Contact

Wij zijn tot 16:30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Auvergne

De Auvergne is een prachtig gebied in midden Frankrijk met veel verschillende landschappen waardoor het een veel bezochte bestemming is. Slechts 2,5% van de Franse bevolking woont in de Auvergne, dus heel veel ruimte! De Auvergne is onderdeel van het Centraal-Massief in het hart van Frankrijk.

  • Auvergne, land van de vulkanen

Auvergne

De Auvergne is een prachtig gebied in midden Frankrijk met veel verschillende landschappen waardoor het een veel bezochte bestemming is. Slechts 2,5% van de Franse bevolking woont in de Auvergne, dus heel veel ruimte! De Auvergne is onderdeel van het Centraal-Massief in het hart van Frankrijk. Bovendien bestaat de Auvergne uit 4 departementen namelijk:

Allier

De Allier, of Bourbonnais, kent nog weinig toerisme. De culturele rijkdom komt voort uit de middeleeuwen van de familie van Bourbon. Deze familie heeft vele Franse koningen voortgebracht zoals Lodewijk XIV. Daarnaast zijn er zijn prachtige romaanse kerken en kapellen en ruim 500 kastelen. Maar hier liggen ook vele mooie oude stadjes zoals Vichy, Moulins, Montluçon, Hérisson, Souvigny en Bourbon l’Archambault. Dit laatste stadje is, net als Vichy, een kuuroord met geneeskrachtige bronnen.

Haute-Loire

De hoofdstad Le-Puy-en-Velay was een machtige middeleeuwse Heilige Stad. Het ligt op de bedevaartroute naar het Spaanse Santiago de La Compostella. Hier kun je Loire nog als een klein stroompje door het landschap zien slingeren. De Gorges de L’Allier is het domein van de zalm.

Cantal

Met het ruim 395.000 hectare grote Parc Naturel Regional des Vulcans D’Auvergne, het grootste van Frankrijk. De Cantal is groen en dat heeft dan alles te maken met de vele planten, weilanden en bomen. De weilanden worden bevolkt door de mooie lichtbruine koeien waarvan de melk wordt gebruikt voor de kaas uit de streek. Liefhebbers van de natuur hun hart kunnen ophalen in de groene valleien van de Jordanne, bij Falgoux en de Cere.

Ook de oude toppen zoals de Plomb du Cantal, de Puy Griou en de Puy Mary zijn goede uitgangspunten voor een dag in de natuur.En bezoek Salers. Een oud stadje boven op een plateau over het landschap waakt.

De Cantal is het centrum van de Auvergne en heeft veel oude vulkanen. Je vindt er zelfs de grootste vulkaan van Europa.

Puy-de-Dôme

Een mooi departement waar de kegels van de vulkanen opvallend tegen de lucht afsteken. Er kan uitstekend gewandeld worden. Maar ook voor fietsers zijn er voldoende routes beschikbaar.

 

 

Leuke uitjes

In de Auvergne zijn er leuke activiteiten te doen zoals:

Zwemmen

Je kan bijvoorbeeld gaan zwemmen in één van de vijf meren van het beroemde Forêt de Tronçais. Deze meren zijn in 1675 door Lodewijk XIV gerealiseerd. In het bos van 10.583 ha zijn nog enorme eiken te zien uit die tijd. Het hout uit dit bos wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van wijnvaten. Bijvoorbeeld voor de Bordeaux wijnen.

Val de Sioule

In het gelijknamige dorpje vind je de heerlijke regionale de Saint Pourçain. Vlakbij de Gorges van de rivier de Sioule vind je bovendien een prachtig natuurgebied. Maar bezoek eens het charmante stadje Ebreuil. Hier is het kasteel van Chouvigny en talrijke romaanse bouwwerken.

Charroux, een charmant middeleeuws dorp dat op de lijst van “Les Plus Beaux Villages de France” (de mooiste dorpen van Frankrijk) staat heeft een mooie omwalling met poorten en enkele stijlvolle huizen. Het uitzicht op de Plaine de La Limagne (laagvlakte) en de bergen van de Auvergne is prachtig. Vertrek zeker niet voordat je de beroemde mosterd van Charroux geproefd hebt.

La Montagne Bourbonnaise

De Montagne Bourbonnaise is een middengebergte dat begint op 500 meter hoogte en eindigt op de top van de Puy de Montoncel op 1287 meter. Het gebied biedt voldoende mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten, zowel zomers als in de winter. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van La Chabanne) enkele prachtige klimrotsen. De bossen van de Montagne Bourbonnaise nodigen uit tot lange wandelingen en pittige mountainbike tochten.

Vichy

Een leuke stad met vele architectonische juweeltjes. Vichy, ofwel klein Parijs, staat bekend om haar warmwaterbronnen. In het hart van de stad, vindt U enkele luxueuse thermenbaden. Verder is het heerlijk wandelen in het prachtige stadspark.

Vulcania

Vulcania is een leerzaam themapark, gewijd aan aardse wetenschappen. Het park ligt in de vulkanenketen Chaîne des Puys en op enkele kilometers van de Puy de Dôme. Leer meer over de wetenschap achter de vulkanen in een verrassende, grappige en interactieve omgeving. Een dag is amper genoeg om alle attracties van Vulcania te ontdekken.

Andere regio's

Naast de Auvergne kun je ook in andere regio’s van Frankrijk een safaritent huren namelijk: