgord Noir heet zo vanwege de donkere bossen in dit gebied, waar je heerlijk kunt wandelen. Hetzelfde geldt voor de Périgord Vert – de groene Périgord. In de Périgord Pourpre – de paarse Périgord – liggen uitgestrekte wijngaarden om te bewonderen.

Rivier Dordogne – van Souillac naar Beynac

Op de rivier de Dordogne kun je heerlijk kanoën! Een leuk stuk om te kanoën is van de plaats Souillac naar Beynac. Dit is een kanotrip die binnen een dag af te leggen is, en als kers op de taart is er aan het einde van de rit in Beynac een prachtig kasteel te bewonderen.

Steden verkennen

De Dordogne kent vele schitterende dorpen en steden met een rijke geschiedenis. Breng eens een bezoek aan de historische plaatsen Rocamadour en Sarlat en dompel je onder in de geschiedenis en cultuur van de Dordogne.

Rocamadour

Rocamadour is een middeleeuwse bedevaartsplaats met een uniek aanzien. Het stadje is namelijk om een grote rots heen gebouwd, met een deel van de stad tegen en een deel bovenop de rots. Er zijn vele mooie oude kerken te bewonderen in Rocamadour, dat vernoemd is naar de heilige Sint Amadour. In het deel van de stad bovenop de rots staat ook nog een prachtig kasteel.

Sarlat

Wie door de straten van Sarlat loopt, waant zich in de middeleeuwen. Er staan nog authentieke herenhuizen uit de 14e eeuw, met daartussen een levendige sfeer van gezellige terrasjes en vrolijke straatmuzikanten. Rond het Place du Peyrou vind je prachtige middeleeuwse gebouwen als de Saint Sacerdos kathedraal.

Dagjes uit vanaf natuurcampings in de Dordogne

Ook buiten de mooie dorpen en steden van de Dordogne zijn er leuke plekken om naartoe te gaan.

Grotten van Lascaux

De Dordogne kent vele grotten. Sommige hiervan zijn bijzonder om hun opvallende druipsteenformaties, maar de bijzonderste grotten zijn toch wel die van Lascaux. Hier zijn prehistorische wandschilderingen van meer dan 17.000 jaar oud te bewonderen. Op deze schilderingen zijn vooral dieren te zien, waaronder stieren, paarden en bizons.

De originele grotten zijn niet toegankelijk voor toeristen, dit om de originele schilderingen te beschermen tegen slijtage door onder andere schimmels. Er is vlakbij de grotten van Lascaux een exacte replica van de grot gebouwd, deze is wel toegankelijk voor bezoekers.

Les Jardins Château de Marqueyssac

Les Jardins Château de Marqueyssac, oftewel de tuinen van Marqueyssac, zijn een opvallend aanzicht. Ze staan vol met zorgvuldig gesnoeide buksboompjes, in de wildste ronde en krullende formaties geplaatst. Tussen de boompjes van deze uitgestrekte tuinen zijn overal paadjes te vinden, wat dit een mooie plek maakt om een stuk te wandelen met prachtig uitzicht.