Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Kleine campings in Drôme Provençale

Kleine campings in Drôme Provençale

Wie van een actieve vakantie houdt, zal zich geen moment vervelen in de Drôme Provençale. Deze regio is gelegen in het zuiden van Frankrijk waar de Alpen en de Provence samen komen. Zeker voor fietsliefhebbers is dit een prachtige regio, want de beroemde Mont Ventoux is hier ook te vinden. Iets minder sportief of wil je gewoon even lekker ontspannen tijdens de vakantie? Bezoek een van de vele historische stadjes, zoals Avignon en Vaison La Romaine. En als je in juni of juli in deze regio verblijft, dan is een tocht langs de vele lavendelvelden ook zeker aan te raden. Kortom, er is genoeg te zien en te doen. Ook enthousiast geworden over deze regio? Bekijk dan onze kleine campings in Drôme Provençale.

Glamping Mont Ventoux, Drome Provençaal
Glamping Mont Ventoux
Waterpret op Moulin de Cost
Dammetjes bouwen, riviertje kleine camping Le Moulin de Cost
Zwembad Le Moulin de Cost
Zwembad, glamping op de kleine camping Moulin de Cost
Sfeervol terras Moulin de Cost
Sfeervol terras op de kleinschalige camping le Moulin de Cost
Grignan, Drôme Provençale
Lavendel Grignan, Drôme Provençale
Glamping Drome Provencaal
Glamping Drôme Provençaal
Actieve vakantie in de Drôme Provençale
Actieve vakantie in de Drôme Provençale
Via ferrata, Drôme Provençale
Via ferrata, Drôme Provençale
Markt in Nyons, Drome provencaal
Provencaalse markt in Nyons
Wijngaarden, Drôme-provençale
Wijn Drôme Provençale
Glamping Mont Ventoux
Dammetjes bouwen, riviertje kleine camping Le Moulin de Cost
Zwembad, glamping op de kleine camping Moulin de Cost
Sfeervol terras op de kleinschalige camping le Moulin de Cost
Lavendel Grignan, Drôme Provençale
Glamping Drôme Provençaal
Actieve vakantie in de Drôme Provençale
Via ferrata, Drôme Provençale
Provencaalse markt in Nyons
Wijn Drôme Provençale

Kleine campings in Drôme Provençale

Kleine campings in Drôme Provençale

Even ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijkse leven doe je het beste tijdens een verblijf bij Le Moulin de Cost. Deze kleine camping in Drôme Provençale ligt midden in het natuurpark van de Baronnies Provençales waardoor je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen hebt. Deze unieke ligging met vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen maakt de camping dan ook erg geschikt voor sportievelingen en natuurliefhebbers. En na een prachtige wandeling kun je heerlijk afkoelen in het zwembad of bij de rivier en even bijkomen in je eigen Greenlodge safaritent met privé sanitair. Maak ook kennis met het echte Franse leven en kom heerlijk tot rust bij Le Moulin de Cost.

Ontdek de regio

Kleine campings in Drôme Provençale zijn de perfecte plek van waaruit je de regio Drôme Provençale kunt ontdekken. En er valt genoeg te zien: Drôme Provençale is een erg diverse regio. Je vindt hier uitgestrekte lavendelvelden en wijngaarden, maar ook bergen met grillige rotsformaties. Dit maakt de regio dan ook erg geschikt voor sportievelingen en natuurliefhebbers. Maar ook op cultureel gebied zijn er genoeg historische dorpen en steden om te bezoeken.

Natuur in Drôme Provençale

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie in de natuur, dan is de Drôme Provençale de bestemming die je zoekt. Deze regio heeft oneindig veel mogelijkheden om te wandelen of fietsen in de verschillende natuurgebieden en landschappen.

Natuurpark Baronnies Provençales

Natuurpark Baronnies Provençales staat bekend om de vele lavendelvelden en de legendarische berg Mont Ventoux. Deze diversiteit maakt het een uitstekend gebied om te wandelen en te fietsen. Zowel voor de beginnende als de gevorderde wandelaars en fietsers zijn er verschillende routes. Wandel langs de prachtige lavendelvelden of kies voor een route door de bergen. En ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Trotseer dan de rotsformaties en kies voor een van de vele klimroutes voor de beginnende of voor gevorderde klimmers.

Canyon des Gueulards

Echte wandelliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Canyon des Gueulards. In ongeveer drie uur loop je vanaf het beginpunt van de kloof naar het eindpunt. Bij het smalste punt kun je beide kanten van de kloof met je handen aanraken. Als je bij het eindpunt bent aangekomen, dan kun je via een bospad weer teruglopen naar het beginpunt. En na deze wandeling kun je nog even doorrijden naar de waterval Chute de la Druise om even af te koelen.

Cultuur in Drôme Provençale

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Drôme Provençale, want er is genoeg te zien en te doen in de buurt van de kleine camping Le Moulin de Cost.

Avignon

De oude stad Avignon wordt ook wel het Rome van Frankrijk genoemd. De rijke historie is goed terug te zien in de indrukwekkende gebouwen die je kunt vinden in de stad. Het Palais des Papes neemt je mee terug in de tijd toen de pausen hier woonden. Maar ook de prachtige kathedraal van Avignon is een bezoek waard. En om even tot rust te komen kun je heerlijk eten in een van de vele cafés en restaurants in Rue des Teinturiers.

Vaison la Romaine

Stap even terug in de tijd van de Romein als je een bezoek brengt aan Vaison la Romaine. In deze stad vind je talloze Romeinse opgravingen, zoals de Romeinse wijken Puymin en La Vilasse. Naast de Romeinse opgravingen, vind je in het oude gedeelte van de stad ook nog een prachtige kathedraal en een oud Romaans klooster.

Buis les Baronnies

Ook in het dorpje Buis les Baronnies bij de camping is er genoeg te zien en te doen. Elke week vind je hier een Provençaalse markt waar je de lekkerste streekproducten bij de lokale bevolking kunt kopen. Maar het oude klooster van de Dominicanen en de oude Romaanse brug in het dorp zijn ook zeker het bezoeken waard.

Meer weten over de regio Drôme Provençale? Bekijk dan de bestemmingspagina over de Drôme Provençale.

 

Ontdek Drôme Provençale op de kaart