Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Dalmatië, Kroatie

Hoewel je steeds vaker hoort dat het Kroatische Istrië op de vakantieplanning staat, is Dalmatië wat ons betreft mooier en authentieker. Je vindt er prachtige turkooiskleurige meren, eeuwenoude gebouwen die op de werelderfgoed lijst van Unesco prijken, forten, heel veel eilanden (Hvar, Korcula, Brac) en hippe steden als Split en Dubrovnik.

Luxe kamperen op het eiland Hvar, Dalmatië

Greencamp heeft als bestemming het prachtige eiland Hvar gekozen. Hvar staat bekend als jetset eiland met vele hippe bars en beach-clubs. Wij verhuren onze Greenlodge-safaritenten op een kleine camping aan de rustige en pittoreske oostkant van het eiland.  Deze camping ligt op 20 minuten varen van het vaste land zodat je ook gemakkelijk steden Split,  Dubrobvik en de Makarska riviera kunt bezoeken.

Hvar is het meest zonnige eiland van Kroatië met vele leuke badplaatsen, haventjes en (verborgen) strandjes. Voor de kust van het eiland Hvar, bij het gelijknamige stadje, vind je de Pakleni Eilanden, een verzameling idyllische stranden met prachtige baaien. Een ideale Glamping bestemming!

Dalmatië, Kroatie

Hieronder wat tips voor een leuke gezinsvakantie in Dalmatië, Kroatië.

Markaska Rivièra

60 kilometer ten zuiden van Split vind je de Makarska Rivièra. Deze kuststrook bestaat uit een aantal kleine badplaatsen met witte kiezelstranden, waaronder Makarska, Baška, Omis en Brela. Naast de stranden is ook het Biokovo gebergte uniek! De steile kliffen liggen zó dicht bij de kust dat ze bijna op het strand lijken uit te komen.

Dubrovnik

De ommuurde binnenstad van Dubrovnik is een pareltje. Wandel beslist over de oude stadsmuren. Met een lengte van zo’n 1900 meter is dit een bijzondere ervaring met spectaculaire uitzichten over de rode daken, fortificaties, torens en de prachtige kustlijn!

Split

Het hoogtepunt van een bezoek aan Split is het Paleis van Diocletianus. Rond 300 na Christus is deze bijzondere Romeinse villa gebouwd en sinds 1979 is het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terug te vinden. Het paleis is het hart van de stad Split en een wandeling door de smalle straatjes langs winkels, restaurants en terrasjes is al een bijzondere ervaring. Erg mooi is het uitzicht vanaf de klokkentoren van de kathedraal!

Plitvice National Park

Dé highlight van Kroatië met 6 turkooizen meren die door meer dan 90 watervallen met elkaar verbonden zijn. In het park zijn vele hoogteverschillen en vind je ontzettend veel groen. Dit alles zorgt voor een magisch sfeertje. Het is dan ook niet gek dat het natuurpark al sinds 1979 is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Fort Klis

Het fort diende het als filmset voor de populaire serie Game of Thrones en biedt een weids uitzicht op de stad Split en de Adriatische Kust. In het museum vind je wapens en traditionele uniformen die zo’n 2000 jaar geleden gebruikt werden.

Het eiland Brač

Op een uurtje varen van Split ligt het prachtige eiland Brač! Door het bergachtige karakter van het eiland heb je vele prachtige uitzichtpunten (het mooiste vanaf Vidova Gora). Verder uitgestrekte pijnboombossen, wijngaarden, schattige dorpjes, het prachtige zandstrand Lovrecina en het beroemde strand Zlatni Rat vlakbij Bol!

Krka National Park

Centraal in Dalmatië ligt het Krka Nationaal Park. Ook Krka kenmerkt zich door het prachtige groen, diepe kloven en vele watervallen en stroomversnellingen.

De verdedigingsmuur van Ston & Mali Ston

Op het schiereiland Pelješac, zo’n 70 kilometer boven Dubrovnik vind je Ston en Mali Ston. Wat deze twee zo bijzonder maakt is de eeuwenoude, vijfenhalf kilometer lange verdedigingsmuur. Deze lange muur loopt van het ene naar het andere plaatsje en wordt vaak de “Chinese Muur van Europa” genoemd. In de 14e eeuw gebouwd om de kostbare zoutplannen te beschermen tegen de vijand. Naast dat de muur erg goed bewaard is gebleven, is het uitzicht over de zoutplannen en de dorpjes prachtig! Ik zou het absoluut niet missen tijdens je vakantie in Dalmatië!

Het eiland Korcula

Korčula is een eiland vol tradities, oude dorpjes, bossen, wijngaarden, olijfgaarden en prachtige stranden. Eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore en traditionele dans maken hier nog steeds deel uit van het dagelijkse leven. Korčula staat bekend om haar heerlijke witte wijnen gemaakt van pošip en grk druiven. De grootste plaats op het eiland heet ook Korčula, maar wordt vaak klein Dubrovnik genoemd, vanwege de typische oude gebouwen met oranje daken en prachtige stadsmuren. Eind juni zijn er de traditionele feestelijkheden om het “halve jaar” te vieren.

Campings