Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping in Languedoc – Roussillon

Glamping in Languedoc – Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon is een regio die bestaat uit vijf verschillende departementen. Namelijk de Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. In de Aude vind je langs de Middellandse zee een 50 kilometer lange kust. Bovendien vind je in de Aude de hoofdstad Carcasson. Montpellier is de hoofdstad van deze regio Languedoc-Roussillon. Tevens is Montpellier de hoofdstad van Hérault. Doordat deze stad een levendige stad is, is er altijd wel wat te beleven. Leuk voor een dagje uit!

 

Glamping in Languedoc – Roussillon

De Languedoc-Roussillon is een zeer populaire vakantiebestemming. Je vindt er strand, bergen, uitgestrekte wijngaarden, veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen en een heel rijke historie!

Greencamp verhuurt safaritenten op kleine campings. De tenten zijn voorzien van alle gemakken. Je hebt de beschikking over onder andere een  verrijdbare (buiten) keuken, boxspringbedden, bedlinnen, een loungeset en meer…

Departementen van Languedoc

De regio Languedoc-Roussillon bestaat uit vijf departementen:

Aude

De hoofdstad van dit departement is Carcasonne. Deze vestingstad is prachtig gerestaureerd. De streek is bovendien zeer boeiend met de 50 kilometer lange kust langs de Middellandse zee. Daarnaast staat de Aude ook bekend als het land van de Katharen en vind je er de uitlopers van de Pyreneeën.

Gard

De Gard omvat de Cevennen met zijn gorges en rivieren zoals de Tarn en de Jonte. Maar je vind hier ook prachtige steden zoals Nîmes en Avignon. Nîmes is bovendien de hoofdstad van de Gard. In het zuiden grenst de petit Camargue aan de Middellandse Zee. Bekend zijn het ommuurde middeleeuwse stadje Aigues Mortes, de Pont du Gard en de Romeinse binnenstad van Nîmes.

Hérault

Montpellier is naast de hoofdstad van Hérault ook de hoofdstad van Languedoc-Roussillon. Hérault heeft een kustlijn van circa 80 km. Aan deze kustlijn vind je prachtige stranden. Het gebied erachter is vlak en daardoor geschikt om te fietsen. Leuke plaatsen zijn Sète, Agde en Aige Morte. Het is de streek van vis, oesters, mosselen en natuurlijk bouillabaisse. In de Hérault ligt ook Parc Naturel Régional du Haut Languedoc. Hier kun je vele outdoorsporten beoefenen.

Lozère

Dit is het noordelijkste departement van Languedoc-Roussillon. Met maar 70.000 inwoners is dit gelijk ook het dunst bevolkte departement van Frankrijk. Unesco heeft een deel van het departement als wereldnatuurreservaat uitgeroepen. Dat is terecht want de vlaktes van de Grands Causse zijn uitzonderlijk met de prachtige Gorges du Tarn en de Gorges  la Jonte.

Pyrénées – Orientales

Dit departement is voren velen favoriet. Dit komt namelijk door het heerlijke klimaat en de prachtige natuur. Bovendien ligt Pyrénées-Orientales aan de voet van de Pyreneeën. Naast de hoofdstad Perpignan vind je hier leuke steden langs de kust. Zoals Collioure, Saint-Cyprien en Port-Vendres. De prachtige zandstranden hebben hier grote aantrekkingskracht.

 

Leuke uitjes

In Languedoc-Roussillon zijn nog overal prachtige bewaard gebleven overblijfselen uit de Romeinse tijd te bewonderen. Zo heb je bijvoorbeeld het amfitheater in de oude binnenstad van Nîmes en de geheel gerestaureerde ommuurde Cité van Carcassonne. De onmuurde Cité vind je aan de voet van de Pyreneeën.Maar ook de Pont du Gard is erg indrukwekkend.

Vergaap je bijvoorbeeld aan de oude kastelen en dorpen die de Katharen hebben gebouwd op bijna onbereikbare rotspunten. De Katharen vormden in de 13e eeuw een eigen beweging die zich binnen de Katholieke kerk afzette tegen de corruptie. Deze afzetting leidde tot zeer wrede vervolgingen en gevechten. De Katharen verscholen zich in burchten die nauwelijks toegankelijk waren.

Bijzonder in Languedoc

Voor een mooie ervaring kun je een bezoekje brengen aan Cirque de Navacelles. Dit is een spectaculair keteldal in de Cevennen dat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit natuurfenomeen trekt jaarlijks ruim 250.000 bezoekers!

Canal du Midi

Een leuke manier om een mooi deel van de Languedoc-Roussillon te ontdekken is een fiets- of wandeltocht. Fiets of wandel langs een van de kanalen door middel van de verschillende jaagpaden. Al deze paden lopen langs de oude waterwegen. Aan het Canal du Midi werkten 12.000 mensen en werd uiteindelijk in 1681 opengesteld. Daarnaast staat Canal du Midi op de werelderfgoedijst van Unesco.

Strandleven

Het unieke weer (veel zon en wind) maakt de Languedoc-Roussillon niet alleen een ideale bestemming voor een strandvakantie maar ook een voor zeilen en surfen. Gruissan, Port-Leucate, Port-Barcarès en Saint-Cyprien zijn belangrijke zeil- en windsurfcentra. De zandstranden hebben een gezamenlijke lengte van ruim 200 km. Er zijn vele kleine baaien, oude vissersdorpen en havenplaatjes. Port-Camargue is nu de grootste jachthaven van Europa, la Grande-Motte met zijn piramideachtige en andere moderne architectonische hoogstandjes, Cap d’Agde in de stijl van een (uit zijn voegen gegroeide) vissersplaats.

De stad Sète en het kleinere havenplaatsje Grau-du-Roi zijn de belangrijkste vissershavens in de regio. Bijzonder is ook het departement Gard met zijn talloze Romeinse herinneringen zoals de prachtige Pont du Gard en de steden zoals Nimes en Avignon. Een bijzonder fraai gebied is zonder twijfel de Camargue waar je wilde paarden en flamingo’s kunt spotten.

Fietsen en wandelen

Met meer dan 6300 kilometer nagenoeg autovrije wegen in het ‘boeren’achterland is het heerlijk kamperen in de Languedoc-Roussillon. Ontdek al fietsend of wandelend de dromerige wijndorpen en rustige plekken. Daarnaast is de regio bijzonder leuk voor liefhebbers van bergtochten, mountainbiken en paardrijden.

Natuur in Languedoc

Qua natuurschoon kom je in de Languedoc – Roussillon volop aan je trekken. Zo zijn er diverse natuurparken. Zo vind je hier Parc naturel régional du Haut-Languedoc, Parc naturel régional des Grands Causes, Parc naturel régional des Cévennes en Parc naturel régional de la Narbonnaise en Méditerrannée.