Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Agriturismo’s in Ligurië

Agriturismo’s in Ligurië

In het noordwesten van Italië vind je de regio Ligurië. Deze diverse regio heeft genoeg te bieden, van prachtige berggebieden tot aan zandstranden en van kleurrijke dorpjes tot aan steile kusten. Vooral cultuur- en natuurliefhebbers zullen zich prima vermaken in Ligurië. Ontdek de prachtige paleizen van Genua of wandel door de kleine straatjes van de dorpjes in Cinque Terre.

Maar Ligurië staat ook bekend om de heerlijke pesto en de verse groenten. En waar kun je nou beter kennis maken met de lokale keuken dan bij een echte Italiaanse agriturismo? Maak ook kennis met het lokale leven op het Italiaanse platteland en ga kamperen bij een van onze agriturismo’s in Ligurië.

Dolceacqua, Ligurië
natuurcampings in ligurië
Sfeervol Ligurie
Ligurie, Liguria, Bloemenriviera Italië, Il Sogno
Valle de Nervia, Ligurie
Valle de Nervia, Ligurie, Liguria, Bloemenriviera, Italië
Diego van de Kamp, Il Sogno Liguria
Menton op 60 min. va Il Sogno Liguria
Menton Noord Italië
Il Sogno Liguria
glamping met eigen sanitair, luxe camping midden in de natuur. Il Sogno, bloemenriviera Italië
Trein van Ventimiglia naar Nice en Genua
Trein van Ventimiglia naar Nice en Genua
Vrijdagmarkt in Ventimiglia
Vrijdagmarkt in Ventimiglia
natuurcampings in ligurië
Ligurie, Liguria, Bloemenriviera Italië, Il Sogno
Valle de Nervia, Ligurie, Liguria, Bloemenriviera, Italië
Menton Noord Italië
glamping met eigen sanitair, luxe camping midden in de natuur. Il Sogno, bloemenriviera Italië
Trein van Ventimiglia naar Nice en Genua
Vrijdagmarkt in Ventimiglia

Agriturismo’s in Ligurië

Agriturismo’s in Ligurië

Even helemaal tot rust komen midden in de prachtige natuur van Ligurië op een van onze agriturismo’s in Ligurië? Dan is Agriturismo Il Sogno Liguria de perfecte plek om naartoe te gaan. Hier kampeer je niet zomaar op een kampeerveld. Alle tenten staan verspreid in de natuur. Hierdoor heb je gegarandeerd veel privacy, rust en ruimte. Ook even de drukte opzoeken tijdens de vakantie? Er is genoeg te zien en te doen in Ligurië!

Agriturismo’s in Ligurië

Agriturismo Il Sogno Liguria

Even helemaal tot rust komen in de natuur? Dan is Agriturismo Il Sogno Liguria de perfecte plek om vakantie te vieren. Deze unieke agriturismo in Ligurië is gelegen in de groene vallei van Ligurië langs de rivier de Gordale. Geniet hier van de rust en de ruimte van de Valle Nervia en maak kennis met het echte Italiaanse leven. Maar naast de natuur is er in de omgeving ook genoeg te zien en te doen. Bezoek de prachtige paleizen van Genua of breng een bezoek aan Cinque Terre en wandel door de kleurrijke dorpjes.

Niet alleen de regio heeft veel te bieden. Ook op de camping is er van alles te beleven. Elke ochtend wordt je wakker midden in de natuur en kun je genieten van een heerlijk ontbijt op je eigen terras. Na het ontbijt stap je zo vanuit de luxe ingerichte tent met eigen sanitair gebouw het bos in. Ook voor kinderen is dit fantastisch, want zij kunnen ook heerlijk spelen in het bos. En als het warm is loop je ook zo vanuit de tent naar de rivier om even af te koelen in het zwemmeertje. En ‘s avonds kun je genieten van de lekkerste gerechten in het pop-up restaurant van de camping, maar zelf koken is natuurlijk ook mogelijk. Tegen een kleine vergoeding mag je groente uit de moestuin plukken waarmee je de lekkerste gerechten op tafel zet!

Ontdek de regio Ligurië

Ligurië is een veelzijdige regio waar genoeg mogelijkheden zijn om actief bezig te zijn, maar ook om lekker te ontspannen. En vanuit onze agriturismo’s in Ligurië heb je genoeg mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Ontdek de vele steden en dorpjes aan de kust of maak een wandeling door het prachtige berggebied. Of bezoek een van de vele zandstranden en geniet van een ontspannen stranddag.

Natuur in Ligurië

De natuur van Ligurië is uiterst geschikt voor de sportievelingen onder ons. Zo zijn er genoeg mogelijkheden om te wandelen en te fietsen en tegelijkertijd kun je genieten van de prachtige natuur.

De Ligurische Alpen

In de Ligurische Alpen vind je bossen, valleien, bergen en grotten. De vele wandelpaden zijn geschikt voor zowel de beginnende wandelaars als de gevorderde wandelaars. De veelzijdige natuur wordt afgewisseld met kleine bergdorpjes, kastelen en ruïnes die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Nerva Vallei

Vanaf Agriturismo Il Sogno Liguria loop je zo de prachtige Nerva Vallei in. Deze vallei wordt ook wel een van de mooiste valleien van de regio genoemd. En daarom zijn er ook talloze wandelpaden te vinden door de gehele vallei. Ontdek de vallei samen met een gids of laat je verrassen door deze prachtige vallei en ga alleen op pad.

Cultuur in Ligurië

Niet alleen de natuur is veelzijdig in deze regio, ook op cultureel gebied is er genoeg te zien en te doen. Bezoek de kleine bergdorpjes in de Ligurische Alpen of maak kennis met de havenstad Genua.

Pigna

Pigna is een klein bergdorpje dat gebouwd is tegen een bergwand. Dit dorpje is een doolhof van smalle straatjes waar je alleen te voet doorheen kunt. De straatjes leiden uiteindelijk allemaal naar het hoogste punt van het dorp waar ook de oude kerk van het dorpje te vinden is. En wil je een mooi uitzicht over het dorpje hebben? Bezoek dan Castel Vittorio waar je een prachtig uitzicht over de vallei en Pigna hebt.

Genua

Genua is een echte havenstad en staat bekend om de grote paleizen, de vele kerken en de mooie pleinen. Je kan eindeloos ronddwalen in de smalle straatjes en op elke hoek ontdek je wel weer iets nieuws. En voor een prachtig uitzicht over de oude stad en de haven kun je de liften nemen naar Spianata Castelletto.

Portofino

Portofino wordt ook wel het Saint Tropez van Italië genoemd en is een echte jetset bestemming. Het dorpje is klein en bestaat uit enkele straten en een haventje, maar deze straatjes stralen wel heel veel gezelligheid uit. Wandel door deze kleine straatjes en geniet van een drankje op een terras.