Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping in de Jura

Glamping in de Jura

Outdoorsport

Watervallen

Meren en rivieren

Cultuur

Voor het hele gezin

Binnen 1 dag te bereiken

De Jura vind je tussen de Bourgogne en Zwitserland op circa 750 kilometer van Utrecht en maakt deel uit van de Franche-Comté. In het westen is de Jura heuvelachtig maar hoe meer je richting de Zwitserse grens komt vind je bergtoppen van 700 tot ruim 1500 meter in de Haute Jura.

De groene Jura is een fantastische bestemming. Mooie bergtoppen, kloven, meren, watervallen en rivieren. De streek van La Petite Montagne, bij camping La Faz  is wat dat betreft een absolute aanrader!

Kortom de Jura is een geweldige vakantiebestemming en binnen 1 dag aan te rijden!

La Faz in de Jura, land van de meren,
Land van de meren, waterplezier, nabij camping La Faz, Jura
La Faz, gezinsvakantie in de Jura
Onderweg in de Jura
La faz, natuur in de Jura
Watervallen, La Faz, Jura
La Faz, in de natuur
Zwembad camping La Faz
Uitzicht Classic Safaritent
Outdoor bij Lac Vouglans, Jura
Outdoor bij Lac Vouglans, Jura
Jura sportief
Jura sportieve vakanties. Wandelen, fietsen, kanovaren, MTB. Omgeving camping La Faz
Bootjevaren op Doubs, Jura
Bootjevaren op Doubs, Jura
La Faz, Col de la Faucille, Jura
Col de la Faucille, Jura
La Faz, wandelen in de Jura
Wandelen in de Jura
Vtt in de Jura
Vtt in de Jura
Kaas en wijn uit de Jura
Kaas en wijn uit de Jura
Toch echt de Jura
Toch echt de Jura
Veel voorkomend tafereel in de Jura
Veel voorkomend tafereel in de Jura
Arbois, Jura
Baume-les-Messieurs, Jura
La faz, fietsen in de Jura
canyoning in de Jura
Een van de vele meertjes in de Jura
Bellegarde-sur-valserine, Jura
La Faz, Lac de L'Abbaye, Jura
Meer van Chaillonx, Jura
Uitzicht Pic de L'Aigle op de Vallee de 4 Lacs, Jura
De steilste tokkelbaan van Frankrijk bij Mijoux in de Jura
Jura, watersporten op het meer van Vouglans
La Faz, watersportcentrum Bellecin op 6 km
Jura, Via Ferrata bij La Roche aud Dade (50 min.)
Top van de Barilette, Jura
Speleologie-du-jura-
Salins les bains, Jura
Prachtige natuur in de jura
Poligny, Jura
Jura, Monkey Forest in Doucier, zeker doen
Middeleeuws feest in Nozeroy, Jura
Meer van lamoura, Jura
Le Grand Saut 60m hoog, Jura
Kanovaren op de loue rivier, Jura
Jura, watervallen-Herrisson
Jura, watervallen
Jura, Lac Genin perfect voor een middagje zwemmen in d natuur
Jura, bron van de saine rivier
Grotte des Planches, Jura
Echappee Jurassienne. Jura
Dole, hoofdstad van de Jura
De zoutwerken van Salins les Bains in de Jura
Comte kaas in Fort des Rousses, Jura
Combes waterval in de Jura
Canyoning in de Jura
Baume les Messieurs, Jura
Arbois, Jura
Land van de meren, waterplezier, nabij camping La Faz, Jura
Onderweg in de Jura
Watervallen, La Faz, Jura
Outdoor bij Lac Vouglans, Jura
Jura sportieve vakanties. Wandelen, fietsen, kanovaren, MTB. Omgeving camping La Faz
Bootjevaren op Doubs, Jura
Col de la Faucille, Jura
Wandelen in de Jura
Vtt in de Jura
Kaas en wijn uit de Jura
Toch echt de Jura
Veel voorkomend tafereel in de Jura

Glamping in de Jura

De rustieke familiecamping La Faz is een ruime en rustig gelegen familiecamping midden in de natuur van de Jura en op 6 km van het meer van Vouglans. La Faz is kindvriendelijk met veel speel- en leefruimte (in de natuur) en goede basisvoorzieningen zonder toeters en bellen. Luxe kamperen is op La Faz een feest. Zowel de uitrusting van de huurtenten op de camping, als de vele faciliteiten zorgen voor een ontspannen vakantie! Naast 3 “gewone” safaritenten verhuren wij ook Safari- en Lodgetenten met eigen sanitair. 

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie in de natuur dan ben je hier op je plek.

Watervallen

Een natuurlijke topattractie in de Jura zijn de watervallen van Hérisson. De rivier Hérisson telt maar liefst 31 stroomversnellingen en 7 watervallen, waarvan de watervallen Le Grand Saut (60 meter) en l’Eventail (65 meter) de hoogste zijn. Het dal van de Hérisson is een beschermd natuurgebied. Je kunt de meeste watervallen alleen te voet bereiken. Een schitterende wandeling van 7,4 kilometer heen en terug langs de stroom is een absolute aanrader! Je doet zo’n drie uur over deze wandeling. In Doucier, aan de voet van de waterval l’Eventail, bevindt zich een bezoekerscentrum vanwaar je de wandeling kunt beginnen.

Net buiten het plaatsje Loulle ligt Les Donosaurus de Louelle, een kastplateau dat bezaaid is met pootafdrukken van verschillende dinosaurussen. Er zijn sporen van zowel planten- als vleeseters. Ieder spoor heeft zijn eigen kleur. Er loopt een pad over de afdrukken heen, waardoor je ze van dichtbij kunt bekijken. Ook staan er informatieborden waarop je alles kunt leren over de verschillende dino’s.
Een bezoekje kost niet veel tijd, want het is niet zo groot, maar wel heel bijzonder.

De Jura is eveneens een gebied met talrijke grotten. Vele grotten kunnen bezocht worden door het publiek. De grot van Moidons is gelegen nabij Molain. Deze grot werd pas in 1989 opengesteld en de voorzieningen zijn dus modern. Het parcours doorheen stalactieten, stalagmieten en draperieën wordt afgesloten door een mooi klank- en lichtspel.

In de grot van Planches nabij Les Planches-près-Arbois heeft men sporen van bewoning uit de bronstijd aangetroffen. Door de grot van Baume-les-Messieurs nabij het gelijknamige pittoreske plaatsje, stroomt de onderaardse rivier de Dard. Na het verlaten van de grot vormt de Dard de waterval van Baume-les-Messieurs. Vergeet in Baume-les-Messieurs ook niet om het beroemde keteldal (reculée de Baume-les-Messieurs) te bewonderen, een diepe uitschuring in het kalkplateau.

Het dorpje Salins-les-Bains staat in het teken van zout. Al 1200 jaar wordt er hier zout gewonnen en verkocht. Je kunt hier dan ook veel zoutmijnen vinden en bekijken. De historische grote zoutmijn staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst en is absoluut een bezoekje waard.Ook staat Salins-les-Bains bekend om de thermale baden die je in de stad vind. Geniet hier van het natuurlijke warme water en kom helemaal tot rust!

Les Rousses ligt op 100 m hoogte en hier wordt de beroemde Comte kaas gemaakt. Een kaas gemaakt van de melk van koeien die hier een luilekkerlandleven hebben op de grasgroene weiden. Het geheim van de comté zit in het rijpingsproces. Dat vindt onder andere plaats in Fort des Rousses. Een voormalige vesting die in eerdere levens dienst deed als militaire kazerne en colonie des vacances. En nu is het de kraamkamer voor de Juraflore-kazen. De constante (lage) temperatuur en de hoge vochtigheidsgraad zijn de ideale smaakmakers voor de 100.000 comtés die hier liggen te rijpen. Een proces dat minimaal 8 maanden en maximaal 36 maanden duurt. Hoe ouder de comté, hoe geraffineerder de smaak.

In Moirans-en-Montagne op nog geen 15 km van Clairvaux-les-Lacs – word je vrolijk. Musée du Jouet biedt maar liefst 1.900 m 2 speelgoed, onderverdeeld in 5 zalen. Dit is leuk voor de kinderen én voor volwassenen! En leuke extra’s: er is nog een semi-overdekt speelparadijs en ga binnen zeker kijken in de knutselzaal. Hier kunnen kinderen, met of zonder hun ouders, zelf speelgoed maken van hout, stof, blikjes.

Outdoor en adventure

De bergen in de Jura bieden alles voor een actieve vakantie. Bij de Haute-Combe kun je in elk seizoen genieten van de schitterende omgeving om te wandelen of te mountainbiken. In de winter is dit een voortreffelijk gebied om te langlaufen.

Maak een onvergetelijke wandeling langs een van de mooiste natuurwonderen van de Jura: de kloof van La Langouette. Al vanaf de start bij  de brug is deze adembenemend en als je verder loopt langs het wandelpad val je van de ene verbazing in de andere. Prachtige watervallen en stroomversnellingen stromen in sneltreinvaart door een diepe nauwe kloof. Je kunt de kloof bezoeken door een wandeling langs de kloof te maken.

Adrenaline-kick: ziplinen. Vanaf een huizenhoge viaduct dat de vallei bij Villards d’Heria overbrugt. Het parcours telt 72 hoogtemeters. AccroViaduc, is geopend alle dagen in juli en augustus, in voor- en naseizoen alleen het weekend.

In de Jura kom je als fietser volop aan je trekken. Er zijn bewegwijzerde fietspaden met een afstand van meer dan 2000 kilometer. Je moet er in deze heuvel- en bergachtige streek wel rekening mee houden dat het behoorlijk op en af kan gaan. Maar toch zijn er voor alle niveau’s mooie tochten te maken.

Er zijn verder circa 100 kilometer voie-vertes die vaak over oude spoorbanen of langs de meren lopen. Meestal zijn dit redelijk vlakke parcoursen maar altijd door de schitterende natuur. Voor mountainbikers zijn er ruim 2000 kilometer bewegwijzerde routes in de Jura.

Voor wandelaars liggen er circa 5300 kilometer wandelpaden. Er lopen vele honderden kilometers GR en PR routes door de Jura. De Grande Traversée du Jura is met 360 kilometer lengte een fraaie uitdaging. Maar ook bij de meeste dorpen en plaatsen zijn er prachtige rondwandelingen te maken van een paar kilometer tot enkele tientallen kilometers.

Wandelen in de Jura

Wil je het iets sportiever aanpakken? Je kunt hier ook aan Canyoning doen of Via Ferrata. Dit kan op meerdere plaatsen in de Jura, maar wellicht leuk om te gaan doen bij het Lac de Vouglans. Je geniet hier namelijk van het prachtige uitzicht over het meer. Canyoning en rots klimmen kun je doen in Saint Claude. Ook geschikt voor kinderen.

Bij het Lac de Vouglans kun je niet alleen zwemmen, maar ook allerlei (snelle) watersporten beoefenen zoals waterskiën, jetskiën, zeilen, kanoën en roeien.

Voor vissers is de Jura een geweldige bestemming! In het Lac de Vouglans kun je vissen op snoekbaars, snoek, karper, rivierbaars, meerforel, meerzalm, meerval en witvis. De meren van La Bresse zijn dé bestemming voor vissers. Zorg wel dat je een geldige visvergunnig haalt om zorgeloos van je visvakantie te kunnen genieten.

Jura, een gebied van duizend meren

De talrijke meren in de Jura zijn ontstaan door het afsmelten van gletsjers na de laatste ijstijd. Het water in de meren is bijzonder helder en warm. In de zomer bedraagt de watertemperatuur zo’n 20 tot 25 graden. Voeg daarbij de mooie strandjes, en je hebt alle ingrediënten voor een leuke gezinsvakantie! Zwemmen, surfen, vissen, kanoën, kajakken: het gebeurt allemaal op de meren. Een meer dat je sowieso gezien moet hebben, is het stuwmeer van Vouglans. Dit kunstmatige meer is ontstaan na de bouw van de gelijknamige stuwdam. Het langgerekte meer is een paradijs voor watersporters. Rond het meer werden meer dan 80 kilometer wandel- en mountainbikepaden aangelegd, zodat ook wandelaars en mountainbikers aan hun trekken komen.

Voorbeelden van prachtige natuurlijke meren zijn het meer van Saint-Pont, het meer van Genin, Lac de l’Abbaye en de meren van Clairvaux-les-Lacs.

In de Jura draait alles om water. Dat bewijzen de wilde rivieren die het landschap doorklieven. De Valserine stroomt door het zuiden van de Jura en is een van de mooiste bergrivieren in de streek. Een geologische bezienswaardigheid zijn de ‘Pertes de la Valserine’ nabij Bellegarde-sur-Valserine, waar het water van de Valserine zich in smalle uitgesleten kloven stort.

Een andere ‘wilde’ rivier is de Doubs, die ontspringt in de Franse Jura en gedeeltelijk de grens met Zwitserland vormt. Voorbij Morteau vormt de rivier het meer van Chaillexon, een prachtig meer waarop je rondvaarten kan maken. Verder stroomafwaarts stort de Doubs zich 25 meter naar beneden bij de waterval Saut de Doubs. Op de grens met Zwitserland stroomt de Doubs door een nauw dal, de Gorges du Doubs. Een schitterend gebied om te wandelen!

Bij Revermont vind je aantrekkelijke natuur met fraaie dalen, diepe valleien, grotten, bronnen en beken. Heel mooie dalen vind je onder meer bij: Baume-les-Messieurs, Blois-sur-Seille , Les Planches-près-Arbois en Ladoye-sur-Seille

Natuurliefhebbers komen in de Jura volop aan hun trekken. De uitgestrekte bossen en de afwisselende natuur zorgen ervoor dat je tijd te kort komt om alles goed in je op te nemen. Er leeft veel wild zoals reeën, wilde zwijnen, vossen en zelfs de Lynx komt hier voor. In de bergachtige streken van de Jura zul je niet verrast op moeten kijken als je oog in oog komt te staan met een berggeit.

Dorpen, steden & cultuur

De Jura biedt zoveel om te ontdekken dat je aan een week niet genoeg zult hebben. Maar wat je in elk geval zou moeten gaan bekijken dat lees je hierna.

Wijnliefhebbers moeten in elk geval naar het leuke plaatsje Arbois waar de bijzondere Vin Jaune en Vin de Paille vandaan komt. Als je de Route Touristique des Vins du Jura volgt ontdek je 80 kilometer lang het beste van de Jura op het gebied van wijn. Je komt door tal van leuke dorpen en natuurlijk kun je bij de domeinen lekker proeven.

Het plaatsje Arbois is de geboorteplaats van Louis Pasteur maar de “hoofdstad van de wijn” heeft meer te bieden! In Lons-le Saunier kun je kennismaken met La Vache qui r’it het kaasje met de rode lachende koe.

Het dorpje Château-Chalon ligt hoog op een rotspunt, met schilderachtige straatjes met wijnbouwershuizen. Château-Chalon is bekend om de productie van de beroemde gele Jurawijn (‘vin jaune’), die wordt gemaakt van het druivenras ‘savagnin’. In het Maison de la Haute Seille Froid Pignon, tegenover de kerk, kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en de plaatselijke wijnbouw. In de kelders kun je overigens proeven van de gele Jurawijn!

In het hart van het fraaie Parc Régional du Haut-Jura ligt het pittoreske stadje Saint-Claude. Bezoek zeker de kathedraal en het abdijmuseum van Saint-Claude. De stad is bekend om haar productie van pijpen en het slijpen van edelstenen. Saint-Claude wordt ook wel de wereldhoofdstad van de pijp genoemd! Je leert alles over de productie van pijpen en het bewerken van edelstenen in het Museum van de Pijp en de Diamant.

Bij Baume-les-Messieurs vind je een abdij, een fraaie vallei, watervallen en een grot. Het plaatsje Saint-les-Bains is beroemd om de zoutmijn en de thermen. De Grande Saline is een zoutmijn die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Salin-les-Bains staat in het teken van de zoutontginning. De historische zoutmijn werd opgenomen als Werelderfgoed van de Unesco. Bezoek in de stad ook het Zoutmuseum, waar je tijdens een afdaling in ondergrondse galerijen de pompsystemen ziet die dienden om het pekelwater naar boven te pompen. Salin-les-Bains is overigens ook bekend als een kuuroord, met een thermencomplex in het centrum van de stad.

Liefhebbers van kastelen moeten zeker eens kijken naar de ruïnes van het Châteaux de Chevreux bij Sud-Revermont.

Glamping in de Jura

Onze camping in de Jura

Greencamp verhuurt sfeervol ingerichte safaritenten op kleine campings. Op camping La Faz verhuurt Greencamp onderstaande type tenten:

Lodgetent 6-peroons.

De Lodgetent 6-pers. heeft een hele ruime living, 2 slaapvertrekken en een luxe badkamer in de tent. Voor de ouders zijn er 1-persoons boxspringbedden van 200 cm en voor de kinderen staan er 2 stapelbedden. Je hebt een ruim terras met loungebanken, een hangmat en verstelbare kampeerstoelen.

Greenlodge Deluxe

De Greenlodge Deluxe is een comfortabele 5-persoons Safaritent met een living, 2 slaapvertrekken met 5 bedden en een privé-badkamer direct naast de tent. Buiten heb je een ruim terras met loungebanken, een hangmat en verstelbare kampeerstoelen.

De Classic Safaritent

De classic safaritent is gemaakt van robuust canvas waardoor deze een stoere uitstraling heeft. Het canvas zorgt ook voor een aangenaam leefklimaat, een natuurlijke uitstraling en een echt kampeergevoel. De Classic Safaritent is een 5-persoons safaritent met een ruime living en 2 slaapkamers.

De Jura, 750 km van Utrecht