Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Kleine campings in Ligurië

De regio Ligurië staat ook wel bekend als de Bloemenriviera. Deze kleurrijke regio is erg veelzijdig en heeft voor iedereen wel iets te bieden. Of je nu graag de mooie natuurgebieden ontdekt, kleine dorpjes bezoekt of lekker sportief bezig bent, in Ligurië is alles mogelijk. En om alles te ontdekken in deze prachtige regio, kan een verblijf op een van de kleine campings in Ligurië niet ontbreken.

Sfeervol Ligurie
Dolceacqua, Ligurië
natuurcampings in ligurië
Italiaanse-bloemenriviera
Italiaanse-bloemenriviera
Apricale, Bloemenriviera
natuurcampings in ligurië
Bordighera, bloemenriviera
Bordighera, Bloemenriviera Italië
Menton op 60 min. va Il Sogno Liguria
Menton Noord Italië
Diego van de Kamp, Il Sogno Liguria
Il Sogno, Glamping meets nature
Glamping, luxe camperen in de natuur op kleinschalige camping. Il Sogno, bloemenriviera Italië
Il Sogno Liguria
glamping met eigen sanitair, luxe camping midden in de natuur. Il Sogno, bloemenriviera Italië
natuurcampings in ligurië
Italiaanse-bloemenriviera
natuurcampings in ligurië
Bordighera, Bloemenriviera Italië
Menton Noord Italië
Glamping, luxe camperen in de natuur op kleinschalige camping. Il Sogno, bloemenriviera Italië
glamping met eigen sanitair, luxe camping midden in de natuur. Il Sogno, bloemenriviera Italië

Kleine campings in Ligurië

Kleine campings in Ligurië

Ben je op zoek naar rust en ruimte? Dan zijn onze kleine campings in Ligurië zeker aan te raden. Hier staat rust en ruimte in de natuur namelijk centraal. In de omgeving van de campings is ook genoeg te doen voor natuurliefhebbers, cultuurliefhebbers en sportievelingen. Maak ook kennis met onze kleine campings in Ligurië en laat je inspireren voor de volgende vakantie.

Agricampeggio Il Sogno Liguria

Agricampeggio Il Sogno Liguria is een kleine camping in Ligurië gelegen op een unieke plek midden in het berglandschap Valle Nervia. Hierdoor zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de prachtige omgeving. Daarnaast kun je in de nabije omgeving van de camping verschillende steden en dorpen bezoeken, wandelen of fietsen langs de kust of een bezoek brengen aan Nice in buurland Frankrijk.

Maar ook op de camping zelf is het prima vertoeven. Je verblijft hier in een luxe ingerichte lodgetent met eigen sanitair gebouw. Vanuit de tent loop je zo het bos in of loop je naar het zwemmeertje voor een verfrissende duik. Deze natuurrijke omgeving maakt de camping ook erg geschikt voor kinderen, want zij kunnen heerlijk spelen in het bos of in het zwemmeertje. ‘s Avonds bereid je in je eigen tent de heerlijkste gerechten met de verse groente uit de moestuin van de camping, of geniet van een Italiaanse maaltijd in het pop-up restaurant.

Ontdek de regio Ligurië

De regio Ligurië is vooral bekend om de kleurrijke steden aan de kust, de prachtige natuurgebieden, de berggebieden en de stranden. Dat maakt de regio dan ook erg veelzijdig en er is voor iedereen wel iets leuks om te doen.

Natuur in Ligurië

Natuurliefhebbers hoeven zich niet te vervelen in Ligurië. Deze regio heeft namelijk genoeg mooie natuurgebieden om te ontdekken.

Nationaal park Cinque Terre

Ben je zowel een natuur als een cultuurliefhebber? Dan kan een bezoek aan Nationaal park Cinque Terre niet ontbreken. Cinque Terre bestaat uit de vijf schilderachtige dorpen Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monteresso al Mare. Alle dorpen zijn met elkaar verbonden door verschillende wandelpaden die je door de prachtige natuur leiden en de kust van Ligurië laten ontdekken.

De Nervia vallei

De Nervia vallei is perfect om te ontdekken tijdens een verblijf bij Agricampeggio Il Sogno Liguria. Deze vallei staat bekend als een van de mooiste valleien van het achterland van Italië. De vallei heeft eindeloos veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Ook staat de vallei bekend om het veranderende karakter, van palmbomen aan de kust tot aan rotspartijen midden in de vallei.

Cultuur in Ligurië

Ook op cultureel gebied heeft Ligurië genoeg te bieden. Ontdek de Italiaanse dorpen en steden aan de kust en maak kennis met de cultuur in Ligurië.

Genua

Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië. Deze stad is een belangrijke havenstad van Italië en staat bekend om de rijke historie. Dat zie je vooral terug aan de vele marmeren paleizen die te vinden zijn in de stad en die ook zeker een bezoek waard zijn. Daarnaast staat Genua bekend om de vele smalle straatjes. Een wandeling door deze straatjes is ook zeker aan te raden, want op elke hoek van de straat ontdek je weer iets nieuws.

Prinsdom Seborga

Wil je echt iets unieks bezoeken tijdens de vakantie? Breng dan een bezoek aan prinsdom Seborga. Dit kleine vorstendom vind je in het achterland van Bordighera en is het kleinste en minst bekende vorstendom ter wereld. Seborga heeft een eigen vlag, postzegels, een munt en een volkslied. Dat maakt dit dan ook een bijzondere plek om te bezoeken.

Meer weten over de regio Ligurië? Bekijk dan de bestemmingspagina van Ligurië.

De regio Ligurië op de kaart