Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Lot

Wijngaarden en rivieren omarmd door kliffen, mooie kastelen, gastronomische restaurants en karaktervolle dorpen, dat is de Lot. De Lot is bovendien net zo mooi als de Dordogne. De Lot is alleen minder toeristisch dan de Dordogne. Daardoor vind je hier nog authentieke en onaangetaste Franse dorpen. Kortom, de Lot heeft veel te bieden!

 • Rocamadour in de Lot
  Rocamadour in de Lot
 • Zondagmarkt van Figeac, Cantal
  Zondagmarkt van Figeac, Cantal
 • Prachtige dorpjes
  Prachtige dorpjes in de Lot
 • Lot, mooi wandelen
 • De vallei van de Lot
  De vallei van de Lot in Midi-Pyreneeën
 • Kanovaren op de rivier de Lot
  Kanovaren in de Lot
 • Gezellige markten in de Lot
  Gezellige markten in de Lot
 • Gouffre de Paridac in de Lot
  Gouffre de Paridac in de Lot
 • Lot, Autoire
 • Lot, paardrijden in lacappelle-Cabanac
 • Lot, Grottes de Cougnac
 • Lot, Cahors-wijn
 • Lot, avondmarkten - erg leuk!
 • Lot, Lauzerte
 • Rocamadour in de Lot
 • Zondagmarkt van Figeac, Cantal
 • Prachtige dorpjes in de Lot
 • De vallei van de Lot in Midi-Pyreneeën
 • Kanovaren in de Lot
 • Gezellige markten in de Lot
 • Gouffre de Paridac in de Lot

Lot

De Lot ligt in het zuidwesten van Frankrijk en is genoemd naar de rivier die door het departement stroomt. Kenmerkend voor dit gebied zijn de causses (plateaus) afgewisseld met diepe valleien en natuurlijk de Cahors wijngaarden. De Vin de Cahors is inmiddels wereldberoemd, het barst hier dan ook van de Domaines en wijnchateaux. De omgeving is bovendien heuvelachtig met kastelen, grotten en gezellige markten. Bovendien vind je hier onbedorven en authentieke Franse dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Dit komt onder andere doordat er hier weinig toerisme is.

De Franse keuken

Je kunt in de Lot heerlijk eten. Er zijn namelijk veel bistro’s en enkele culinaire ‘sterren’ restaurants. Naast de wijnen zijn ook truffels, eekhoorntjesbrood, gedroogde pruimen en walnoten belangrijke exportproducten uit deze streek. Eend is de regionale specialiteit met de befaamde Confît de Canard en Magrèt de Canard. Maar ook een Salade de Gésiers staat bijna overal op de menukaart. Probeer bijvoorbeeld ook eens typische specialiteiten zoals de ronde Cabécou-geitekaasjes, meloenen, saffraan van de Quercy en de Tourtières (regionale appeltaartspecialiteit).

AOC Vin de Cahors

De Lot is bijzonder trots op haar ‘vin noir’, een volle rode wijn met veel structuur. Deze wijn wordt geproduceerd op de zachte hellingen van de Lot vallei, ten westen van Cahors. De AOC Cahors bestaat voor minimaal 70% uit de Malbec-druif. Eventueel wordt de AOC Cahors aangevuld met Merlot. Deze zware wijn is rijk aan tannine. Daarnaast wordt deze wijn al dan niet op houten vaten gerijpt. is uitstekend houdbaar (tot 10 à 12 jaar).

Trek er eens lekker op uit en ga wijnproeven op een Domaine of Château bij één van de 500 wijnboeren van het AOC-gebied. Zij zullen je hartelijk ontvangen.

Leuke uitjes

Saint Cirq-Lapopie

Ligt erg mooi op een hoge rots aan de Lot en staat vermeld op de beroemde lijst van ‘Les Plus Beaux Villages’ en in 2012 door het televisiepubliek gekozen tot het favoriete dorp van de Fransen. Het dorp heeft gezellige straatjes met talloze galeries en leuke winkeltjes.

Rocamadour

Dankzij een unieke combinatie van geschiedenis, gezelligheid en kunst werd Rocamadour één van de populairste pelgrimsbestemmingen in Frankrijk. Maar ook het prachtige landschap was een belangrijke reden.

Gouffre de Padirac

Is één van de bekendste en spectaculairste grotten van Frankrijk. De ingang bestaat uit een enorm gat in de grond met een doorsnede van meer dan veertig meter en in de grot stroomt een rivier, waar je met gondels overheen vaart. Het water is ongelooflijk helder

Als je in de buurt bent, dan is de Gouffre de Padirac een echte aanrader zeker met kinderen. De grot is erg mooi en de afdaling en het tochtje over de rivier zal je lang zal bijblijven. Het kan er wel druk zijn dus koop je kaarten alvast online.

Betoverend Cahors

Een bezoek aan deze historische plaats en een wandeling langs de geheime tuinen is een hoogtepunt van je vakantie in de Lot. De wandeling kun je doen via een speciale tuinenroute.

De Grotte du Pech-Merle

In de grot hebben 20.000 tot 40.000 jaar geleden mensen hun sporen nagelaten door middel van geschilderde en ingekraste afbeeldingen. Hier vind je onder andere tekeningen van bizons, paarden en mammoeten. De tekeningen zijn destijds gemaakt met houtskool, ijzeroxide en bruinsteen. De meeste muurschilderingen vind je echter aan het begin van de grot. Via een trap kom je bij de 3 kilometer lange grotten.  Daarnaast krijg je in het Musée Amédée-Lemozi een goede indruk van het leven van de prehistorische mens. Er mogen per dag echter maar 700 bezoekers de grot betreden. Daarom is het verstandig om, in het hoogseizoen, 3 tot 4 dagen van tevoren te reserveren.

Musea

In de Lot kun je je hart ophalen wat betreft musea. Je hebt namelijk keuze uit verschillende museums in de regio. Je kan onder andere terecht in het Museum van de Schriften in Figeac, het Museum Henri Martin in Cahors (schone kunsten), het Ateliermuseum Zadkine in Les Arques (beelden) en het ateliermuseum Jean Lurçat in St-Laurent-les-Tours (hedendaagse wandtapijten). Maar je kan ook naar het Centrum voor hedendaagse kunst Georges Pompidou in Cajarc.

Campings

Greencamp verhuurt op 3 campings in de Lot sfeervol ingerichte safaritenten. Kleine familiecampings met persoonlijke aandacht, ruimte en prima faciliteiten. Safaritent M, safaritent L en safaritent XL met privé sanitair vind je op de volgende campings:

Andere regio's

Naast de Lot kun je ook safaritenten huren in andere Franse regio’s. Zo kun je onder andere terecht in: