Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Glamping Franse Westkust

Glamping Franse Westkust

Wil je heerlijk uitwaaien aan de zee? Dan is de Franse westkust een ideale vakantiebestemming. Aan deze kust wisselen mooie rustige stranden zich af met kliffen, kleine baaien en groene heuvels. Daarnaast kun je er heerlijk genieten van bijvoorbeeld moules frites, crêpes en cider.

Bovendien heb je geen last van massatoerisme maar geniet je van de rust, authenticiteit en karakter. Daarom is het een echte aanrader om er op uit trekken. Je kan er bijvoorbeeld prachtig fietsen en wandelen.

Kortom, genoeg te genieten!

Ouderwetse strandvakantie
Strand bij Cancale Bretagne
Glamping Medoc
Must see Mont Saint Michel
Strand bij Dinard
Dinard, Victoriaanse badplaats
Saint-Lunaire
Lekker dagje strand
Strand bij Cancale Bretagne

Glamping Franse Westkust

De Franse westkust kenmerkt zich door de afwisseling van prachtige lange stranden en hoge kliffen. Daarom leent de kust zich uitstekend uit voor een dagje strand. De stranden van zowel Bretagne als de Vendée zijn erg mooi en kindvriendelijk. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven terwijl jezelf geniet van zon, zee en strand. Vraag bij de receptie van de camping naar leuke en in de buurt liggende stranden.

Vendée

In de Vendée zijn enkele badplaatsen waar je prima kunt vertoeven.

Saint-Jean-de-Monts

Deze badplaats is favoriet bij vele kinderen. Het strand is zo’n 8 kilometer lang is voorzien van fijn zand. Daarnaast is het strand licht hellend. Kortom, het is veilig voor het gehele gezin. De kinderen kunnen hier pootjebaden en op zoek gaan naar schelpen. Verder zijn er veel speelterreinen en animatie aanwezig voor de kinderen.

Daarnaast vind je hier aangelegde fietspaden die uitsluitend voor langzaam verkeer is. Deze fietspaden brengen je door het woud en het moerasland. Kortom, erg leuk voor een fietstocht met het gezin!

Verder bieden de uitgestrekte stranden het hele jaar door ruimte voor strandzeilen. Sinds 2015 heeft de badplaats het keurmerk toerismeoord gekregen. Dit is een kwaliteitsmerk voor de aantrekkelijkste badplaatsen.

Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Deze stad is de oudste havenstad van de Vendée en tevens geklasseerd met het keurmerk watersportplaats. Deze havenstad is te vinden van de Vendéese kust en is bovendien de belangrijkste Franse haven voor de sardienenvangst van de Atlantische kust. De charme van Saint-Gilles-Croix-de-Vie nodigt uit tot een wandeling langs de kades in het prachtige drukbezochte stadscentrum. Saint-Gilles-Croix-de-Vie, met haar Art de Vivre en bloemenversieringen is een ideale plek om vakantie te vieren met het gezin.

Les Sables-d’Olonne

De badplaats Les Sables-d’Olonne staat bekend om haar grote fijnzandstrand en de zeilrace Vendée Globe. Deze race start om de vier jaar vanuit de jachthaven Port Olona. Les Sables-d’Olonne blijft het jaar erg levendig dankzij de vele havenactiviteiten. Denk hierbij aan visserij, handel en de pleziervaart. Bovendien is de badplaats een echte aanrader voor watersportliefhebbers door de vele mogelijkheden.

Wil je de historie van de havenstad ontdekken? Slenter dan door de kleine straatjes en bewonder de overblijfselen van het historische verleden. Ontdek onder andere de voormalige redershuizen, 18e eeuwse woningen, verschillende stijlen badplaatsvilla’s en de leuke vissershuisjes.

Bretagne

In dit departement zijn verschillende steden die een bezoekje waard zijn.

Rennes

Deze stad is de hoofdstad van Bretagne en een waar metropool. De stad is namelijk een levendige studentenstad met veel historie. Bezoek eens de verschillende musea, galeries, boekwinkels en parken.

Brest

Deze badplaats is genesteld in één van de mooiste havens van Frankrijk. Bezoek de indrukwekkende brug Ponte dell’Iroise, wandel langs de kaden naar het kasteel en bezoek eens Océanopolis.

Dinard

Het plaatsje Dinard is een luxe badplaats met een zekere grandeur van de oude wereld. Zo vind je hier bijvoorbeeld opzichtige villa’s, koloniale huizen en spectaculair uitzicht. De badplaats won in de 19e eeuw, met de komst van Engelse families aan populariteit. Rond 1889 was Dinard het rendez-vous van de rijke nationale en internationale samenleving. Bovendien werd de plaats beschouwd als een van de eerste badplaatsen in Frankrijk en aristocratische samenleving. De luxe villa’s langs de kust herinneren aan deze periode.

Quimper

De stad wordt over het algemeen gezien als de meest Bretonse van de Bretonse steden. De stad heette in verleden Quimper-Corentin, genoemd naar de eerste bisschop van de stad namelijk bisschop Corentinus. Tijdens de Franse revolutie werd de naam veranderd in MOntagne sur Odet. Nu is de plaatsnaam dus Quimper. De stad heeft een rustieke uitstraling met verschillende loopbruggen over de rivieren.

Ben je benieuwd naar de Bretons folklore? Bezoek dan eens het Festival de Cornouaille (Fest-Noz). Dit festival is om en nabij de vierde zondag van juli.

Leuke uitjes

Aan de Franse westkust is er veel te doen. Zo kun je zowel departement Vendée als departement Bretagne terecht.

Vendée (Franse westkust)

In departement Vendée is er van alles te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan kastelen, abdijen en andere historische gebouwen. Maar je kan ook dagje naar verschillende themaparken, musea en andere bijzondere locaties.

Themaparken

In de Vendée kun je onder andere naar Attractiepark Le Puy du Fou in Les Epesses en Animatiepark Château des Aventuriers in Avrillé. Ben je meer van het spelletje spelen en raadsels oplossen dan kun je terecht in Themapark Labyrinthe En Délire in Talmont Saint Hilaire. Maar voor de echte durfal is er genoeg te beleven. Je kan namelijk de hoogte in bij klimpark Le Grand Défi in Saint Julien des Landes. Verder vind je in de Vendée nog dierentuin Zoo des Sables d’Olonne in het gelijknamige Les Sables-d’Olonne.

Historische locaties

Naast verschillende themaparken kun je ook een bezoekje brengen aan enkele mooie locatie met een rijke historie. Zo kun je bijvoorbeeld naar de abdijen Maillezais Abbaye en Nieul-sur-l’Autise Abbaye maar de verschillende kastelen zijn erg leuk. Zo kun je onder andere naar Logis de la ChabotterieVieux Château de lle d’Yeu en Château de Terre Neuve. Wat ook zeer indrukwekkend is, is Blockhaus d’Éperlecques. Dit is een door de Duitsers gebruikte bunker in de Tweede Wereldoorlog welke nu een onderdeel is van een museum.

Musea

In de streek zijn behoorlijk veel musea en voor ieder wat wils. Zo heb je in Bretignolles Sur Mer miniaturenmuseum Vendée Miniature. In Musée Le Daviaud, in La Barre-des-Monts, ontdek je hoe er in het verleden werd geleefd in deze streek. Cairn, centre de la Préhistoire in Saint Hilaire la foret is een aanrader om met je kinderen te beleven.

Tip

Bekijk eens de prachtige religieuze architectuur van Le Sanctuaire de la Salette in La Rabateliere. Dit heiligdom is in 1887 gebouwd in opdracht van Abbe Hillairet, destijds priester van La Rabatelliere. Op het terrein vind je drie gebouwen namelijk het monument van Onze Lieve Vrouwe van La Sallette, een rozenkrans en het monument aan het kruis van Jeruzalem.

Bretagne (Franse westkust)

Ook in departement Bretagne is er meer dan genoeg te doen.

Themaparken

In Bretagne kun je met de kinderen onder andere naar Pretparken La Recre des Trois Cures in Milizac en Kingoland in Locmine. Voor de wat jongere kinderen is het Enigmaparc in Janze een aanrader. Hier vind je namelijk verschillende zones waar allerlei spelletjes gespeeld kunnen worden. Ben je meer van het avontuur dan is een dag naar Ecopark Adventures en Vivons Perches in Pleumer Bodou erg geschikt. In deze klim- en avonturenparken kan er naar hartenlust getokkeld en geklommen worden.

Historische locaties

Naast de themaparken kun je ook Cathedrale St. Corentin in Quimper en het Fort Citadelle de Port-Louis bezoeken. Als je in Vannes is het zeker een aanrader om de bij de stadsmuren gelegen park Rempart de Vannes te bezoeken. Verder is een bezoek aan een van de vele aanwezige kastelen erg leuk. Zo kun je onder andere terecht bij Château de Taureau in Morlaix en Château de Suscinio in Sarzeau

Campings

Andere regio's

Naast safaritenten aan de westkust van Frankrijk verhuurt Greencamp ook luxe ingerichte safaritenten op campings in andere Franse regio’s. Zoals: