Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Kroatie

Mediterraan klimaat

Voor een zonnige vakantie

Cultuur

Rijke historie

Kindvriendelijk

Gastvrij

Direct aan zee

Echt het eiland gevoel

Lokale specialiteiten

Verse visgerechten

Kroatië is sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië een steeds populairder vakantieland. En terecht! De prachtige natuur, de mooie blauwe zee en een heerlijk klimaat zijn de perfecte ingrediënten voor een mooie vakantie voor het gehele gezin! Greencamp biedt luxe uitgeruste safaritenten op verschillende campings in Kroatië, deze zijn bij uitstek geschikt voor glamping vakanties in Kroatië. Lees meer over de Greencamp safaritent.

Voor de kust van Kroatië liggen meer dan 1.000 eilanden. Greencamp is in het voorjaar van 2019 gestart met de verhuur van volledig ingerichte tenten op het eiland Hvar.

Glamping Kroatie

Het eiland Hvar (Dalmatië, Kroatië)

Op Hvar vind je kunstschatten, een mild klimaat, goede stranden en geurende lavendelvelden. Kortom, een pareltje in de Adriatische zee. Het eiland is bijna 70 km lang en 10 kilometer breed en het is er vrij bergachtig.

In juni en juli bieden de lavendelvelden een onvergetelijke aanblik. Zover het oog reikt, strekken de lavendelvelden zich uit en geven een overheerlijke geur af. Deze heerlijke lavendellucht wordt vermengd met de lucht van rozemarijn en salie. Door het bijzondere klimaat groeit en bloeit alles zo goed op dit mooie eiland. Hvar heeft de meeste zonnen-uren van Kroatië!

Glamping in Kroatie

Dit prachtige eiland biedt genoeg te zien en te doen, van prachtige natuur tot de schitterende blauwe zee. Glamping in Kroatie betekent luxe kamperen op de mooiste campings, in een kleinschalige setting. Kortom, pure ontspanning voor het hele gezin.

Mlaska (Kroatie)

Kamperen in een luxe safaritent

Greencamp biedt je een volledig uitgeruste safaritent, voor de ultieme glamping ervaring. Zo slaap je op boxspring bedden, verrijd je de keuken naar buiten als je zin hebt, en hang je tot in de late uurtjes op je loungebank.

Eten en drinken

Door het milde klimaat wordt er al eeuwenlang gehandeld in olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden. Ook wordt er een uitstekende wijn geproduceerd zoals de droge rode wijn Plavac of de witte Bogdanusa. De overvloed aan kruiden beïnvloedt sterk de Kroatische keuken. Probeer bijvoorbeeld eens de lamsschotel met rozemarijn.

Over de regio

De stad Hvar is de grootste plaats op het gelijknamige eiland. Het is een populaire toeristische stad aan de Dalmatische kust, mede dankzij de schatten binnen zijn muren. Hier heb je een mooi uitzicht over zee. Ook is er een wandelpromenade met palmen en de stadsmuren zijn zeven eeuwen oud. Deze muren beschermden de stad tegen de vele aanvallers uit zee. In het centrum komen we uit op de schitterende Piazza. Misschien wel het mooiste plein van heel Dalmatië. Daarnaast is er nog meer de bekijken. Bijvoorbeeld de heilige Stephan kathedraal of de paleizen van Groda en de trapsgewijs oplopende huizen van Burag. Ze omringen allemaal het plein.

Hvar biedt een lange traditie van kunst en cultuur. In deze stad staat een van de oudste theaters van Europa. De belangrijkste gebouwen van de stad staan aan drie kanten van het hoofdplein: de vierde opent naar zee. Hvar is werkelijk een groot schitterend eeuwenoud monument! Oftewel, met recht de parel van Dalmatië.