Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Gers (Gascogne)

Het dunbevolkte Département Gers is gelegen in de streek Midi-Pyrenees in Zuidwest Frankrijk tussen de Dordogne en de Pyreneeën en tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De Gers is ontstaan tijdens de Franse Revolutie in 1790 uit de opdeling van de provincie Gascogne. Industrie ontbreekt vrijwel volledig maar daarvoor in de plaats vindt u een volledig intact gebleven ongerepte natuur met glooiende heuvels, prachtige landschappen en aan de horizon de indrukwekkende Pyreneeën.

Gers (Gascogne)

De Gers ligt aan de voet van de Pyreneeën. In 1 uur rijden ben je bovendien in Lourdes! Andere mooie plaatsen zijn onder andere Auch, Toulouse en de Pic de midi. Het klimaat is mediterraan. Daarnaast liggen de temperaturen 60 tot 80 dagen per jaar hoger dan 25º C. Het voorjaar valt vroeg en geeft alvast een voorproefje van de zomer. Het voorjaar is bovendien het jaargetijde welke het meest geliefd is bij fietsers en wandelaars. Maar ook luxe kamperen is erg aangenaam door de prettige temperaturen.

In juli en augustus is het zonnig en warm met temperaturen van 22ºC tot 32ºC.

Leuke dorpjes/steden

Condom

Dit plaatsje ligt aan rivier de Baïse. Elke woensdag- en zondagochtend is er markt.

Eauze

Dit is de hoofdstad van de Armagnac streek. In het centrum is er elke donderdagochtend markt.

Gondrin

In het dorpje vind je een groot zwembad, verschillende winkeltjes en kapel Tonneteau. In de maanden juli en augustus is er elke zondagochtend markt.

Montréal du Gers

Dit is de oudste bastide (vestingstadje) in de regio en daarom zeker een bezoek waard. Wekelijks is er op vrijdagochtend markt.

Vic Fezensac

Hier vind je een klein historisch centrum met in de zomer bijzonder gezellige avondmarkten.

 

Leuke uitjes

Muziek in de Gers

Zie grote musici op het jazz festival van Marciac. Bekijk de exacte data voor 2018 op de website van Jazzfestival Marciac.

Campings

Andere regio's

Naast de Gers kun je ook op campings in andere Franse regio’s een luxe ingerichte safaritent huren. Dit kan onder andere in: