Contact

Wij zijn tot 12:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0513-744150 of stuur een mailtje naar info@greencamp.nl

0513 - 744 150

Agriturismo’s in de Bloemenriviera

Agriturismo’s in de Bloemenriviera

Gelegen in het noordwesten van Italië vind je de Bloemenriviera, ook wel bekend als Ligurië of de Italiaanse riviera. Liefhebbers van cultuur en natuur kunnen hier hun hart ophalen. Ontdek de kleurrijke steden aan de kust, maak een wandel- of fietstocht door de bergen of rust even lekker uit op een van de vele zandstranden. Deze regio is zo divers dat er voor ieder wat wils is.

En na een drukke dag van dingen ontdekken is er niets fijner dan even heerlijk tot rust te komen op het Italiaanse platteland. En waar kan dat nou beter dan op een echte Italiaanse agriturismo. Geniet hier van de rust en ruimte en het heerlijke Italiaanse eten.

Diego van de Kamp, Il Sogno Liguria
Apricale, Bloemenriviera
natuurcampings in ligurië
Italiaanse-bloemenriviera
Italiaanse-bloemenriviera
Bordighera, bloemenriviera
Bordighera, Bloemenriviera Italië
Il Sogno, Glamping meets nature
Glamping, luxe camperen in de natuur op kleinschalige camping. Il Sogno, bloemenriviera Italië
Dolceacqua, Ligurië
natuurcampings in ligurië
natuurcampings in ligurië
Italiaanse-bloemenriviera
Bordighera, Bloemenriviera Italië
Glamping, luxe camperen in de natuur op kleinschalige camping. Il Sogno, bloemenriviera Italië
natuurcampings in ligurië

Agriturismo’s in de Bloemenriviera

Agriturismo’s in de Bloemenriviera

Voor wie even aan het hectische leven wil ontsnappen en echt tot rust wil komen midden in de natuur is een verblijf bij een van onze agriturismo’s in de Bloemenriviera zeker aan te raden. Agriturismo Il Sogno Liguria de perfecte plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar rust en ruimte in de natuur. Deze agriturismo is namelijk niet zomaar een kampeerplek, want de tenten staan helemaal vrij in de natuur zodat je genoeg privacy hebt. Maar naast genieten van de prachtige natuur, zijn er genoeg andere dingen te doen in de prachtige regio Bloemenriviera.

Agriturismo’s in de Bloemenriviera

Agriturismo Il Sogno Liguria

Midden in de prachtige natuur van de Bloemenriviera vind je Agriturismo Il Sogno Liguria. Op deze unieke plek midden in de natuur kun je optimaal genieten van het prachtige berglandschap Valle Nervia. Maar ook de directe omgeving van Il Sogno Liguria heeft genoeg te bieden. Bezoek de verschillende Middeleeuwse stadjes en dorpjes aan de kust, ga wandelen of fietsen in de Cinque Terre, of breng een bezoekje aan buurland Frankrijk en bezoek de stad Nice.

Niet alleen de regio heeft veel te bieden, ook op de camping vermaak je je prima. Elke morgen wordt je midden in de natuur wakker en kun je genieten van heerlijke verse broodjes tijdens het ontbijt. Na het ontbijt loop je vanuit je luxe ingerichte tent met eigen sanitair gebouw zo het bos in of neem je een duik in het riviertje of het zwemmeer. Dit maakt deze plek ook heel erg geschikt voor kinderen, want zij kunnen ook heerlijk hutten bouwen in het bos of spelen bij de rivier. En na een dag van de regio ontdekken of heerlijk ontspannen op de camping kun je zelf koken met de verse groente uit de moestuinen van de agriturismo of je geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd in het pop-up restaurant.

Ontdek de Bloemenriviera

Cultuur- en natuurliefhebbers zullen zich goed vermaken in de Bloemenriviera die bekend staat om de kleurrijke steden aan de kust en het mooie berggebied. Maar er zijn ook genoeg opties om te ontspannen. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele zandstranden voor een ontspannen dagje aan zee.

Natuur in de Bloemenriviera

De Bloemenriviera is ontzettend veelzijdig als het om natuur gaat. Zo zijn er verschillende nationale parken te ontdekken waar je heerlijk door de bergen kan wandelen en fietsen, maar ook langs de kust vind je mooie natuur.

Nationaal park Cinque Terre

Cultuur en natuur combineren? Dan is wandelen in het prachtige nationale park Cinque Terre perfect. Cinque Terre bestaat uit de vijf dorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monteresso al Mare. De dorpjes zijn allemaal met elkaar verbonden door wandelpaden die je dwars door de mooie natuur en langs de kust leiden.

Nationaal park Portofino

Ook Nationaal park Portofino is een mooi gebied om doorheen te wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden voor zowel de beginnende wandelaar als voor de gevorderde wandelaar. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan het Romaanse klooster van San Fruttuoso, maar ook het gelijknamige vissersdorpje Portofino is het bezoeken waard.

Cultuur in de Bloemenriviera

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Bloemenriviera, want er zijn genoeg leuke dorpjes en stadjes die je kunt bezoeken, ook in de omgeving van onze agriturismo’s in de Bloemenriviera.

San Remo

De stad San Remo staat ook wel bekend als de bloemenstad. Hier vind je namelijk een van de grootste bloemenmarkten van het Middellandse Zeegebied. Een wandeling door deze stad brengt je echt even weer terug naar de Middeleeuwen. De historische stad barst namelijk van de kerken, poorten en pleinen. Op zoek naar een mooi uitzicht over de gehele stad? Loop dan door de wijk La Pigna naar boven en geniet van een prachtig uitzicht over San Remo.

Genua

Genua is de hoofdstad van deze regio en is nu een belangrijke havenstad in Italië. Deze stad heeft een rijke historie binnen de handel en dit zie je vooral terug aan de grote, marmeren paleizen die vroeger gebouwd zijn in de stad. Naast de vele paleizen die de stad rijk is, kan een bezoek aan de indrukwekkende dom van Genua op het Piazza San Lorenzo ook zeker niet ontbreken.

Meer weten over de regio Bloemenriviera? Bekijk dan de bestemmingspagina over de Bloemenriviera